Bun venit pe blogul meu! Mancaruri simple si usoare pe gustul tuturor...
Nu detin multe secrete ale bucatariei, insa imi place sa gatesc si fac totul cu pasiune. De altfel singurul meu secret cand gatesc este pasiunea cu care fac si cea mai simpla mancare.
Pofta buna orice alegeti sa gatiti din cele prezentate de mine mai jos!

luni, 2 ianuarie 2012

Coronita cu carne tocata


Pentru masa de Revelion am pregatit doua coronite cu carne, care nu numai ca arata foarte bine dar sunt si foarte bune si foarte usor de preparat.
Ingrediente pentru 2 coronite:
Pt aluat: 150 gr margarina, 300 gr faina, 1 ou, sare, jumatate plic drojdie uscata, 50 ml apa calduta
Pt umplutura: 500 gr carne tocata, 2 cepe mici, usturoi, 3 morcovi, 1 ou 1 albus (galbenusul il folosim la uns), gogosari murati, patrunjel verde

Facem un aluat din ingredientele de mai sus si lasam la dospit la loc cald pt aprox o ora.
In acest timp pregatim umplutura: tocam carnea (daca nu o avem deja tocata bineinteles :) ), si punem la calit impreuna cu ceapa si usturoiul tocat si morcovii rasi prin razatoarea mica. Lasam apoi sa se raceasca si dupa ce s-a racit adaugam gogosarii taiati marunt, patrunjelul tocat si ouale. Amestecam bine pana se incorporeaza bine toate ingredientele.
Intindem doua foi rotunde (am folosit forma de la tort pt a taia rotund marimea dorita) asezam foaie in forma si punem pe margine de jur imprejur carnea. Taiem apoi aluatul din mijloc in 4 obtinand 8 triunghiuri pe care le tragem peste umplutura apasand pe margine pt a se lipi. Ungem apoi cu galbenus de ou si punem seminte de susan. Puteti vedea din poze toata procedura.
Punem la cuptor preincalzit la 180 grade timp de 20-25 minute pana se rumeneste aluatul deasupra.
Asezam coronita pe o farfurie rotunda si in mijloc putem pune diverse. Eu de ex. am pus pe una castraveti taiati rondele si pe cealalta carnaciori prajiti sub forma de floricele..
Pofta buna :)
Reteta preluata de la Edith Frincu si usor modificata. Multumesc.

6 comentarii :

  1. Tare frumoase coronitele astea, foarte de efect si precis ca-s si gustoase. Am pus ochii pe ele...
    Pe curand!

    RăspundețiȘtergere
  2. multumesc. Da arata foarte bine si sunt bune :).

    RăspundețiȘtergere
  3. Mmmmm,ce bine arata...parca deja a ajuns si la mine asa o bunatate!

    RăspundețiȘtergere
  4. Da Evelina, coronitele astea au avut un efect foarte placut la masa de Revelion...sigur am sa le mai fac si eu.

    RăspundețiȘtergere
  5. interesanta coronita!!!imi place! cu prima ocazie o incerc sie eu!!Felicitari!!O duminica frumoasa sa ai!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Da, e foarte de efect coronita. o saptamana frumoasa si tie!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...