Cred ca in perioada aceasta multa lume se pregateste deja pentru iarna cu cat mai multe conserve de casa. Eu am reusit sa fac putina dulceata si sa congelez fructe pentru prajituri. In mare parte inca ma bazez pa mama care face niste muraturi delicioase, deci la muraturi nu ma bag.
Dar am facut aceasta pasta de rosii cu ardei care e ideala pentru ciorbe si tocanite.
Avem nevoie de:
- 2 kg rosii de casa
- 4-5 ardei mari diverse culori
- 2 lingurite sare
Spalam bine rosiile si ardeii. Rosiile le oparim si le decojim ( eu nu am masina) apoi le tocam marunt.
Ardeii ii taiem la fel marunt apoi punem totul pe foc impreuna cu sarea, pe o plita si lasam la fiert la foc mic, amestecand din cand in cand. Lasam la fiert cam 45-50 minute.
Luam de pe foc si turnam direct in borcane curate, inchidem capacul si lasam la caldura intr-o patura pana a doua zi.
Dar am facut aceasta pasta de rosii cu ardei care e ideala pentru ciorbe si tocanite.
Avem nevoie de:
- 2 kg rosii de casa
- 4-5 ardei mari diverse culori
- 2 lingurite sare
Spalam bine rosiile si ardeii. Rosiile le oparim si le decojim ( eu nu am masina) apoi le tocam marunt.
Ardeii ii taiem la fel marunt apoi punem totul pe foc impreuna cu sarea, pe o plita si lasam la fiert la foc mic, amestecand din cand in cand. Lasam la fiert cam 45-50 minute.
Luam de pe foc si turnam direct in borcane curate, inchidem capacul si lasam la caldura intr-o patura pana a doua zi.
Imi place.Da un gust foarte bun mancarurilor!Bravo!
RăspundețiȘtergereRocsy - multumesc! O sa ma bucur de ea la iarna :)
RăspundețiȘtergereUsor de pregatit si extrem de gustoasa!
RăspundețiȘtergerePupici
un fel de ketcup. Fooarte bun!
RăspundețiȘtergereSimona asa e draga mea. Pup
RăspundețiȘtergereImi place si mie, eu am facut de ardei cu verdeturi! Pup!
RăspundețiȘtergereAromele verii pastrate pentru iarna.Pup!
RăspundețiȘtergereAlinutzika - ketchupul e mai complex. Face mama mea unul tare bun, poate am sa il postez intr-o zi :). Pup
RăspundețiȘtergereAdela - buna idee, poate fac si eu ardei cu verdeturi. Pup
RăspundețiȘtergereDiaMar - asa e, sunt perfecte pt iarna. Pup
De jó ötlet, nem csak sima paradicsomlé! Én is fogok készíteni, még lesz paradicsom a kertben.
RăspundețiȘtergereSuper faina pasta asta, si eu folosesc des in mancare! Pupici
RăspundețiȘtergereGerdi - en is hazi paradicsomal csinaltam. Es paradicsomlet csinalt mar edesanyam tehat en csak eszt csinaltam :).
RăspundețiȘtergerePoliana tot ce punem cu manutele noastre sunt perfecte pt iarna. Pup
RăspundețiȘtergereeste delicios in mancare, cand nu gasim rosii proaspete!
RăspundețiȘtergereLavi ai dreptate mai ales ca iarna rosiile sunt foarte rele :). Pup
RăspundețiȘtergereOffff, sper sa ajung sa fac si eu pasta de ardei saptamana viitoare !!!
RăspundețiȘtergereCat si eu vreau sa mai fac una alta, dar e atat de putin timpul liber!
RăspundețiȘtergereDeci sa trec la treaba ca de asta nu am facut. Te pup.
RăspundețiȘtergereDana - spor la treaba :). pup
RăspundețiȘtergerena, ca la asta nu m-am gandit! eu le-am facut separat...dar le pot combina oricand, nu?
RăspundețiȘtergereAdnia le poti combina direct in mancare :)) Pup
RăspundețiȘtergere