Bun venit pe blogul meu! Mancaruri simple si usoare pe gustul tuturor...
Nu detin multe secrete ale bucatariei, insa imi place sa gatesc si fac totul cu pasiune. De altfel singurul meu secret cand gatesc este pasiunea cu care fac si cea mai simpla mancare.
Pofta buna orice alegeti sa gatiti din cele prezentate de mine mai jos!

marți, 17 ianuarie 2012

Chiftelute la cuptor

Chiftelutele la cuptor le consider mult mai bune si mai sanatoase decat cele prajite in ulei. Plus ca nu mai miroase toata casa a prajeala si nici nu stai langa aragaz pana se fac.
Deci numai avantaje ...
Incercati varianta aceasta si cu siguranta nu le veti mai praji niciodata in ulei :) .
Ingrediente:
- 500 gr carne tocata
- 2 cartofi
- 2-3 morcovi
- o ceapa mica
- 4-5 catei usturoi
- patrunjel verde
- 1-2 linguri pesmet
- sare si piper
- 1 ou
Cartofii curatati si spalati ii dam prin razatoarea mica si ii stoarcem bine. Morcovii la fel ii dam prin razatoarea mica. Ceapa si usturoiul le tocam marunt. Punem toate peste carnea tocata, adaugam oul batut, pesmetul, sarea, piperul si patrunjelul tocat si le amestecam toate bine.
Formam apoi cu mana uda bilute de 3-4-5 cm si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 30 min.
Nu trebuie intoarse de pe o parte pe alta.
before&after
Le servim calde cu un sos dulce  (dati click pt a vedea reteta)
Sa aveti pofta!

17 comentarii :

  1. foarte bune si mult mai sanatoase si eu le prepar in cuptor, mai ales pentru pitic, te pup :*

    RăspundețiȘtergere
  2. Subcriu ! si-mi place ca folosesti pesmet in loc de paine. sunt mult mai pufoase asa. Pupici

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte bune chiftelutele dar si sosul imi place mult!Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  4. Asa e Dana, sunt mult mai sanatoase, cat mai putina prajeala!

    Antonia, niciodata nu pun paine :) e mai ok cu pesmet.

    Danutza multumesc de apreciere si pt sos..care e delicios :)

    va pup

    RăspundețiȘtergere
  5. Timea,ai dreptate ,ce usor, se fac asa,am sa incerc si eu varianta ta,sunt si mai sanatoase,pt ca nu-s prajite in ulei si arata foarte bine,cum de nu m-am gandit pana acum????? :-))

    RăspundețiȘtergere
  6. Timea ,ai dreptate sunt ,mai sanatoase,asa ,decat prajite in ulei,cum de nu m-am gandit pana acum???:-))

    RăspundețiȘtergere
  7. Antonina , scuze ca te-am tot botezat Antonia :)

    Doinitza sa le incerci asa si sigur nu o sa le mai prajesti pe viitor! te pup

    RăspundețiȘtergere
  8. Sigur voi incerca si eu sa le fac la cuptor, arata foarte bine, iar langa sos....o bunatate!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  9. Un blog frumos, cu poze curate. Bravo! Pup!

    RăspundețiȘtergere
  10. Si eu tot asa le fac.Dar cateodata asa de pofta le fac si prajite.Pup!

    RăspundețiȘtergere
  11. Da Nely , sunt mult mai bune asa! multumesc de vizita :)

    Sara, multumesc tare mult pt aprecieri...eu nu sunt pe deplin multumita de poze din cauza aparatului, fac ce pot cu ce am :)

    RăspundețiȘtergere
  12. Super bune in cuptor! Si eu le prepar tot asa :)

    RăspundețiȘtergere
  13. Dia e bine ca avem variante :)

    Miremirc merci ca ai trecut pe la mine sa admiri chiftelutele :)

    va pup

    RăspundețiȘtergere
  14. Like, like, like!
    Atat sosul cat si chiftelutele facute in cuptor ;)
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  15. Angela - multumesc :). Cred ca in weekend o sa fac si eu din nou. Pup

    RăspundețiȘtergere
  16. azi le-am facut si eu, mi-au iesit foarte bune, cu siguranta numai asa ma sa le fac de acum incolo. Multumim pt retete.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur mult ca ti-au placut. Te astept sa mai incerci si alte retete!

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...