Avem nevoie de:
- 200 ml frisca lichida neindulcita
- 4 linguri Green sugar
- 200 gr ciocolata neagra
- 14 piscoturi
- 200 ml cafea expresso ( lungita) cu 1 lingurita zahar Green sugar
- 250 gr capsune (congelati am folosit eu)
- 5 linguri apa
- 1 lingura si jumatate Green sugar
- 3 lingurite amidon+1 lingura apa
- 250 ml frisca lichida indulcita Meggle
- Amestecam frisca lichida cu zaharul Green sugar si punem pe foc intr-un vas cu fundul mai gros si lasam sa fiarba 2-3 minute. Luam de pe foc, adaugam ciocolata rupta bucatele si amestecam cu un tel pana se topeste ciocolata.
- Pregatim cafeaua si o indulcim cu o lingurita de zahar.(green sugar)
- Fructele decongelate impreuna cu cele 5 linguri de apa le facem pasta cu un blender. Punem fructele intr-un vas, amestecam cu zaharul si lasam sa fiarba 2-3 minute. Adaugam amidonul dizolvat in putina apa rece. Amestecam pana se ingroasa si luam de pe foc.
4. Urmeaza pregatirea cupelor ( eu am facut 8 cupe). Primul strat consta in piscoturi insiropate in cafea. Urmeaza apoi cate doua linguri din crema de ciocolata (crema ramasa, aprox 3 linguri o sa fie amestecata cu frisca la final). Dam cupele la frigider cateva minute apoi urmeaza un strat de jeleu de capsuni.
5. Mixam frisca indulcita in care adaugam apoi crema de ciocolata ramasa. Cu un pos cu varf mare in forma de stea spritam peste jeleul de fructe crema de frisca.
6. Dam cupele la frigider minim o ora inainte de a le consuma.
Un desert delicios pe care nu il refuz niciodata! Pup!
RăspundețiȘtergere