De fiecare data cand ajung la ai mei la tara trebuie sa fac ceva bun. Acum am ales o prajitura simpla cu pere din gradina si cu budinca de vanilie. O combinatie tare buna mai ales daca punem si scortisoara care ii da o aroma deosebita.
Nimic mai frumos dimineata decat o cana de cappuccino si o prajitura de casa servite in aer liber.
Avem nevoie de:
Pentru blat
- 4 oua
- 8 linguri zahar - aprox 150 gr
- 14 linguri faina - aprox 250 gr
- 1/2 cana lapte
- 1/2 cana ulei
- 1 lingurita praf de copt
- 1 plic zahar vanilat
Umplutura
- 1 plic budinca de vanilie
- 400 ml lapte
- 3 linguri zahar
- 3-4 pere coapte
- 1 plic zahar vanilat
- 1 lingurita praf de scortisoara
- Zahar pudra pt pudrat.
Mai intai pregatim budinca conform instructiunilor de pe plic doar ca folosim cantitatile de lapte si zahar de mai sus. Spalam si curatam perele.
Pentru blat: batem albusurile spuma tare adaugand apoi zaharul si zaharul vanilat, mixand inca cateva minute. Adaugam apoi pe rand galbenusurile, laptele si uleiul mixand dupa fiecare. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt folosinfu-ne de o spatula si amestecand usor sa nu se lase spuma.
Punem compozitia intr-o tava rotunda de 26 cm tapetata pe fund cu hartie de copt.
Budinca o punem peste blat din loc in loc. Putem folosi un pos sau o punguta apasand usor sa ntre un pic budinca in blat.
Peste budinca de jur imprejur asezam felii de pere. Presaram peste fructe un pliculet de zahar vanilat si o lingurita de scortisoara apoi dam la cuptor la foc mediu, timp de 40 min
Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca putin, apoi pudram cu zahar pudra.
Nimic mai frumos dimineata decat o cana de cappuccino si o prajitura de casa servite in aer liber.
Avem nevoie de:
Pentru blat
- 4 oua
- 8 linguri zahar - aprox 150 gr
- 14 linguri faina - aprox 250 gr
- 1/2 cana lapte
- 1/2 cana ulei
- 1 lingurita praf de copt
- 1 plic zahar vanilat
Umplutura
- 1 plic budinca de vanilie
- 400 ml lapte
- 3 linguri zahar
- 3-4 pere coapte
- 1 plic zahar vanilat
- 1 lingurita praf de scortisoara
- Zahar pudra pt pudrat.
Mai intai pregatim budinca conform instructiunilor de pe plic doar ca folosim cantitatile de lapte si zahar de mai sus. Spalam si curatam perele.
Pentru blat: batem albusurile spuma tare adaugand apoi zaharul si zaharul vanilat, mixand inca cateva minute. Adaugam apoi pe rand galbenusurile, laptele si uleiul mixand dupa fiecare. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt folosinfu-ne de o spatula si amestecand usor sa nu se lase spuma.
Punem compozitia intr-o tava rotunda de 26 cm tapetata pe fund cu hartie de copt.
Budinca o punem peste blat din loc in loc. Putem folosi un pos sau o punguta apasand usor sa ntre un pic budinca in blat.
Peste budinca de jur imprejur asezam felii de pere. Presaram peste fructe un pliculet de zahar vanilat si o lingurita de scortisoara apoi dam la cuptor la foc mediu, timp de 40 min
Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca putin, apoi pudram cu zahar pudra.
Ce bine arata, si eu am facut cu smochine.
RăspundețiȘtergereCe bunatate! cu aroma de scortisoara si ...dragoste :) frumos si timpul petrecut cu cei dragi ;)
RăspundețiȘtergereduminica frumoasa!
foooarte apetisanta!
RăspundețiȘtergereMandala - multumesc frumos.
RăspundețiȘtergereLaura - merci dragutza, chiar fac cu drag pt cei dragi. Duminica frumoasa si tie.
Alina - multumesc.
Cred ca e foarte gustoasa.Sa va fie de bine!
RăspundețiȘtergereRocsi multumim frumos, a fost tare buna.
RăspundețiȘtergereCe frumoasa e... vreau si eu o feliuta, chiar daca doar virtual... Deci, pentru miine dimineata pregatesc cafeaza, ca desertul l-ai facut tu... Pupici !
RăspundețiȘtergereDaniela te astept dimineata cu cafeaua. pup
RăspundețiȘtergereDelicioasa si arata fabulos! Super prajiturica ai facut! Pupici
RăspundețiȘtergerePoliana - multumesc frumos draga mea. Te pup
RăspundețiȘtergereFrumoasa,gustoasa si parfumata.Adica 3in1.Te pup!
RăspundețiȘtergereDiaMar - multumesc, ma bucur ca iti place. Pup
RăspundețiȘtergereAratoasa si delicioasa, asa cum ne-ai obisnuit :)
RăspundețiȘtergereO saptamana frumoasa, te pup!
De la o tarta grozava , am ajuns la o alta !! Daca ai servit-o dimineata langa cafeluta , nici nu vreau sa-mi imaginez parfumul diminetii , al prajituricii si al cafelei !! Un rasfat total !!
RăspundețiȘtergereAngela - multumesc frumos draga mea. O saptamana minunata si tie.
RăspundețiȘtergereCat - din tarta in tarta :)). Ai dreptate e un rasfat total o cafea aromata cu o prajitura la fel de aromata. Pup
RăspundețiȘtergereDe-abia am savurat praji. cu nuca si acum vine tentanta asta!;)
RăspundețiȘtergereGrozav de bine arata!!!Mmm, imi plac la nebunie perele!Pup!
RăspundețiȘtergereAdina - inseamna ca trebuie sa o savurezi si pe asta :))
RăspundețiȘtergereLicuta - multumesc si ma bucur ca iti place. Pup
Ezt jól összehoztad, micsoda finomság!
RăspundețiȘtergereWoW ce bunatate si cat de bine arata!!! hugs
RăspundețiȘtergereGerdi -koszi szepen, tenyleg finom volt.
RăspundețiȘtergereBuburuza - ma bucur ca iti place, te pup
RăspundețiȘtergere