Asa cum va mai spuneam si in alte postari imi place tare mult sa fac aluaturi, atat pentru paine cat si dulci pt cozonac, gogosi, cornuri, etc.
Aceste cornuri moi cu nuca sunt ideale pentru un mic dejun satios, alaturi de o cana de lapte, ceai sau cafea.
Eu le prefer cu cafea :)
Avem nevoie de:
Pentru aluat
- 500 gr faina
- 100 gr zahar
- 2 oua
- 70 ml ulei
- 1 plic drojdie uscata
- un varf de sare
- coaja rasa de la o portocala
- 250 gr lapte caldut
Pentru umplutura
- 200 gr nuca macinata
- 3-4 linguri de zahar
- 1 albus de ou
- 1 esenta de rom
- 3-4 linguri de lapte
Pentru uns: un galbenus de ou cu 2-3 lingurite de lapte
Ingredientele pentru aluat trebuie sa fie la temperatura camerei.
Capetele le indoim usor pentru a obtine forma de corn. Lasam la dospit inca 20 minute.
Ungem apoi cornurile cu galbenusul de ou si dam la cuptorul incins la 175 grade timp de 20 min.
Iata ce cornulete apetisante avem aici....
....si sunt ideale pentru micul dejun.
Sper ca v-am convins ca merita facute :)
Aceste cornuri moi cu nuca sunt ideale pentru un mic dejun satios, alaturi de o cana de lapte, ceai sau cafea.
Eu le prefer cu cafea :)
Avem nevoie de:
Pentru aluat
- 500 gr faina
- 100 gr zahar
- 2 oua
- 70 ml ulei
- 1 plic drojdie uscata
- un varf de sare
- coaja rasa de la o portocala
- 250 gr lapte caldut
Pentru umplutura
- 200 gr nuca macinata
- 3-4 linguri de zahar
- 1 albus de ou
- 1 esenta de rom
- 3-4 linguri de lapte
Pentru uns: un galbenus de ou cu 2-3 lingurite de lapte
Ingredientele pentru aluat trebuie sa fie la temperatura camerei.
Punem drojdia intr-o cana cu lapte caldut si o lingurita de zahar si lasam la dospit timp de aprox 10 min.
Zaharul il amestecam cu restul de lapte caldut.
Intr-un bol punem faina, sarea si cojile de portocala, apoi adaugam drojdia dospita si treptat laptele, framantand cu mana. Adaugam apoi ouale si la final uleiul, framantand pana aluatul nu se mai lipeste de maini.
Acoperim si punem la loc cald pt aprox 1 ora.
Intre timp pregatim umplutura. Batem albusul spuma, adaugam apoi zaharul mixand inca cateva minute. Apoi adaugam pe rand nuca, esenta de rom si laptele amestecand cu o lingura.
Impartim aluatul in 3-4 bucati si intindem pe rand foi cat mai rotunde pe care le taiem apoi in triunghiuri ca in poza de mai jos.
Ungem fiecare triunghi cu nuca si rulam dinspre partea lata spre partea subtire.
Ungem apoi cornurile cu galbenusul de ou si dam la cuptorul incins la 175 grade timp de 20 min.
Iata ce cornulete apetisante avem aici....
....si sunt ideale pentru micul dejun.
Sper ca v-am convins ca merita facute :)
Imi plac!! Delicioase!! Pupici!
RăspundețiȘtergereVai ce frumoase-s cornurile tale, le-as putea manca din priviri! Te pup fata harnica!
RăspundețiȘtergereAdela - multumesc frumos. pup
RăspundețiȘtergereSanda - multumesc tare mult. te pup
Si eu le prefer cu cafea, iar daca mai au si nuca... uit ca sintem in post... Delicioase * Pupici ...
RăspundețiȘtergereminunate, am sa le incerc si eu. pup:*
RăspundețiȘtergereDaniela serveste si tu un cornulet cu nuca :) sa ai la cafea maine dimineata.
RăspundețiȘtergereDia - merita incercate! pup
Foarte bune si pufoase.
RăspundețiȘtergereCe pufosenii ai facut!!!!Mmm, tare bune!Pupici!
RăspundețiȘtergereFoarte, foarte bune!!!
RăspundețiȘtergereCat de mult imi plac!!!
RăspundețiȘtergereCornuri cu nuca,da!La ceai,la cafea,poti sa-mi dai oricand!
RăspundețiȘtergereAbia le asteptam! Superbe! Puuup!
RăspundețiȘtergereCristina - multumesc.
RăspundețiȘtergereLicuta - ma bucur ca iti plac. pup
Danutza - multumesc.
Haplea - ma bucur ca iti plac.
Teo - arunc si la tine un cornulet pt maine dimineata :). pup
Andreea - sper ca a meritat asteptarea. pup
Mmmm... ce apetisant arata!...
RăspundețiȘtergereTare mult mi-ar placea unul la cafea!...
RăspundețiȘtergereFoarte frumoase ti-au iesit cornurile. Pup!
RăspundețiȘtergereFelis - ma bucur ca iti plac.
RăspundețiȘtergereSara&Miki - multumesc frumos.
Delicioaseeee. Vrem si noi, Dan tocmai a facut cafeaua.
RăspundețiȘtergereMinunate !!! Ma servesc si eu cu unul, cat mai sunt ;) Te pup
RăspundețiȘtergerearata superb! pufosi, aromati ... cu nuca ... mmmmmm, ce buni trebuie sa fie! te pup scumpa mea!
RăspundețiȘtergereVai ce frumoase sunt... Nu ma mai satur uitandu-ma la ele...
RăspundețiȘtergerePupici
Cu siguranta vreau si eu unul!
RăspundețiȘtergereCu siguranta vreau si eu unul!
RăspundețiȘtergereSunt pe placul meu.Imi place foarte mult nuca.Pupici!
RăspundețiȘtergerecornuri asemanatoare cu cele facute de mama mea,de la care evident am indragit culinaria :)Delicioase!!Pupici
RăspundețiȘtergereDan&Ionela - va astept cu drag!
RăspundețiȘtergereAnto - te servesc cu drag. Pup
Emily - ma bucur ca iti plac! te pup cu drag
Simona - simt ca o sa le faci si tu :)). te pup
Cristina - poti lua si doi :). pup
Dia - ma bucur ca iti plac. pup
Fantezie - da , sunt din aluat clasic de cozonac. tare bune au iesit. pup
Arata tare bine cornuletele..si sunt tare delicioase:)!!!!
RăspundețiȘtergereMaria - multumesc frumos.
RăspundețiȘtergeream venit si eu sa iau l amicul dejun niste cornuri pufoase de la tine!
RăspundețiȘtergereOphelia tocmai am facut un cappuccino, deci te astept :)
RăspundețiȘtergeresuperbe, am sa le incerc si eu!!!
RăspundețiȘtergereCraita - ma bucur ca iti plac. sa le faci si sa imi zici cum ti-au iesit :). pup
RăspundețiȘtergereFrumoase, pufoase si numai bune de savurat!!!Yummy!Pup!
RăspundețiȘtergereAZI LE-AM FACUT SI EU.SUNT EXCEPTIONALE!
RăspundețiȘtergereIoana ma bucur ca le-ai incercat si ca iti plac.
ȘtergereGreat article, Thanks for your great information, the content is quiet interesting. I will be waiting for your next post.
RăspundețiȘtergere