Weekendul trecut am facut o prajitura tare delicioasa.
Imi statea de ceva timp in cap sa o fac si intr-un final am facut-o si nu regret deloc.
Pe cat e de aratoasa pe atat e de gustoasa.
Multumesc 'bucatarasului' Gaby pentru aceasta reteta. Cu mici modificari am facut o prajitura minunata.
Ingrediente necesare:
Pentru blat:
- 4 oua
- 8 linguri zahar
- 8 linguri faina
- 2 linguri cacao
- un varf de sare
- 3 linguri apa
Pentru sirop:
- 2-3 linguri zahar
- 200 ml apa
Pentru crema:
- 1 ou
- 5 linguri zahar
- 70 gr unt
- 3 lingurite ness
- 2 lingurite cappuccino
- 300 ml frisca
Pentru ornat:
- 200 ml frisca
- 100 gr ciocolata cu cafea
Pregatim mai intai blatul in felul urmator: batem albusurile spuma cu un varf de sare, adaugam apoi zaharul mixand in continuare. Adaugam galbenusurile si apa apoi incorporam faina amestecata cu cacao, folosind o spatula.
Turnam intr-o tava tapeta cu hartie de copt sau folie de Al. si dam la cuptorul preincalzit la 175 grade timp de 25-30 min. (tava: 22/30 cm)
In timp ce avem blatul la cuptor pregatim prima parte a cremei: amestecam oul, zaharul, prafurile de cafea si untul si punem pe foc mic amestecand pana se topeste zaharul si fierbe. Luam de pe foc si lasam sa se raceasca.
Scoatem blatul si lasam la racit.
Pregatim siropul: caramelizam zaharul peste care turnam apoi apa rece si lasam sa fiarba pana se topeste zaharul.
Terminam si crema: batem spuma cele 300 ml frisca in care adaugam apoi crema fluida de mai sus. Mixam inca 3-4 minute.
Insiropam blatul si punem crema.
Nivelam frumos.
Batem cele 200 ml frisca ramasa si intindem frumos peste crema.
Radem deasupra ciocolata si dam la frigider minim 2 ore.
Iata cum arata sectiunea:
Si o felie generoasa:
Cred ca v-am convins ca e o prajitura delicioasa si destul de usor de facut. Oricum gustul merita efortul. :)
Imi statea de ceva timp in cap sa o fac si intr-un final am facut-o si nu regret deloc.
Pe cat e de aratoasa pe atat e de gustoasa.
Multumesc 'bucatarasului' Gaby pentru aceasta reteta. Cu mici modificari am facut o prajitura minunata.
Ingrediente necesare:
Pentru blat:
- 4 oua
- 8 linguri zahar
- 8 linguri faina
- 2 linguri cacao
- un varf de sare
- 3 linguri apa
Pentru sirop:
- 2-3 linguri zahar
- 200 ml apa
Pentru crema:
- 1 ou
- 5 linguri zahar
- 70 gr unt
- 3 lingurite ness
- 2 lingurite cappuccino
- 300 ml frisca
Pentru ornat:
- 200 ml frisca
- 100 gr ciocolata cu cafea
Pregatim mai intai blatul in felul urmator: batem albusurile spuma cu un varf de sare, adaugam apoi zaharul mixand in continuare. Adaugam galbenusurile si apa apoi incorporam faina amestecata cu cacao, folosind o spatula.
Turnam intr-o tava tapeta cu hartie de copt sau folie de Al. si dam la cuptorul preincalzit la 175 grade timp de 25-30 min. (tava: 22/30 cm)
In timp ce avem blatul la cuptor pregatim prima parte a cremei: amestecam oul, zaharul, prafurile de cafea si untul si punem pe foc mic amestecand pana se topeste zaharul si fierbe. Luam de pe foc si lasam sa se raceasca.
Scoatem blatul si lasam la racit.
Pregatim siropul: caramelizam zaharul peste care turnam apoi apa rece si lasam sa fiarba pana se topeste zaharul.
Terminam si crema: batem spuma cele 300 ml frisca in care adaugam apoi crema fluida de mai sus. Mixam inca 3-4 minute.
Insiropam blatul si punem crema.
Nivelam frumos.
Batem cele 200 ml frisca ramasa si intindem frumos peste crema.
Radem deasupra ciocolata si dam la frigider minim 2 ore.
Iata cum arata sectiunea:
Si o felie generoasa:
Cred ca v-am convins ca e o prajitura delicioasa si destul de usor de facut. Oricum gustul merita efortul. :)
Te rog sa-mi tai o fasie ,sunt prima si nu ma multumesc cu o felie !:)
RăspundețiȘtergereArata grozav .
Delicioasa si cremoasa!
arata foarte bine prajiturica ta!!si cu siguranta e delicioasa!!
RăspundețiȘtergereAdina draga mea cu drag te servesc, ma bucur ca iti place.
RăspundețiȘtergereFantezie - ma bucur ca iti place si te asigur ca e super gustoasa. pup
Imi ploua in gura :) Vreau si eu o feliuta, sau doua :D
RăspundețiȘtergereCe bine arata Timea! Vreau si eu, dar sigur nu mai ai. Te pup.
RăspundețiȘtergereFiacskám már le is adta a rendelést erre a sütire:-) Nagyon jó kis recept!
RăspundețiȘtergereEhhh... de cand o am si eu pe lista... Dar ptr ca mi-ai facut si tu pofta, trebuie sa ma pun pe treaba neaparat! Ti-a iesit foarte faina, iar gustul cred ca-i delicios!!
RăspundețiȘtergerePupici
E asa de buna, stiu ca aveam si eu reteta, dar am uitat complect de ea. Ma bucur ca mi-ai amintit. Imi place crema de ness. Pup!
RăspundețiȘtergereIoiii ce bunatate de prajitura.Pup!
RăspundețiȘtergereFoarte bunã, imi place totul:)
RăspundețiȘtergereAlina - serveste cu incredere, ca doar aici in poze mai am :). pup
RăspundețiȘtergereIrina - doar aici in poze mai am :)). A fost super buna. pup
Gerdi - nagyon is finom, tehat a fiad bisztosan nagyon fogja szeretni.
Simona - chiar merita sa incerci reteta aceasta. E o prajitura fina si delicioasa, exact pe gustul meu :), pup
Sara&Miki - si eu o aveam de ceva timp in plan sa o fac, si tare ma bucur ca am facut-o, e delicioasa. pup
Rocsy - ma bucur ca iti place. pup dragutzo
Ramona - multumesc, ma bucur ca iti place.
Misiune indeplinita! Foarte credibil ca este o prajitura delicioasa :)
RăspundețiȘtergereOltean - ma bucur ca te-am convins :).
RăspundețiȘtergereCu siguranta este delicioasa,arata asa de bine.Pupici!
RăspundețiȘtergerePe gustul meu! pup
RăspundețiȘtergereDia - multumesc, chiar este buna. pup
RăspundețiȘtergereAlinutzika - ma bucur ca iti place. pup
RăspundețiȘtergereCe frumos arata si cu siguranta este delicioasa!Pupici
RăspundețiȘtergereSunt innebunita dupa parajiturile cu ness sau cafea!Delicioasa trebuie sa fi fost!
RăspundețiȘtergereMmm, minunat arata si e...mmm, super delicioasa!!!Pup!
RăspundețiȘtergerece-mi face cu ochiul prajitura ta1
RăspundețiȘtergereFlory - multumesc frumos. te pup
RăspundețiȘtergereTeo - si mie imi plac tare mult prajiturile cu aroma de cafea, de aceea si laud atata prajitura aceasta. pup
Licuta - ma bucur ca iti place. pup
Adnia - merita clar s-o incerci :). pup
Timea, pe mine m-ai convins, de mult era pe lista mea de asteptare. II vine randul in curand. Ti-a iesit foarte bine! Pupici
RăspundețiȘtergereMinunata!Delicioasa si foarte cremoasa.....I love it:X!Pupici
RăspundețiȘtergerePoliana - ma bucur ca te-am convins si pe tine :). Multumesc. Pupici
RăspundețiȘtergereMaria - ma bucur ca iti place. pup
Super ultra delicioasa! Si foarte apetisanta!
RăspundețiȘtergereAm facut si eu boema in Mai multe variate.Tare buna!Un weekend fain!
RăspundețiȘtergereDanutza - multumesc tare mult! pupici draga mea
RăspundețiȘtergereParadis - si eu am de gand sa mai incerc si alte variante. Multumesc la fel si tie un weekend minunat!
Arata super dar am si eu doua intrebari:
RăspundețiȘtergere1.Ce frisca ai folosit?
2.Blatul e fara praf de copt?
1.Am folosit frisca Meggle. 2. Da, blatul e fara praf de copt.
ȘtergereArata super dar am si eu doua intrebari:
RăspundețiȘtergere1.Ce frisca ai folosit?
2.Blatul creste fara praf de copt?
Este minunata aceasta prajitura,am facut-o si eu de mai multe ori este preferata familie mele!felicitari pentru retele minunate!
RăspundețiȘtergereprajitura mea de suflet, o fac frecvent de sarbatori, eu nu fac blatul asa inalt in schimb echilibrez inaltimea prajiturii cu crema si frisca....delicioasa <3
RăspundețiȘtergere