Bun venit pe blogul meu! Mancaruri simple si usoare pe gustul tuturor...
Nu detin multe secrete ale bucatariei, insa imi place sa gatesc si fac totul cu pasiune. De altfel singurul meu secret cand gatesc este pasiunea cu care fac si cea mai simpla mancare.
Pofta buna orice alegeti sa gatiti din cele prezentate de mine mai jos!

marți, 20 mai 2014

Gulyas de cartofi cu legume

 Cat de mult imi plac tocanitele astea, nici nu aveti idee! :). Fie cu carne sau cu legume mereu sunt un succes aceste mancaruri simple. Personal nu duc lipsa carnii din aceast gulyas, mi se pare mai mult decat perfect asa cum e, cu cartofi, legume si condimente aromate. 
      Cu muraturi de casa langa, avem un pranz complet si perfect. 
Avem nevoie de:
8 cartofi
3 morcovi
1 felie telina
½ dovlecel
3 fire ceapa verde
3 fire praz
2 rosii
½ ardei verde
½ ardei rosu
1 lingurita sare
½ lingurita piper
7 linguri pasta de gogosari cu rosii
1 cana de apa
1 lingurita si jumatate condiment pentru gulas (sau o lingura de boia de ardei dulce
si un pic de praf de chimen si coriandru)
patrunjel verde
Eu am pregatit aceasta bunatate la Multicooker de care sunt super multumita de altfel, insa la fel de bine si in acelasi mod se poate gati si intr-un vas pe aragaz.
Inainte de toate curatam si spalam bine legumele.
Punem in vasul de la cooker (sau daca faceti pe aragaz intr-o cratita, wok) putin ulei si pornim functia fry timp de 15 min. Punem pe rand ceapa, prazul si ardeii taiati rondele/cubulete. Adaugam apoi in timp ce se calesc primele, dovlecelul taiat cubulete, rosiile cubulete si apoi morcovii taiati rondele si telina taiata cubulete. Amestecam si lasam pana se scurg cele 15 minute programate de la inceput. Practic toata operatiunea aceasta, taiat legume si calit o sa dureze cam 15 min. 
Adaugam cartofii taiati cubulete, pasta de gogosari cu rosii, apa, sarea si piperul, inchidem capacul si  pornim functia 'Stew' (dureaza o ora). 
Inainte cu aprox 15 minute de a se termina programul adaugam condimentul de gulyas iar la final patrunjelul verder tocat.  Daca pregatim mancarea pe aragaz, verificam cand sunt aproape fierte legumele si adaugam atunci condimentul si mai lasam 10-15 min pe foc.
Este o mancare de legume foarte gustoasa pe care v-o recomand pentru orice zi din saptamana.
Sa aveti pofta! 

4 comentarii :

  1. Sa imi deschizi usa ca sosesc la masa. Pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pun repede inca un tacam, dar maine ca acum e deja tarziu :))

      Ștergere
  2. Ce bine arata! Tare mult imi place ce ai facut tu acolo asa ca vin si eu la masa. Pupici

    RăspundețiȘtergere
  3. Draga mea te astept la concurs pe blogul meu :)
    http://pasiunepentrubucatarie.blogspot.ro/2014/05/castiga-o-tableta-si-conserve-sanatoase.html

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...