Chiftelutele la cuptor le consider mult mai bune si mai sanatoase decat cele prajite in ulei. Plus ca nu mai miroase toata casa a prajeala si nici nu stai langa aragaz pana se fac.
Deci numai avantaje ...
Incercati varianta aceasta si cu siguranta nu le veti mai praji niciodata in ulei :) .
Ingrediente:
- 500 gr carne tocata
- 2 cartofi
- 2-3 morcovi
- o ceapa mica
- 4-5 catei usturoi
- patrunjel verde
- 1-2 linguri pesmet
- sare si piper
- 1 ou
Cartofii curatati si spalati ii dam prin razatoarea mica si ii stoarcem bine. Morcovii la fel ii dam prin razatoarea mica. Ceapa si usturoiul le tocam marunt. Punem toate peste carnea tocata, adaugam oul batut, pesmetul, sarea, piperul si patrunjelul tocat si le amestecam toate bine.
Formam apoi cu mana uda bilute de 3-4-5 cm si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 30 min.
Nu trebuie intoarse de pe o parte pe alta.
before&after
Le servim calde cu un sos dulce (dati click pt a vedea reteta)
Sa aveti pofta!
Deci numai avantaje ...
Incercati varianta aceasta si cu siguranta nu le veti mai praji niciodata in ulei :) .
Ingrediente:
- 500 gr carne tocata
- 2 cartofi
- 2-3 morcovi
- o ceapa mica
- 4-5 catei usturoi
- patrunjel verde
- 1-2 linguri pesmet
- sare si piper
- 1 ou
Cartofii curatati si spalati ii dam prin razatoarea mica si ii stoarcem bine. Morcovii la fel ii dam prin razatoarea mica. Ceapa si usturoiul le tocam marunt. Punem toate peste carnea tocata, adaugam oul batut, pesmetul, sarea, piperul si patrunjelul tocat si le amestecam toate bine.
Formam apoi cu mana uda bilute de 3-4-5 cm si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 30 min.
Nu trebuie intoarse de pe o parte pe alta.
before&after
Le servim calde cu un sos dulce (dati click pt a vedea reteta)
Sa aveti pofta!
foarte bune si mult mai sanatoase si eu le prepar in cuptor, mai ales pentru pitic, te pup :*
RăspundețiȘtergereSubcriu ! si-mi place ca folosesti pesmet in loc de paine. sunt mult mai pufoase asa. Pupici
RăspundețiȘtergereFoarte bune chiftelutele dar si sosul imi place mult!Te pup!
RăspundețiȘtergereAsa e Dana, sunt mult mai sanatoase, cat mai putina prajeala!
RăspundețiȘtergereAntonia, niciodata nu pun paine :) e mai ok cu pesmet.
Danutza multumesc de apreciere si pt sos..care e delicios :)
va pup
Timea,ai dreptate ,ce usor, se fac asa,am sa incerc si eu varianta ta,sunt si mai sanatoase,pt ca nu-s prajite in ulei si arata foarte bine,cum de nu m-am gandit pana acum????? :-))
RăspundețiȘtergereTimea ,ai dreptate sunt ,mai sanatoase,asa ,decat prajite in ulei,cum de nu m-am gandit pana acum???:-))
RăspundețiȘtergereAntonina , scuze ca te-am tot botezat Antonia :)
RăspundețiȘtergereDoinitza sa le incerci asa si sigur nu o sa le mai prajesti pe viitor! te pup
Sigur voi incerca si eu sa le fac la cuptor, arata foarte bine, iar langa sos....o bunatate!!!!!
RăspundețiȘtergereUn blog frumos, cu poze curate. Bravo! Pup!
RăspundețiȘtergereSi eu tot asa le fac.Dar cateodata asa de pofta le fac si prajite.Pup!
RăspundețiȘtergereDa Nely , sunt mult mai bune asa! multumesc de vizita :)
RăspundețiȘtergereSara, multumesc tare mult pt aprecieri...eu nu sunt pe deplin multumita de poze din cauza aparatului, fac ce pot cu ce am :)
Super bune in cuptor! Si eu le prepar tot asa :)
RăspundețiȘtergereDia e bine ca avem variante :)
RăspundețiȘtergereMiremirc merci ca ai trecut pe la mine sa admiri chiftelutele :)
va pup
Like, like, like!
RăspundețiȘtergereAtat sosul cat si chiftelutele facute in cuptor ;)
Pupici
Angela - multumesc :). Cred ca in weekend o sa fac si eu din nou. Pup
RăspundețiȘtergereazi le-am facut si eu, mi-au iesit foarte bune, cu siguranta numai asa ma sa le fac de acum incolo. Multumim pt retete.
RăspundețiȘtergereMa bucur mult ca ti-au placut. Te astept sa mai incerci si alte retete!
Ștergere