Saptamana aceasta am primit si eu intr-un final wok-ul de la Delimano. Si bineineteles ca trebuia probat rapid, mai ales ca l-am asteptat 2 luni. Nu ca nu as avea alt wok....dar asta e de ceramica si se zice ca vasele astea sunt cele mai bune.
Asa ca am trecut la treaba si am facut spaghetele acestea care sunt tare gustoase atat cu carne tocata cat si cu sunca. Si cum eu nu am avut carne dezghetata ca sa toc rapid si carne gata tocata cam evit sa cumpar din anumite motive, am facut aceste paste cu sunca.
Avem nevoie de:
- 400 gr spaghete
- 300 gr sunca, sau carne tocata
- 5-6 catei de usturoi
- 400 ml suc de rosii
- 4 lingurite sos chili semipicant
- sare si piper dupa gust
- oregano
- busuioc
Tocam sunca marunt si o punem in wok-ul incins. Eu nu am avut nevoie de ulei...tigaia mea e perfecta pt a gati si fara ulei :). Lasam aprox 5-6 min sa se rumeneasca putin.
Turnam peste sunca sucul de rosii si sosul chili si adaugam apoi usturoiul tocat marunt, verdeturile taiate marunt si lasam la fiert la foc mic timp de aprox 20-25 min.
Adaugam sare si piper dupa gust.
Pastele fierte conform instructiunilor de pe ambalaj, le scurgem de apa, le trecem scurt printr-un jet de apa rece si le turnam peste sos.
Amestecam bine sosul cu pastele, luam de pe foc si servim cald!
Pofta mare!
Sosul il fac cu suc de rosii facut de mama mea cu rosii din gradina. Intotdeauna face suficient cat sa ne ajunga de la un sezon la altul, asa ca nu sunt nevoita sa cumpar nicioadata din comert. Nici nu stiu cum e gustul bulionului cumparat :).
- 400 gr spaghete
- 300 gr sunca, sau carne tocata
- 5-6 catei de usturoi
- 400 ml suc de rosii
- 4 lingurite sos chili semipicant
- sare si piper dupa gust
- oregano
- busuioc
Tocam sunca marunt si o punem in wok-ul incins. Eu nu am avut nevoie de ulei...tigaia mea e perfecta pt a gati si fara ulei :). Lasam aprox 5-6 min sa se rumeneasca putin.
Turnam peste sunca sucul de rosii si sosul chili si adaugam apoi usturoiul tocat marunt, verdeturile taiate marunt si lasam la fiert la foc mic timp de aprox 20-25 min.
Adaugam sare si piper dupa gust.
Pastele fierte conform instructiunilor de pe ambalaj, le scurgem de apa, le trecem scurt printr-un jet de apa rece si le turnam peste sos.
Amestecam bine sosul cu pastele, luam de pe foc si servim cald!
Pofta mare!
Concluzie: wok-ul de la Delimano e super! :) Va recomand deci vasele de ceramica.
Weekend minunat!
Delicios!!.. Ador pastele!..
RăspundețiȘtergereMmm, ce buunee!!!Ador pastele!Pup!
RăspundețiȘtergereFelis - multumesc, si eu sunt fan paste :).
RăspundețiȘtergereLicuta - ma bucur ca iti plac si tie :). pup
imi plac mult! pup
RăspundețiȘtergereAlina - multumesc! pup
RăspundețiȘtergereO portie si pentru mine, cu bulion de casã :)
RăspundețiȘtergereSuntem fani paste, asa ca ne plac cu sunca si sos de rosii...
RăspundețiȘtergereRamona - cu drag! pupici
RăspundețiȘtergereCristina - ma bucur ca va place. pup
Diana mea adora pastele,asa ca o trimit la tine la masa.Te pup!
RăspundețiȘtergereDiaMar - o astept cu drag pe Diana a ta si bineinteles si pe tine. pupici
RăspundețiȘtergereM-ai chemat, am venit! :))
RăspundețiȘtergereDoar stii ca sunt fan nr.1 al pastelor :P
Pupici
Bine ai venit! si mie imi plac mult pastele :). pupici
RăspundețiȘtergereMmm ce bunatate,eu aduc desertul daca primesc o portie :)
RăspundețiȘtergereBuburuza - de acord :) te astept cu desertul!
RăspundețiȘtergere