Din nou revin la genul de desert care mie imi place nespus de mult. Am combinat un aluat gustos cu gem de prune de casa si mere sanatoase. Iar scortisoara de deasupra e punctul culminant al acestui desert.
Va recomand macar o data sa faceti o astfel de tarta, sunt sigura ca o sa doriti sa repetati experienta.
Invelim aluatul in folie alimentara si dam la frigider timp de o ora.
Scoatem din frigider si taiem un sfert din aluat si punem deoparte. Restul asezam pe masa tapetata cu faina intindem o foaie rotunda cu aprox 1-2 cm mai mare mai mare decat forma rotunda in care urmeaza a fi pusa.
Ungem tava cu unt si tapetam cu putina faina. Asezam aluatul in tava si apasam usor cu mana pe margini.
Ungem apoi aluatul cu gem si presaram o lingura de gris. Merele spalate si curatate le taiem felii si le asezam de jur imprejur. Peste mere presaram o lingura de zahar si scortisoara.
Va recomand macar o data sa faceti o astfel de tarta, sunt sigura ca o sa doriti sa repetati experienta.
Avem nevoie de:
Aluat
125 gr unt
1 ou
200 gr faina
1 lingura zahar
un varf de cutit sare
coaja de la 1/2 lamaie
1/2 lingurita bicarbonat
3 linguri apa rece
Umplutura:
5 linguri gem de prune
1 lingura gris
4 mere
1 lingura zahar
o lingurita rasa scortisoara
Pentru uns: o lingurita un topit si un plic zahar vanilat
Pregatim aluatul: frecam untul cu zaharul si un varf de sare, adaugam oul batut si coaja de lamaie si bicarbonatul stins cu putin suc de lamaie. Adaugam apoi apa si treptat faina amestecand pana incorporam cam jumatate din cantitate, apoi turnam compozitia pe masa de lucru tapetata cu multa faina si framantam cu mana pana incorporam si restul de faina.Invelim aluatul in folie alimentara si dam la frigider timp de o ora.
Scoatem din frigider si taiem un sfert din aluat si punem deoparte. Restul asezam pe masa tapetata cu faina intindem o foaie rotunda cu aprox 1-2 cm mai mare mai mare decat forma rotunda in care urmeaza a fi pusa.
Ungem tava cu unt si tapetam cu putina faina. Asezam aluatul in tava si apasam usor cu mana pe margini.
Ungem apoi aluatul cu gem si presaram o lingura de gris. Merele spalate si curatate le taiem felii si le asezam de jur imprejur. Peste mere presaram o lingura de zahar si scortisoara.
Din aluatul pus deoparte decupam inimioare (sau orice alte forme doriti) pe care le asezam peste mere.
E si frumoasa si gustoasa!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos.
ȘtergereDelicioasa tarta si tare dragalase inimioarele.
RăspundețiȘtergereMultumesc Cristina >:D<
ȘtergereUn desert foarte bun din care voi lua o feliuta asa virtual..Pup!
RăspundețiȘtergereMa bucur ca iti place. Te pup
ȘtergereVreau si eu o felie si o cana cu lapte ;-)
RăspundețiȘtergereCu drag Liana!
Ștergerece frumoasa e!
RăspundețiȘtergereMultumesc Adnia!
ȘtergereZici ca ne-am vorbit :). Iubesc tartele cu mere!
RăspundețiȘtergereAm vazut ce tarta frumoasa ai facut si tu >:D<
ȘtergereO tarta delicioasa! Pup
RăspundețiȘtergereMultumesc, te pup.
ȘtergereCe frumoasa este!! Nu te mai opresti din bucatarit! :)
RăspundețiȘtergereMi-ai facut pofta! Adevarul e ca nu am facut de mult timp o praji cu mere!
RăspundețiȘtergereMa bucur ca iti place, eu fac destul de des.
ȘtergereMai ai o felie din deliciul asta si pentru o pofticioasa intarziata?
RăspundețiȘtergereVirtual te pot servi oricand Alina :).
Ștergere