Bun venit pe blogul meu! Mancaruri simple si usoare pe gustul tuturor...
Nu detin multe secrete ale bucatariei, insa imi place sa gatesc si fac totul cu pasiune. De altfel singurul meu secret cand gatesc este pasiunea cu care fac si cea mai simpla mancare.
Pofta buna orice alegeti sa gatiti din cele prezentate de mine mai jos!

marți, 5 iunie 2012

Painici din faina integrala cu diverse umpluturi

Stiti ca imi place mult painea de casa si nu doar sa o mananc ci sa si o fac.
Painea din faina integrala e cea mai sanatoasa chiar daca nu e la fel de apetisanta ca cea din faina alba.
De data asta, pe langa cateva chiflute am facut si painici umplute cu cascaval si varza calita. Eu le-am mancat doar pe cele cu varza. Le consider perfecte pentru micul dejun alaturi de un ceai cald.
Ingrediente:
- 800 gr faina integrala
- 200 gr faina neagra
- 100 ml lapte
- 580-600 ml apa
- 2 pliculete drojdie uscata sau 2 cubulete drojdie prosapata
- 2 lingurite sare
- 2 lingurite zahar
- 4 linguri ulei
Pentru umplutura:
- 8 felii cascaval
- 1 varza mica calita in ulei cu sare si piper
Pregatim aluatul in felul urmator:
- punem drojdia in laptele caldut cu o lingurita de zahar si lasam la dospit 10-15 minute
- amestecam bine cele doua tipuri de faina, adaugam sarea si cealalta lingurita de zahar si amestecam
- turnam drojdia dospita si treptat apa calduta framantand cu mana pana obtinem un aluat care nu se mai lipeste de degete
- adaugam si uleiul si mai framantam 3-4 minute
- acoperim si lasam la dospit la loc cald timp de o ora


Calim varza in cateva linguri de ulei si adaugam doar sare si piper.
Intindem aluatul, taiem in dreptunghiuri si umplem o jumatate cu varza calita.
Indoim apoi apasand la capete pt a se lipi.
Mai lasam la dospit 20 min.
Dam la cuptorul incalzit la 180 grade timp de 20-25 min.
Procedam la fel si la cele cu cascaval. Asezam cascavalul in mijloc si indoim capetele.
 Lasam la dospit 20 min, apoi le dam la cuptor.
Iata painicile cu cascaval...
 ...cu varza...
 ...si chiflele simple.

22 de comentarii :

  1. Delicioase toate dar eu le prefer pe cele cu varza.

    RăspundețiȘtergere
  2. Pentru blogul tau minunat primesti de la mine un premiu virtual !
    Te asteapta la mine pe blog !
    Pupici !:)

    RăspundețiȘtergere
  3. Cristina - si eu tot cele cu varza le mananc. pup

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce painici superbe... Fur si eu cate una din fiecare!!
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  5. Simona - cu drag si cate doua :). pupici

    Alina - asa e, sunt sanatoase cu faina integrala. pupici

    RăspundețiȘtergere
  6. Deja esti experta in painici. Foarte aromate si bune trebuie sa mai fie ! pupici

    RăspundețiȘtergere
  7. Deja esti experta in painici. Foarte aromate si bune trebuie sa mai fie ! pupici

    RăspundețiȘtergere
  8. Anto - intotdeuna mi-a placut sa framant si sa fac chestii din aluat dospit :). Pup

    RăspundețiȘtergere
  9. buna idee cu painicile umplute!

    RăspundețiȘtergere
  10. Adnia - ma bucur ca iti plac painicile mele . pup

    RăspundețiȘtergere
  11. Eu vreau din fiecare cate o bucatica,imi plac.Pupicei multi!

    RăspundețiȘtergere
  12. Dia cu drag te servesc din fiecare. pup

    RăspundețiȘtergere
  13. Stii ceva?...........eu vreau sa gust si din cele cu cascaval si din cele cu varza.Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  14. Doamna Maria - cu drag ofer din toate :)). pup

    RăspundețiȘtergere
  15. Multumesc frumos :). pup fete frumoase

    RăspundețiȘtergere
  16. Eu as papa din cele cu varza !!! ;)

    RăspundețiȘtergere
  17. Cat - si mie cele cu varza imi plac :).

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...