Intotdeuna gasesc mere ratacite prin casa pe care nu le mai mananc daca nu mai sunt tari. Si intodeuna ca sa nu le arunc ele ajung intr-o prajitura. De data asta am avut si cateva portocale la fel cam prea coapte ca sa mai fie pe gustul meu. Si uite asa s-a nascut inca o tarta delicioasa
In acest timp pregatim umplutura:
- spalam, curatam si taiem merele cubulete mici
- punem peste mere coaja de portocala si stoarcem apoi si sucul ei peste mere (folosim si sucul de la portocala rasa in aluat)
- adaugam si zaharul, amestecam ingredientele si punem pe foc
- lasam pe foc aprox 20 min, o sa arate ca o dulceata galbena si frumoasa :), adaugam 2-3 lingurite de amidon, mai lasam la fiert 5 min si luam de pe foc.
Scoatem aluatul din frigider si il impartim in 2. Din prima bucata intindem o foaie potrivit de subtire pe care o asezam in tava tapetata cu margarina si faina.
Turnam peste foaie umlutura noastra de mai sus.
Intindem si a doua foaie si decupam floricele pe care le asezam peste umplutura.
Dam apoi la cuptorul incins la 175-180 grade, timp de aprox 20 min. Floricelele de deasupra trebuie sa fie usor rumenite.
Lasam sa se raceasca apoi pudram cu zahar pudra si servim.
A iesit o prajitura tare aromata si gustoasa care s-a mancat rapid!
Pentru aluat avem nevoie de:
- 125 gr margarina
- 1 lingura zahar
- 1/2 lingurita praf de copt
- un varf de sare
- 2 linguri apa rece
- coaja rasa de la o portocala
- 50 gr nuca
- 200-220 gr faina
Pentru umplutura:: 4-5 mere, coaja de la o portocala,
sucul de la 2 portocale,
3 linguri zahar,
3 lingurite amidon
Facem un aluat din ingredientele de mai sus, amestecand pe rand margarina cu sarea, zaharul, praful de copt, apa, coaja de portocala, nuca si la final incorporam faina. Asezam pe masa de lucru si framantam pana nu se mai lipeste de degete. Punem aluatul imbracat in folie alimentara la frigider timp de o ora.sucul de la 2 portocale,
3 linguri zahar,
3 lingurite amidon
In acest timp pregatim umplutura:
- spalam, curatam si taiem merele cubulete mici
- punem peste mere coaja de portocala si stoarcem apoi si sucul ei peste mere (folosim si sucul de la portocala rasa in aluat)
- adaugam si zaharul, amestecam ingredientele si punem pe foc
- lasam pe foc aprox 20 min, o sa arate ca o dulceata galbena si frumoasa :), adaugam 2-3 lingurite de amidon, mai lasam la fiert 5 min si luam de pe foc.
Scoatem aluatul din frigider si il impartim in 2. Din prima bucata intindem o foaie potrivit de subtire pe care o asezam in tava tapetata cu margarina si faina.
Turnam peste foaie umlutura noastra de mai sus.
Intindem si a doua foaie si decupam floricele pe care le asezam peste umplutura.
Dam apoi la cuptorul incins la 175-180 grade, timp de aprox 20 min. Floricelele de deasupra trebuie sa fie usor rumenite.
Lasam sa se raceasca apoi pudram cu zahar pudra si servim.
A iesit o prajitura tare aromata si gustoasa care s-a mancat rapid!
Ce tarta frumoasa si gustoasa ai facut draga mea!!! Combinatia mere+portocale este de vis, si eu adaug zeama si coaja de portocala cand fac prajitura cu mere. Te pup!
RăspundețiȘtergereDelicioasa tarta. Interesanta combinatia cu portocale.
RăspundețiȘtergeretare bine mai arata!!! iar sigla e superba!!!te pup
RăspundețiȘtergereAdor si merele si portocalele,asa ca-mi place muuuult.Pup!
RăspundețiȘtergereCe combinatie minunata..delicioasa e tarta cu siguranta!!bravo!!!
RăspundețiȘtergereO combinatie pe gustul meu!! Pup
RăspundețiȘtergereO tarta excelenta! Imi place! Te pup!
RăspundețiȘtergereSanda, ma bucur ca iti place! chiar e buna cu portocala. pup
RăspundețiȘtergereCristina, multumesc!
Dana merci frumos! si a ta e f frumoasa :).
Dia ma bucur ca iti place si tie! merita facuta pt ca e super simpla!
Rocsy, multumesc frumos! pup
Simona ma bucur ca iti place.
Adela ma bucur ca iti place si tie. Te pup
Arata bine si banuiesc ca gusta la fel de bine. Interesanta combinatia
RăspundețiȘtergereCe frumusica este ...parca simt mirosul de mar si portocala ...mmmm!! Super!!
RăspundețiȘtergereMerci Danutza! chiar a fost gustoasa! pup
RăspundețiȘtergerearata foarte bine!Pup
RăspundețiȘtergereMultumesc Alina!
RăspundețiȘtergereArata excelent! O reteta ce trebuie, neaparat, incercata. Felicitari si multumim ptr. reteta.
RăspundețiȘtergereDan si Ionela ma bucur ca va place reteta mea! pup
RăspundețiȘtergereBuna ideea cu decupajele de deasupra!
RăspundețiȘtergereTeo ma bucur ca iti place!
RăspundețiȘtergereAzi se pare ca ma lovesc numai de tarte,tartalete.Tot ce este mar imi place!La multi ani de 8Martie!
RăspundețiȘtergereLa multi ani, sa fii sanatoasa, iubita si apreciata pentru tot ceea ce faci! Te pup!
RăspundețiȘtergereLa multi ani Timea! Te pup!
RăspundețiȘtergereParadis ce sa fac daca imi plac tartele :) La multi ani!!!
RăspundețiȘtergereIrina multumesc si la multi ani zi tie!!!
Adela - multumesc si la multi ani si tie!!!
Delicioasa! Sigla este foarte draguta!
RăspundețiȘtergereCristina multumesc frumos!
RăspundețiȘtergereCe bine arata! Sunt sigura ca-i si foarte gustoasa.
RăspundețiȘtergereHana chiar a fost o tarta usoara si gustoasa!
RăspundețiȘtergere