- Un tort sub forma de inimioara facut cu drag unei persoane care a vrut sa isi surprinda iubitul de ziua indragostitilor
- Pentru blat:
- - 3 oua
- - 4 linguri zahar
- - 2 linguri ulei
- - 2 linguri cafea lichida
- - 1/2 plic praf de copt
- - 1 plic zahar vanilat
- - 150 gr faina
- Crema:
- - 1 plic budinca vanilie
- - 450 ml lapte
- - 2-3 linguri zahar
- - 100 gr unt
- - 100 gr zmeura
- Sirop:
- apa + zahar pudra + esenta vanilie
- Pt ornat:
- - 250 ml frisca lichida neindulcita (daca folositi indulcita nu mai adaugati zahar)
- - 1 plic intaritor frisca
- - 2-3 ling. zahar pudra
- - 100 gr zmeura
- - 13-14 piscoturi , apa cu 5-6 linguri cafea
Blat: Batem ouale tare pana se deschid la culoare. Adaugam apoi pe rand mixand pe treapta mica: zaharul, zaharul vanilat, uleiul si cafeaua lichida. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt. Bagam la cuptorul preincalzit la 175 grade timp de 25-30 min. Tava folosita de mine e o inimioara de 208/218 mm.
Crema: pregatim budinca conform instructiunilor de pe plic. Dupa ce o luam de pe foc, adaugam untul amestecand pana se incorporeaza bine apoi lasam la racit cateva minute. Adaugam zmeura si amestecam bine. Crema o sa capete o culoare roz cu buburuze rosii :)
Pregatim si frisca pentru ornat. Batem frisca lichida cu un intaritor de frisca si 2-3 linguri de zahar pudra si cand s-a intarit adaugam si zmeura si mai mixam ctv minute pana se incorporeaze bine. Bagam la frigider pana avem nevoie de ea.
Blatul racit il taiem in doua.
Asezam prima foaie si o insiropam cu siropul obtinut din apa, zahar pudra si esenta de vanilie. Turnam peste prima foaie crema, nivelam, apoi asezam a doua foaie si o insiropam si pe aceasta. Imbracam apoi tot tortul in frisca cu zmeura.
De jur imprejur asezam piscoturile taiate in doua si inmuiate doar pe o parte in apa cu cafea.
In mijloc am facut o inimioara.
Arata splendid!
RăspundețiȘtergereO seara frumoasa sa ai!
Corner of heaven
Vilhelm multumesc frumos. La fel si tie.
RăspundețiȘtergereDeliciooos! Arata superb!
RăspundețiȘtergereCe frumos este!! Cred ca destinatarul a fost foarte incantat! Pup
RăspundețiȘtergereDanutza, multumesc. te pup
RăspundețiȘtergereSimona cred ca a fost incantat. te pup
Ce frumos este.Imi place mult culoarea.De gust nu mai zic nimic.Pup!
RăspundețiȘtergereO surpriza delicioasa.
RăspundețiȘtergereIncantator de roz si de romantic!
RăspundețiȘtergereDiamar ma bucur ca iti place. te pup
RăspundețiȘtergereDan si Ionela, a fost o surpriza gustoasa :)
Teo asa e. A iesit un roz frumos de la zmeura. te pup
Foarte frumos!!.. (sper sa pot scrie cuvintele pentru a putea trimite raspunsul: mai nou au bagat 2 cuvinte si ma dor ochii la al doi-lea... abia vad.. la unele bloguri din cauza cuvintelor de verificare am renuntat sa mai dau trimitere la mesaj!)
RăspundețiȘtergereFelis, multumesc. Si bine ca mi-ai amintit ca vroiam oricum sa scot verificarea de cuvinte ca ma scoate si pe mine din sarite ca abia deslusesc cuvintele...si mai nou si pe Fb la orice actiune cere asta :(
RăspundețiȘtergereFoarte frumos si aratos!
RăspundețiȘtergereyamy, yamy...si tu ai facut un tortulet foarte apetisant
RăspundețiȘtergereIoi si vai !!! cat de bine arata !!! cred ca a fost un deliciu !!!
RăspundețiȘtergereParadis, multumesc frumos.
RăspundețiȘtergereNaty, ma bucur ca iti place.
Alex, multumesc. asa mi s-a zis ca a fost bun. Ii cred pe cuvant :)
E un tort foarte frumos perfect pentru momente unice!Pupici!
RăspundețiȘtergereFantezie in bucatarie, multumesc frumos. Pupici
RăspundețiȘtergereE superb!! Si delicios!!
RăspundețiȘtergerefoarte dragut! Imi place tare mult combinatia aleasa! Pupicei
RăspundețiȘtergereIsabela multumesc frumos.
RăspundețiȘtergereEmily ma bucur mult ca iti place. te pup
Foarte, foarte frumos tortul tau:)!!!!!Inimioara+roz=romantism:X!!!!!Pupici
RăspundețiȘtergereMare Maria multumesc frumos. te pup
RăspundețiȘtergere