Bun venit pe blogul meu! Mancaruri simple si usoare pe gustul tuturor...
Nu detin multe secrete ale bucatariei, insa imi place sa gatesc si fac totul cu pasiune. De altfel singurul meu secret cand gatesc este pasiunea cu care fac si cea mai simpla mancare.
Pofta buna orice alegeti sa gatiti din cele prezentate de mine mai jos!

marți, 5 martie 2013

Tarta cu mere si gem de prune

 Din nou revin la genul de desert care mie imi place nespus de mult. Am combinat un aluat gustos cu gem de prune de casa si mere sanatoase. Iar scortisoara de deasupra e punctul culminant al acestui desert.
Va recomand macar o data sa faceti o astfel de tarta, sunt sigura ca o sa doriti sa repetati experienta. 
Avem nevoie de:
Aluat
125 gr unt
1 ou
200 gr faina
1 lingura zahar
un varf de cutit sare
coaja de la 1/2 lamaie
1/2 lingurita bicarbonat
3 linguri apa rece
Umplutura:
5 linguri gem de prune
1 lingura gris
4 mere 
1 lingura zahar
o lingurita rasa scortisoara
Pentru uns: o lingurita un topit si un plic zahar vanilat
Pregatim aluatul: frecam untul cu zaharul si un varf de sare, adaugam oul batut si coaja de lamaie si bicarbonatul stins cu putin suc de lamaie. Adaugam apoi apa si  treptat faina amestecand pana incorporam cam jumatate din cantitate, apoi turnam compozitia pe masa de lucru tapetata cu multa faina si framantam cu mana pana incorporam si restul de faina.
Invelim aluatul in folie alimentara si dam la frigider timp de o ora.
Scoatem din frigider si taiem un sfert din aluat si punem deoparte. Restul asezam pe masa tapetata cu faina intindem o foaie rotunda cu aprox 1-2 cm mai mare mai mare decat forma rotunda in care urmeaza a fi pusa.
Ungem tava cu unt si tapetam cu putina faina. Asezam aluatul in tava si apasam usor cu mana pe margini.
Ungem apoi  aluatul cu gem si presaram o lingura de gris. Merele spalate si curatate le taiem felii si le asezam de jur imprejur. Peste mere presaram o lingura de zahar si scortisoara.
Din aluatul pus deoparte decupam inimioare (sau orice alte forme doriti) pe care le asezam peste mere.
Inimioarele le ungem cu unt topit si presaram zaharul vanilat.
Dam la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de 35 minute, aluatul trebuie sa fie rumenit frumos.
Scoatem din cuptor, lasam sa se raceasca usor apoi feliem si servim.

19 comentarii :

  1. Delicioasa tarta si tare dragalase inimioarele.

    RăspundețiȘtergere
  2. Un desert foarte bun din care voi lua o feliuta asa virtual..Pup!

    RăspundețiȘtergere
  3. Vreau si eu o felie si o cana cu lapte ;-)

    RăspundețiȘtergere
  4. Zici ca ne-am vorbit :). Iubesc tartele cu mere!

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce frumoasa este!! Nu te mai opresti din bucatarit! :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Mi-ai facut pofta! Adevarul e ca nu am facut de mult timp o praji cu mere!

    RăspundețiȘtergere
  7. Mai ai o felie din deliciul asta si pentru o pofticioasa intarziata?

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...