Acest gen de patiserie o consider ideala pentru micul dejun. Personal nu prea mananc mancare la micul dejun, dar in schimb as manca cu drag langa cafea un biscuite, un cornulet, o patiserie.
- 500 gr faina
- 100 gr zahar
- 2 oua
- 80 gr margarina
- 1 plic drojdie uscata
- coaja de portocala
- 180 ml lapte caldut
- un varf de sare
Pentru umplutura
- 150 gr nuca
- 1 albus de ou
- 100 gr zahar
- zeama de la 1/2 lamaie
- coaja de lamaie
- 1 esenta de rom
- pt uns: galbenus de ou cu 2-3 lingurite lapte
Framantam un aluat din ingredientele de mai sus. Intr-un castron punem faina, zaharul, sarea, ouale batute, coaja de portocale si drojdia dospita timp de 10 min in lapte caldut. Amestecam bine toata ingredientele cu mana, adaugam margarina topita si framantam bine pana nu se mai lipeste de degete.
Lasam la dospit la loc cald ferit de curenti de aer, timp de aprox o ora.
In acest timp pregatim umplutura.
Batem albusul spuma, adaugam apoi zaharul mixand in continuare cateva minute. Adaugam coaja si zeama de lamaie, esenta de rom apoi incorporam si nuca macinata.
Din aluatul dospit intindem pe rand doua foi, pe care le ungem cu umplutura de mai sus.
Rulam foaia si teiam felii de aprox 2 cm grosime
Asezam in tava pe hartie de copt si mai lasam la creasca aproz 20 min.
Ungem cu galbenus de ou si dam la cuptorul incins la 180 grade timp de 20 minute.
Scoatem din cuptor, lasam sa se raceasca putin apoi scoatem din tava si servim.
In acest scop am facut si acesti mini melcisori cu nuca care m-au insotit o saptamana la lucru si i-am servit langa cafea in fiecare dimineata.
Reteta e destul de simpla, asemanatoare retetei de cozonac sau cornuri. Din aluaturile astea dulci putem face multe bunatati.
Avem nevoie de:- 500 gr faina
- 100 gr zahar
- 2 oua
- 80 gr margarina
- 1 plic drojdie uscata
- coaja de portocala
- 180 ml lapte caldut
- un varf de sare
Pentru umplutura
- 150 gr nuca
- 1 albus de ou
- 100 gr zahar
- zeama de la 1/2 lamaie
- coaja de lamaie
- 1 esenta de rom
- pt uns: galbenus de ou cu 2-3 lingurite lapte
Framantam un aluat din ingredientele de mai sus. Intr-un castron punem faina, zaharul, sarea, ouale batute, coaja de portocale si drojdia dospita timp de 10 min in lapte caldut. Amestecam bine toata ingredientele cu mana, adaugam margarina topita si framantam bine pana nu se mai lipeste de degete.
Lasam la dospit la loc cald ferit de curenti de aer, timp de aprox o ora.
In acest timp pregatim umplutura.
Batem albusul spuma, adaugam apoi zaharul mixand in continuare cateva minute. Adaugam coaja si zeama de lamaie, esenta de rom apoi incorporam si nuca macinata.
Din aluatul dospit intindem pe rand doua foi, pe care le ungem cu umplutura de mai sus.
Rulam foaia si teiam felii de aprox 2 cm grosime
Asezam in tava pe hartie de copt si mai lasam la creasca aproz 20 min.
Ungem cu galbenus de ou si dam la cuptorul incins la 180 grade timp de 20 minute.
Scoatem din cuptor, lasam sa se raceasca putin apoi scoatem din tava si servim.
Tare mult imi plac melcisorii astia!! Pup
RăspundețiȘtergereMmm, un deliciu! Pupici!
RăspundețiȘtergereImi plac foarte mult.Te pup!
RăspundețiȘtergeresi eu am o pb cu mancarea dimineata, daar, la fel ca tine, prefer patiseriile, chiar fructe si lactate!
RăspundețiȘtergereFur si eu un melcisor pt. maine dimineata la cafea ;-)
RăspundețiȘtergereArata delicios. Au nuca, deci ma atrag ca un magnet. Te pup.
RăspundețiȘtergerePufosi si deliciosi!!!Yummy!Pup!
RăspundețiȘtergereCe bine arata melcutii tai! Cum ai pastrat o saptamana aluatul proaspat? ( ai impachetat in film alimentar sa ramana proaspeti?- ca la mine se cam intaresc in 2-3 zile)
RăspundețiȘtergereNagyon szépek lettek a csigák! Én is szívesen rágcsálnék belőle a kávé mellé:-)
RăspundețiȘtergereSimona - ma bucur ca iti plac. pup
RăspundețiȘtergereSanda - multumesc. pupici
Dia - ma bucur ca iti plac. pup
Adnia - bine ca macar ca mancam totusi ceva :). pup
Liana - cu drag. pup
Irina - stiu cum e cu nuca :)). pup
Licuta - asa e, au fost deliciosi. pup
Ophelia - Multumesc. I-am tinut intr-o punga si s-au pastrat destul de ok. Nu au fost la fel ca in prima zi, dar nu am avut nici o problema sa ii mananc dupa 5 zile, mai ales cu cafea. pup
Gerdi - igen, nagyn finomak kaveval :). puszi
RăspundețiȘtergereImi aduc aminte de copilarie , imi plac tare mult!! Pupici!
RăspundețiȘtergereAdela - ma bucur :). te pup cu drag
RăspundețiȘtergeresuperbi si deliciosi! asa si eu, dimineata parca mult mai bine merge ceva dulce, un cappuccino si un fruct, nu? :)) Te pup scumpa mea! O zi minunata!
RăspundețiȘtergereEmily - multumesc! asa vad si eu micul dejun perfect: ceva dulce-coffe/cappuccino si un fruct! pup si o saptamana minunata sa ai
RăspundețiȘtergereNiste melcisori sau palmieri cu nuca aveam si eu in cap azi:)Imi plac mult de tot!Pupici!
RăspundețiȘtergereTeo - ma bucur ca iti plac! Si eu sunt innebunita dupa patiserie si sa le fac si sa le mananc. pup
RăspundețiȘtergereFoarte aratosi.Ce bine merg la cafea!
RăspundețiȘtergereHaplea - multumesc :).
RăspundețiȘtergereUnul din astia ( ca sa fiu cinstit mai degraba vreo patru )si o cafea si nu mai am nici un fel de pretentii maine dimineata. Asta numai asa, daca vreau sa ma respect :)
RăspundețiȘtergerebuni de tot!
RăspundețiȘtergereOltean - asa, asa, ce sa si faci cu doar unul :))ca doar is mici ,de la 4 in sus :).
RăspundețiȘtergereAlinutzika - multumesc.
Ideali pentru micul dejun si nu numai!! Arata superb ai tai!Pup cu mare drag!!
RăspundețiȘtergereLaura - multumesc pentru vizita si pt apreciere. pup cu drag
RăspundețiȘtergereAs manca macar vreo 3-4 bucati,asa mult imi plac!
RăspundețiȘtergereRocsy - ma bucur ca iti plac. si mie imi plac are mult. pup
RăspundețiȘtergereTare bine arata 'Melcisori cu Nuca' !!! Delicios!
RăspundețiȘtergereBuburuza - multumesc draga mea. Pup
RăspundețiȘtergere