Acum un an imi faceam si eu debutul in blogosfera culinara.
Cum a inceput totul? Simplu ....ramasa fara servici si neavand cu ce sa-mi umplu timpul liber, m-am gandit sa trasform mica mea pasiune culinara in ceva util. Mereu faceam poze la mancare si la torturile pe care le faceam la diferite aniversari in familie, dar niciodata nu m-am gandit ca le pot transpune pe un blog. Pana anul trecut, cand nevoia de a face ceva cu tot acel timp liber s-a materializat in ceea ce vedeti acum. Desi dupa cateva luni am inceput un nou servici nu am renuntat la a posta in continuare aici.
Incet, incet, luna de luna s-au adunat retete dupa retete si asta si datorita cititorilor mei care luna de luna au crescut si am simtit si eu nevoia de a posta constant.
A crescut si numarul de vase din bucatarie si acum nu exista loc unde sa merg si sa nu cumpar ceva pt sufletul meu...adica pt bucatareala :). Imi mai lipseste insa ceva foarte important, un aparat foto performant care sa ma ajute sa expun ceva mult mai frumos decat ce vedeti acum, dar sunt focusata sa astup aceasta lipsa pana la urmatoarea aniversare.
Ma bucur si ca, datorita blogului impreuna cu tot ce implica acesta, am cunoscut atat real cat si virtual oameni minunati, unii din ei devenind chiar prieteni de suflet.
Va multumesc deci ca ma urmariti si va astept in continuare sa vedeti 'Ce a mai gatit Timea...' :)
Stiu ca merita marcat acest eveniment cu un tort frumos, insa pentru ca in viitorul apropiat am de facut mai multe torturi am ales sa sarbatoresc anul acesta doar cu niste eclere delicioase.
Si pentru ca ma caracterizeaza culoarea mov, asa cum puteti vedea si in sigla blogului, nu puteam sarbatori decat in aceleasi tonuri frumoase de mov.
Cum a inceput totul? Simplu ....ramasa fara servici si neavand cu ce sa-mi umplu timpul liber, m-am gandit sa trasform mica mea pasiune culinara in ceva util. Mereu faceam poze la mancare si la torturile pe care le faceam la diferite aniversari in familie, dar niciodata nu m-am gandit ca le pot transpune pe un blog. Pana anul trecut, cand nevoia de a face ceva cu tot acel timp liber s-a materializat in ceea ce vedeti acum. Desi dupa cateva luni am inceput un nou servici nu am renuntat la a posta in continuare aici.
A crescut si numarul de vase din bucatarie si acum nu exista loc unde sa merg si sa nu cumpar ceva pt sufletul meu...adica pt bucatareala :). Imi mai lipseste insa ceva foarte important, un aparat foto performant care sa ma ajute sa expun ceva mult mai frumos decat ce vedeti acum, dar sunt focusata sa astup aceasta lipsa pana la urmatoarea aniversare.
Ma bucur si ca, datorita blogului impreuna cu tot ce implica acesta, am cunoscut atat real cat si virtual oameni minunati, unii din ei devenind chiar prieteni de suflet.
Va multumesc deci ca ma urmariti si va astept in continuare sa vedeti 'Ce a mai gatit Timea...' :)
Stiu ca merita marcat acest eveniment cu un tort frumos, insa pentru ca in viitorul apropiat am de facut mai multe torturi am ales sa sarbatoresc anul acesta doar cu niste eclere delicioase.
Si pentru ca ma caracterizeaza culoarea mov, asa cum puteti vedea si in sigla blogului, nu puteam sarbatori decat in aceleasi tonuri frumoase de mov.
Avem nevoie de:
- 200 ml apa
- 150 ml ulei
- 5 linguri faina
- 1 lingura amidon
- un varf cutit sare
- 3 oua
Crema:
- 2 cani cu lapte
- 5 galbenusuri
- 2 linguri amidon
- 2 linguri faina
- 4 linguri zahar
- 3 plicuri zahar vanilat
Frisca: 300 ml
Glazura: 50 gr ciocolata neagra, 2 lingurite frisca lichida
Punem pe foc apa si uleiul pana incepe sa fiarba, moment in care adaugam in ploaie faina amestecata cu amidonul si sarea. Amestecam bine timp de cateva secunde pana se desprinde de peretii vasului.
Luam de pe foc si lasam sa se raceasca. Apoi incorporam ouale pe rand amestecand zdravan.
Punem apoi compozitia intr-un pos si formam cojile pt eclere direct pe o foaie de copt asezata in tava.
Dam la cuptorul preincalzit la 180-190 grade timp de aprox 25 minute. (daca le faceti mai groase e nevoie de mai mult timp, eu le-am facut mai subtiri)
Pentru crema: frecam galbenusurile cu amidonul si faina. Laptele amestecat cu zaharul il punem pe foc pana se infierbanta. Turnam apoi treptat leptele peste galbenusuri amestecand rapid sa nu se formeze cocoloase.
Punem apoi pe foc si lasam sa fiarba pana se ingroasa ca o budinca. Spre final adaugam si zaharul vanilat.
Lasam la racit.
Frisca o mixam cu mixerul la viteza mare pana obtinem consistenta dorita.
Taiem eclerele in doua si umplem fiecare cu un strat de crema si un strat de frisca.
Ciocolata taiata marunt o amestecam cu frisca si o topim in cuptorul cu microunde sau pe baie de aburi.
Cu o punguta gaurita ornam eclerele cu aceasta glazura.
Nu sunt ele cele mai frumoase eclere, insa sunt ....DELICIOASE!
Va multumesc de vizita si va astept cu drag din nou!
La multi ani !
La multi ani !
Ba sunt frumoase foc!!! La multi ani blogului deliciosi blogului! La cat mai multe retete minunate ca si pana acum! Eu servesc un ecler, bine? :P
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos Paula. Cu drag te servesc. Te pup
ȘtergereDelicioase eclerele!La multi multi ani inainte frumosi si plini de inspiratie!te pupam
RăspundețiȘtergereMultumesc fetelor, la fel si voua. >:D<
ȘtergereLa multi ani blogului tau! Esti foarte talentata si cred ca blogul tau va creste frumos in fiecare an. Problema cu aparatul o am si eu, dar lasa ca o sa vina si vremea aia.
RăspundețiȘtergereTe pup si ...petrecere frumoasa!
Multumesc pentru cuvintele frumoase! Cu aparatul sper sa rezolvam :). Te pup
ȘtergereLa multi ani si la cit mai multe retete delicioase ! Doua eclere le sustrag din farfurie, ca trebuie sa ma indulcesc pe ziua de azi ! Pupici !
RăspundețiȘtergereMultumesc Daniela, la fel si tie. Ma bucur ca iti plac eclerele. Te pup
ȘtergereLa multi ani blogului! La cat mai multe retete ingenioase si delicioase.
RăspundețiȘtergereEclerele arata minunat ;;) As papa si eu unul!
Pupici
Alina multumesc frumos si ma bucur ca iti plac eclerele. Te pup
ȘtergereMulti ani de blog..Sa vii mereu cu retete foarte bune asa cum faci mereu..Un ecler stii ca iau ca imi plac enorm.O zi frumoasa...
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos dragutzo, ma bucur ca ma vizitezi mereu si cu drag it ofer un ecler. Te pup >:D<
ȘtergereDraga Timea, exact asa am inceput si eu cu blogul, ce coincidenta frumoasa :P
RăspundețiȘtergereLa Multi ani blogului si continua sa ne incanti in cu preparatele tale facute cu mult drag!
Pupici multi!
Deci am inceput la fel :)). Tot raul spre bine cum se zice. Multumesc si la fel si tie. Te pup
ȘtergereLa multi ani frumoși de acum înainte în acest minunat univers virtual:).
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos Alina!
ȘtergereMulti Ani Deliciosi bloguletului tau frumos!
RăspundețiȘtergerePupici multi si spor in toate!
Multumesc frumos draga mea. La fel si tie!
ȘtergereFelicitari si mult succes in continuare. Si cat mai multe retete delicioase.
RăspundețiȘtergereMultumesc Cristina la fel iti doresc si tie.
ȘtergereLa multi ani! Felicitari si la cat mai multe retete frumoasae! Pup!
RăspundețiȘtergereVa multumesc mult de tot si va pup.
ȘtergereLa multi ani blogului! Mult succes si la cat mai multe retete savuroase! :X
RăspundețiȘtergereServesc fuga un ecler pana nu se termina :D
Pupici!
multumesc Danutza, la fel si tie. te pup
ȘtergereLa multi ani blogului! La multi ani autoarei si simpaticei mele prietene!
RăspundețiȘtergereO gramada de retete tentante, elegante, prezentate cu gust!
Bravo!
Multumesc frumos draga mea prietena >:D<. Ma bucur ca datorita blogului te-am cunoscut si pe tine. Te pup
ȘtergereLa multi ani gustosi!Mai sunt eclere? Macar unul si pt. mine, ca tare-mi plac ;-) pup
RăspundețiȘtergereMultumesc Liana , am si pt tine un ecler gustos. Te pup
ȘtergereLa Multi Ani, blogului tau!!! La cat mai multe retete delicioase!! Ma servesc cu un ecler, ca tare bun mai este..
RăspundețiȘtergerePupici
Simona multumesc dragutzo. La fel iti doresc si tie si cu drag iti ofer un ecler in aceasta zi speciala. Pup
ȘtergereLa multi ani si la cat mai multe postari!!!Eclerele sun minunate si mi-ai facut o pofta...:)!Pup!
RăspundețiȘtergereMultumesc Licuta. Iti multumesc pentru vizite si ma bucur ca iti plac eclerele. Te pup
ȘtergereLa multi ani draga mea! :*
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos Emily >:D<
ȘtergereFelicitări pentru un blog frumos și gustos, la mulți ani!
RăspundețiȘtergereFrumoase și gustoase eclerele tale, arată bine cu puțin mov. O întrebare dragă Timea: tu nu pui deloc ouă in coca/aluatul pentru coji? Eu nu am îndrăznit până acuma să fac cojile pentru eclere fără ouă, dar dacă tu zici că se poate, am să fac și eu așa...
Te pup fată harnică!
Sanda multumesc frumos. Si multumesc mai ales ca mi-ai zis de oua pt ca efectiv am uitat sa trec (am scris noaptea reteta :))). Am sa modifc acum. Multumesc >:D<
Ștergeresucces in continuare ...m-am servit si eu :)
RăspundețiȘtergereMultumesc Coco.
ȘtergereLa cat mai multe retete delicioase si la cati mai multi ani de blog! Eclerele dunt delicioase!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos Irina >:D<
ȘtergereHolla, hai sa strangem randurile bloggerilor sibieni, sa ne cunoastem si noi si poate reusim sa miscam impreuna muntii din loc. De fapt nu, ca nu ne deranjeaza muntii cu nimic. Dar poate bem o bere la vreun blogmeet :)
RăspundețiȘtergereCe zici, te intereseaza pentru inceput asta: http://cemerita.ro/medias-blog-awards-ajunge-si-la-sibiu/ ?
Tudor
Hai sa strangem!
ȘtergereLa multi ani !
RăspundețiȘtergereLa cat mai multe retete !!!!
Multumesc frumos!
ȘtergereLa multi ani si la cat mai multe postari delicioase!
RăspundețiȘtergereMultumesc tare mult!
Ștergere