Ingrediente pentru doua placinte
- Aluat:
- 500 gr faina
- 1/2 plic drojdie uscata
- 340 ml apa calduta
- 1 lingura ulei
- 1 lingurita sare
- 1 lingurita zahar
- Umplutura:
- 1 dovlecel micut sau 1/2 dovlecel mare
- 1 ceapa mare galbena
- 1 gogosar rosu
- 1/2 ardei verde/galben
- 300 gr piept de pui
- sare si piper
- 2 linguri ulei
- 6 linguri ketchup (cate 3 pentru fiecare tarta)
- Pregatim mai intai aluatul amestecand faina cu drojdia uscata, sarea si zaharul. Apa calduta o adaugam treptat si framantam adaugand la final si uleiul. Aluatul obtinut il lasam acoperit la loc cald timp de aprox 45 de minute ( nu avem nevoie sa dospeasca mai mult de atat)
- In acest timp pregatim umplutura.
- Curatam si spalam legumele.
- Intr-un wok sau orice alta tigaie, punem putin ulei si cand e incins punem la calit dovlecelul taiat cubulete.
- Urmeaza apoi ceapa taiata felii si cele doua tipuri de ardei taiate cubulete
- Saram si piperam dupa gust
- Scoatem legumele calite intr-o farfurie
- Punem din nou o lingura de ulei in wok in care prajim apoi pieptul de pui taiat cubulete mici
- Scoatem bucatile de pui pe o farfurie pe care am pus un prosop de hartie (mai scapam de surplusul de ulei)
- Impartim aluatul in 2 parti egale
- Intindem prima foaie sub forma rotunda, cam cu 2-3 cm mai mare decat forma in care vine pusa, si o asezam intr-o forma rotunda unsa cu putin ulei
- Ungem aluatul cu 3 linguri de ketchup si punem jumatate din catitatea de legume, iar peste legume jumatate din pipetul de pui prajit
- Tragem usor marginile lasate usor peste umplutura
- Rasnim deauspra condimente aromate si dam tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade aprox 25 de minute sau pana se rumeneste aluatul pe margine
- Procedam la fel cu a doua placinta
E la fel de buna si calda si rece.
Foarte buna si aspectuoasa placinta, felicitari!
RăspundețiȘtergereMultumesc Simona, o recomand cu drag.
Ștergere