Bun venit pe blogul meu! Mancaruri simple si usoare pe gustul tuturor...
Nu detin multe secrete ale bucatariei, insa imi place sa gatesc si fac totul cu pasiune. De altfel singurul meu secret cand gatesc este pasiunea cu care fac si cea mai simpla mancare.
Pofta buna orice alegeti sa gatiti din cele prezentate de mine mai jos!

duminică, 21 septembrie 2014

Pulpa de curcan la cuptor

Nu am ce sa va zic prea multe aici decat ca e un pranz perfect pentru o zi frumoasa de duminica. 
Servita cu o salata de cruditati cu legume din gradina, e o mancare usoara si foarte gustoasa. 
Avem nevoie de:
  • 1 buc pulpa de curcan (daca sunteti o familie mai numeroasa aveti nevoie de 2 pulpe)
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita sare de mare
  • 1/2 lingurita pudra de ghimbir
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 1 lingurita boabe de coriandru
  • 1/2 lingurita boabe de piper 
  • 1 capatana de usturoi (sau o jumatate daca e foarte mare)
  • 2 cepe
  • 10 cartofi +  un pic de ulei, 1/2 lingurita sare, un pic de piper macinat, 1 lingurita boia de ardei 
  • Amestecam intr-un bol uleiul de masline cu condimentele mentionate in prima parte. Ungem cu acest ulei aromat pulpa de pe care eu am luat mai intai pielea si am crestat carnea pe langa os de o parte si de alta.  O lasam asa in bol la rece minim 30 de minute.
  • In acest timp curatam, usturoiul, ceapa si cartofii.
  • Cartofii spalati ii taiem in 4-8, depinde de marime .
  • Intr-o tava sptropim putin ulei si adaugam sarea, piperul si boiaua.
  • Cartofii feliati ii punem in tava si ii tavalim prin uleiul condimentat
  • Scoatem carnea si o intepam din loc in loc punand in aceste gauri bucatile de usturoi
  • Asezam carnea in mijlocul tavii intre cartofi iar ceapa o feliem si o punem peste cartofi 
  • Dam tava la cuptorul preincalzit la 200 de grade,mai intai cu o folie de Al deasupra ( cam 30 de minute) apoi fara folie inca 30 de minute intorcand pulpa de pe o parte pe alta la interval de 15 minute
  • Scoatem tava din cuptor si servim carnea de curcan feliata alaturi de cartofi
Sa aveti pofta!

4 comentarii :

  1. Nu am mancat de mult timp! Mi-ai facut pofta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Noi am mai renunat la porc si incerc sa gatesc mai des curcan acum :)

      Ștergere
  2. Fantastic de bine arata! Nici noi nu prea mai mancam carne, decat de pasare, si parca abia acum imi dau seama cat de gustoasa e :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Mmmm,ce buna este!!! eu am azi la cuptor doar cartofi,cat mai stau la copii cred ca devin si eu vegetariana!!!!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...