Cu ocazia concursului Delimanochefs am pregatit si ceva cu peste. Chiar de foarte mult timp nu am mai gatit peste si nu pentru ca nu imi place ci pur si simplu asa s-a intamplat. Dar aveam la congelator file de merluciu cumparat la un moment dat si numai bine, cu ocazia asta l-am si gatit.
De ce avem nevoie:
- 500 gr file de merluciu (sau alt soi de peste)
- cateva frunze de oregano
- cateva frunze de busuioc
- cateva frunze de roinita
(de preferat proaspete sau congelate pt ca cele uscate nu au destula aroma)
- 4-5 linguri ulei de masline
- sare si piper
- 50 gr seminte de susan
- orez si o felie de lamaie pt servit
De ce avem nevoie:
- 500 gr file de merluciu (sau alt soi de peste)
- cateva frunze de oregano
- cateva frunze de busuioc
- cateva frunze de roinita
(de preferat proaspete sau congelate pt ca cele uscate nu au destula aroma)
- 4-5 linguri ulei de masline
- sare si piper
- 50 gr seminte de susan
Decongelam mai intai pestele. Punem apoi feliile pe un prosop de hartie pentru a absoarbe surplusul de apa.
Tocam marunt verdeturile si le amestecam intr-o farfurie cu 4-5 linguri ulei de masline, sare si piper. In alta farfurie punem semintele de susan.
Trecem fiecare felie de peste prin ierburi apoi prin semintele de susan.
Asezam intr-o tava unsa cu ulei de masline si dam la cuptorul incins la 180 grade, timp de 20 minute.
Servim cald cu orez fiert si felii de lamaie.
Bun tare!Nu refuz o bucatica:)Ador pestele!Pup!
RăspundețiȘtergereMultumesc Licuta. Mai am 3 buc...deci :). pup
RăspundețiȘtergereDoarte bun! Prezentare de nota 10.
RăspundețiȘtergereCristina multumesc tare mult!
RăspundețiȘtergereCat de frumos arata.Pupici!
RăspundețiȘtergereLa cum arata pe farfurie si dupa ce citesti si reteta, iti laas gura apa. Dupa voi servi o bucatica din prajitura de ciocolata.
RăspundețiȘtergereMai este o portie mica si pentru mine ?! sigur ca nu, pai daca m-am trezit tirziu, s-a mincat tot... hmmm, bun, bun si prezentarea e de milioane ! Pupici !
RăspundețiȘtergereDia - multumesc frumos. pup
RăspundețiȘtergereDan si Ionela - ma bucur ca va place! si prajitura neaparat sa o incercati :))
Daniela - multumesc frumos si ma bucur ca iti place. pup
Simplu,sanatos si delicios!Pupici draga mea!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos Flory!
RăspundețiȘtergereTare inmiresmat trebuie sa fie! puup
RăspundețiȘtergereNu am mancat merluciu dar arata super bine, as fura o bucatica de la tine :) Pupici!
RăspundețiȘtergereLiana - chiar a avut o aroma super!
RăspundețiȘtergereDanutza - multumesc, serveste cu incredere :). pup
Tare bun se arata pestele tau...mi-ai facut pofta !!!
RăspundețiȘtergereAlex ma bucur ca iti place!
RăspundețiȘtergereImi place tare mult prezentarea!
RăspundețiȘtergereHaplea - multumesc frumos!
RăspundețiȘtergereffff bun!
RăspundețiȘtergereWaw! Ce bine arata... si cred ca-i foarte bun! Pup
RăspundețiȘtergereAlina & Simona - va multumesc. Chiar a fost bun . pup
RăspundețiȘtergereFoarte interesanta si aromata crusta pestelui. si-mi place cum ai pus plantele la congelator. La anu asa fac si eu! :)
RăspundețiȘtergereMerci Brandusa! Toate ierburile astea plus multe altele le am din gradina parintilor mei...ma bucur tare ca ei pun de toate si eu le folosec :). pup
RăspundețiȘtergereIerburile alea sunt minunate iar in asociere cu pestele...delicios!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos
RăspundețiȘtergereMmmm... vreau si eu!... Foarte frumoasa prezentarea... de restaurant!...
RăspundețiȘtergereFelis - multumesc tare mult! esti dragutza
RăspundețiȘtergere