Bun venit pe blogul meu! Mancaruri simple si usoare pe gustul tuturor...
Nu detin multe secrete ale bucatariei, insa imi place sa gatesc si fac totul cu pasiune. De altfel singurul meu secret cand gatesc este pasiunea cu care fac si cea mai simpla mancare.
Pofta buna orice alegeti sa gatiti din cele prezentate de mine mai jos!

duminică, 18 decembrie 2011

Covrigei - stelute - saleuri

Iata si reteta mamei mele pentru covrigei, nelipsite de la toate evenimentele si sarbatorile.
Ingredientele sunt afisate pt o jumatate de portie, atat cat am facut eu....daca doriti mai mult, dublati cantitatile.
Sunt crocanti, sarati si foarte buni :)   
Ingrediente:
- 450 gr faina
- 100 gr untura
- 125 gr margarina
- 1 ou
- 100 ml lapte
- 1 lingurita drojdie uscata
- 2 lingurite sare

- 1 galbenus de ou ametecat cu 1 lingurita lapte
- seminte de susan, chimen

Se pune drojdia la dospit pt 10 min in laptele caldut.
Se freaca margarina cu untura, se adauga oul si sarea apoi drojdia dospita cu laptele si la final incorporam si faina. Se framanta pe o plansa pana nu se mai lipeste de degete. Sa lase sa respire 10 minute apoi intindem o foaie de cca 3 mm si decupam cu forma de covrigei, sau in cazul meu am decupat cu forma de stea de la biscuiti. Sau se pot face fasii, adica saleuri.
Ungem formele cu galbenusul de ou si presarem seminte de susan sau chimen sau chiar mac, dupa preferinte.
Bagam la cuptorul preincalzit la 180 grade pt 15-18 min pana se rumenesc.

2 comentarii :

  1. AM FACUT SALEURILE CU CASCAVAL SI CU CHIMEN.EU SUNT INEBUNIETA DUPA ASA CEVA.CRED CA ASI MANCA NONSTOP ASA CEVA.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur Ioana. Si eu pot manca la infinit, doar ca fara cascaval :). Te pup

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...