Prajitura cu visine e in topul preferintelor mele ♥♥♥ si chiar daca de obicei am in congelator fructe congelate de tot felul, de nimic nu ma bucur mai mult ca de visine. Folosesc si din compot cand nu am congelata, insa o prefer pe cea din urma.
Si daca prajitura cu visine mai are si ciocolata....ce sa mai zic, o prajitura perfecta! Cel putin asa e pentru mine si incerc sa va conving si pe voi cu reteta de mai jos :)
Avem nevoie de:
- 4 oua
- 150 gr zahar
- 150 gr faina
- 4 linguri cafea lichida
- 1 plic praf de copt
- 100 ml ulei
- 50 gr unt
- 100 gr ciocolata neagra
- 300 gr visine
Pentru glazura
- 50 gr ciocolata neagra
- 50 gr ciocolata cu lapte
- 50 gr unt
- optiune: 50 gr ciocolata alba pt ornat
Pentru inceput batem zdravan cu mixerul ouale intregi. Dupa vreo 5 minute adaugam si zaharul si mai mixam 2-3 minute.
Gata cu mixerul! nu mai avem nevoie de el.
Adaugam uleiul si cele 4 linguri de cafea folosind o spatula sau o lingura de lemn.
Faina o amestecam cu praful de copt.
Ciocolata o taiem bucatele si impreuna cu untul taiat la fel bucatele, o punem intr-un vas pe baie de aburi si amestecam pana se topeste toata. Luam de pe foc si lasam la racit la temp camerei.
Incorporam mai intai faina ametecand cu spatula cu grija, apoi turnam ciocolata topita amestecand in continuare usor.
Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu unt si tapetata cu faina.
Asezam apoi visinele fara samburi si dam la cuptorulul preincalzit la 175 grade timp de 30-35 min.
Scoatem din cuptor si lasam la racit.
Taiem apoi prajitura in bucati cat mai patrate.
Pregatim glazura pe baie de aburi, la fel cum am descris si mai sus in compozitia blatului.
Turnam peste prajitura si nivelam.
Iar cu ciocolata alba topita, trasam dungi pe fiecare bucata in parte.
Si aici sunt 2 cuburi delicioase pe care vi le ofer cu drag alaturi de o floare minunata de primavara!
Si daca prajitura cu visine mai are si ciocolata....ce sa mai zic, o prajitura perfecta! Cel putin asa e pentru mine si incerc sa va conving si pe voi cu reteta de mai jos :)
Avem nevoie de:
- 4 oua
- 150 gr zahar
- 150 gr faina
- 4 linguri cafea lichida
- 1 plic praf de copt
- 100 ml ulei
- 50 gr unt
- 100 gr ciocolata neagra
- 300 gr visine
Pentru glazura
- 50 gr ciocolata neagra
- 50 gr ciocolata cu lapte
- 50 gr unt
- optiune: 50 gr ciocolata alba pt ornat
Pentru inceput batem zdravan cu mixerul ouale intregi. Dupa vreo 5 minute adaugam si zaharul si mai mixam 2-3 minute.
Gata cu mixerul! nu mai avem nevoie de el.
Adaugam uleiul si cele 4 linguri de cafea folosind o spatula sau o lingura de lemn.
Faina o amestecam cu praful de copt.
Ciocolata o taiem bucatele si impreuna cu untul taiat la fel bucatele, o punem intr-un vas pe baie de aburi si amestecam pana se topeste toata. Luam de pe foc si lasam la racit la temp camerei.
Incorporam mai intai faina ametecand cu spatula cu grija, apoi turnam ciocolata topita amestecand in continuare usor.
Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu unt si tapetata cu faina.
Asezam apoi visinele fara samburi si dam la cuptorulul preincalzit la 175 grade timp de 30-35 min.
Scoatem din cuptor si lasam la racit.
Taiem apoi prajitura in bucati cat mai patrate.
Pregatim glazura pe baie de aburi, la fel cum am descris si mai sus in compozitia blatului.
Turnam peste prajitura si nivelam.
Iar cu ciocolata alba topita, trasam dungi pe fiecare bucata in parte.
Si aici sunt 2 cuburi delicioase pe care vi le ofer cu drag alaturi de o floare minunata de primavara!
Si la mine visinele au mare trecere!Delicioasa!
RăspundețiȘtergereHű, de ennivaló kis szeletkék!
RăspundețiȘtergereTeo - ma bucur ca iti place. te pup
RăspundețiȘtergereGerdi orulok hogy szereted.
Hihi ce te-ai mai cafelit! ai mai beut cafea ieri? ;) Si mie imi plac prajituricile cu fructe, dar cu cafea si mai tare! pup
RăspundețiȘtergereAvaaaaaai, ce bunatate!!!
RăspundețiȘtergereDelicioasa! Ador prajiturile cu visine. Si mie mi s-a terminat rezerva de visine din congelator, dar se gasesc la Auchan. ;)
RăspundețiȘtergeregustoasa combinatie ai mai facut!!pupici!!!
RăspundețiȘtergereCiocolata si visine , ador combinatia , mai e o bucatica mica si pentru mine?
RăspundețiȘtergereVreau si eu o bucatica! Sper ca mai ai. Arata minunat!
RăspundețiȘtergereSuper!!! Am furat reteta! Pupici
RăspundețiȘtergereAntonina trebuia sa scriu linguri de cafea lichida :))..noroc cu tine ca am realizat confuzia :). pup
RăspundețiȘtergereDiana - ma bucur ca iti place!
Cristina - eu sper sa mai gasesc la mama in congelator :).
Fantezie in bucatarie - multumesc frumos!
Dorina - din pacate nu a mai ramas nimic...a fost prea buna.
Irina - la urmatoare portie pastrez si pt voi :). pup
Simona - astept pareri :). te pup
Mmm, imi plac ciocolatoasele!!!Minunate!Pup!
RăspundețiȘtergerePlace la mine!!! Love it!!! fur o bucatica mica de tot! Pupici!
RăspundețiȘtergereLicuta - ma bucur ca iti plac. pup
RăspundețiȘtergereAdela - poti sa iei o bucata si mai mare :). pup
Mai ai si pentru mine,sau am ajuns prea tarziu?Combinatia imi place super mult.Te pup!
RăspundețiȘtergereDia mai facem o portie daca trebe :) ma bucur ca iti place. noapte buna
RăspundețiȘtergereDecadenta!! :)
RăspundețiȘtergereOltean :) serveste te rog :)
RăspundețiȘtergereO prajitura cu ciocolata si visine inseamna deliciu la puterea a doua!
RăspundețiȘtergereCristina - sunt perfect de acord cu tine. pup
RăspundețiȘtergereCioco, fructe... rezultatul e garantat. Imi place cum ti-a iesit, cred ca-i pufoasa si buna. Pup!
RăspundețiȘtergereSara&Miki - multumesc frumos. Chiar a iesit pufoasa si gustoasa. pup
RăspundețiȘtergereEste foarte gustoasa, am sa mai incerc si alte retete de la tine. Toate cele bune
RăspundețiȘtergereTeodora, ma bucur ca ti-a placut. Te astept sa mai incerci retete. Te pup
Ștergere