De curand am facut o noua achizitie :), o tava de tarta din ceramica pe care mi-o doream de mult timp pentru a face delicioasele tarte cu fructe. Tartele cu fructe sunt foarte aspectuoase, usor de facut si foarte delicioase.
Avem nevoie de:
- 250 gr unt sau margarina Rama
- 2 linguri zahar
- 1/2 lingurita praf de copt
- un varf de sare
- 4 linguri apa rece
- coaja de lamaie
- 400 gr faina
Pentru umplutura
- 1 kg piersici
- 50 ml sirop de afine
- 50 gr afine
- 4-5 linguri zahar
- 3 lingurite amidon
Spalam piersicile, la taiem cubulete, punem zaharul peste ele si le lasam sa stea asa pana pregatim aluatul.
Pregatim un aluat fraged din ingredientele de mai sus, pe care il punem apoi la frigider in folie alimentara timp de o ora.
Dupa o ora luam aluatul si il impartim in doua bucati, o bucata mai mare pt foaia de jos si o bucata mai mica pentru grilaj.
Intindem foaia si o asezam pe fundul tavii si pe margini, intepam cu o furculita si dam la cuptor timp de 10-15 minute la 170 grade.
Piersicile care au stat cu zahar si si-au lasat si suc, le punem pe foc si le lasam sa fiarba. ( piersicile mele au fost foarte tari si a trebui sa le las la fiert in jur de 20 min, insa in mod normal nu trebuie mai mult de 5 minute). Cand piersicile sunt moi adaugam amidonul dizolvat in siropul de afine si mai lasam sa fiarba cateva minute pana se ingroasa.
Scoatem aluatul din cuptor si turnam peste el umplutura de piersici.
Asezam peste piersici afinele.
Din aluatul ramas intindem o foaie din care decupam fasii si formam grilajul.
Dam la cuptor la foc mic timp de 30-40 min, grilajul de deasupra trebuie sa fie rumenit frumos.
Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca, apoi pudram cu zahar pudra.
Sa aveti pofta, ca eu am avut :)
O felie si pentru voi ...
Avem nevoie de:
- 250 gr unt sau margarina Rama
- 2 linguri zahar
- 1/2 lingurita praf de copt
- un varf de sare
- 4 linguri apa rece
- coaja de lamaie
- 400 gr faina
Pentru umplutura
- 1 kg piersici
- 50 ml sirop de afine
- 50 gr afine
- 4-5 linguri zahar
- 3 lingurite amidon
Spalam piersicile, la taiem cubulete, punem zaharul peste ele si le lasam sa stea asa pana pregatim aluatul.
Pregatim un aluat fraged din ingredientele de mai sus, pe care il punem apoi la frigider in folie alimentara timp de o ora.
Dupa o ora luam aluatul si il impartim in doua bucati, o bucata mai mare pt foaia de jos si o bucata mai mica pentru grilaj.
Intindem foaia si o asezam pe fundul tavii si pe margini, intepam cu o furculita si dam la cuptor timp de 10-15 minute la 170 grade.
Piersicile care au stat cu zahar si si-au lasat si suc, le punem pe foc si le lasam sa fiarba. ( piersicile mele au fost foarte tari si a trebui sa le las la fiert in jur de 20 min, insa in mod normal nu trebuie mai mult de 5 minute). Cand piersicile sunt moi adaugam amidonul dizolvat in siropul de afine si mai lasam sa fiarba cateva minute pana se ingroasa.
Scoatem aluatul din cuptor si turnam peste el umplutura de piersici.
Asezam peste piersici afinele.
Din aluatul ramas intindem o foaie din care decupam fasii si formam grilajul.
Dam la cuptor la foc mic timp de 30-40 min, grilajul de deasupra trebuie sa fie rumenit frumos.
Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca, apoi pudram cu zahar pudra.
Sa aveti pofta, ca eu am avut :)
O felie si pentru voi ...
Arata superb!!! Nu aruci o feliuta si spre mine?:)
RăspundețiȘtergeremmmmm ti-a iesit foarte faina !!!!felicitari!!!
RăspundețiȘtergereSuper tarta! Sa folosesti sanatoasa tava. Si mie imi plac tare mult tavile ceramice. Inca nu am dar intentionez sa-mi cumpar.
RăspundețiȘtergereSedith - multumesc, arunc si catre tine o felie :))
RăspundețiȘtergereBuburuza - multumesc frumos.
Cristina - Multumesc frumos. Merita sa iti cumperi e foarte buna :)
Draga mea,este dementiala!:)
RăspundețiȘtergereSalvez reteta !
Am pus si eu ochii pe o tava de ceramica,am vazut la Lidl.:)Mai erau si din cele mici pentru sufleu.:)
Adina - multumesc. De la Lidl am luat si eu tava acum 2 sapatamani si erau doar ctv bucati in fiecare magazin, eu am luat-o ultima dupa ce in primul Lidl nu mai erau deloc si asta la prima ora din ziua ofertei. Nu mai gasesti decat daca in viitor mai baga oferta :). Dar sunt si la Real Carrefour din sticla.
RăspundețiȘtergereYummyyyyy cum arataaa:X ...felicitari!!! :D a iesit super!!:*te pup
RăspundețiȘtergereUn desert si aspectos si foarte bun!Pup!
RăspundețiȘtergereDeyu - multumesc frumos, pup
RăspundețiȘtergereRocsy - ma bucur ca iti place, pup
Nu te mai opresti din facut bunatati?!
RăspundețiȘtergereArata super delicios!!! Vasul este foarte fain, sa-l folosesti cat mai mult si mai bine!!
Pupici
Simona- nu fac chiar asa multe, cam o bunatate/ saptamana :)) doar ca nu apuc sa le postez imediat. Multumesc, o sa am grija sa fac cat mai multe bunatati in vasul acesta. pup
RăspundețiȘtergereMmmm... bine arata!!!
RăspundețiȘtergereFelis- multumesc frumos.
RăspundețiȘtergerearata atat de incredibil de bine! Imi enorm de mult tartele cu "model" iar daca au si afine, nu le rezist deloc! Imi place enorm de mult a ta!
RăspundețiȘtergereKadia - multumesc frumos!Si mie imi plac la nebunie tartele cu model :)) si sa le fac si sa le pap
RăspundețiȘtergereDelicioasa tarta... de o saptamina tot ma chinui si spun ca fac si eu o tarta cu piersici, dar cred ca daca ma mai gindesc mult, nu voi mai avea fructe... Pupici si plec cu o feliuta de tarta ! Noapte buna !!!
RăspundețiȘtergereDaniela - eu mi-am propus sa profit din plin de fructe cat mai au pret accesibil :)) si am pus si in congelator pt iarna pt ca ador tartele cu fructe :). Pup
RăspundețiȘtergereSa o folosesti sanatoasa , am si eu una identica si tare mi-e draga !!! Tarta arata perfect si sunt sigura ca a fost delicioasa !! ;)
RăspundețiȘtergereImi place noua ta tava.. dar mai ales tarta din ea. se pare ca esti specialista in tarte. Maine neaparat trebuie sa fac o tarta cu mere. Multumesc de reteta minuanta.
RăspundețiȘtergereCat - multumesc frumos! Am sa fac cat mai multe tarte in ea :))
RăspundețiȘtergereCarol - multumesc, nu sunt specialista, dar atat de mult imi place sa fac tarte :))
O tarta plina de arome , super buna
RăspundețiȘtergereDorina - asa e, multumesc. Pup
RăspundețiȘtergereSuper delicioasa.Vreau si eu.Pupici!
RăspundețiȘtergereDiaMar - am si pentru tine o feliuta. Pup
RăspundețiȘtergereCe bine arata! Super delicioasa!!
RăspundețiȘtergereDanutza - multumesc frumos.
RăspundețiȘtergereTimea draga si mie imi plac mult tartele cu fructe, cred ca ar fi cazul sa fac si eu zilele ascestea, dar pana atunci ma servesc de la tine, ca prea bine arata! :)
RăspundețiȘtergerePupici
DF - pai hai fa si tu :)) sa mananc si eu de la tine :). pup si ma bucur ca iti place
RăspundețiȘtergereNagyon guszta! Igazán szépen rácsoztad be a tetejét!
RăspundețiȘtergereGerdi - koszonom szepen!
RăspundețiȘtergereImi place tarta asta! Combinatia este super. Nu am incercat-o pana acum
RăspundețiȘtergereOltean - la mine toate mereu sunt noi pt ca incerc tot felul de combinatii, culmea sunt unele reusite. Tare buna a fost tarta.
RăspundețiȘtergereo tarta foarte aspectoasa!!
RăspundețiȘtergereCorina - multumesc frumos!
RăspundețiȘtergereSuperb arata tarta ta!!!Yummy, si eu o feliuta, daca mai este!Pupici!
RăspundețiȘtergereLicuta - ma bucur ca iti place. S-a gatat cam repede :)
RăspundețiȘtergereAcuma vin cu furculita mea si o mananc toata de bine ce arata! hehe
RăspundețiȘtergere