Si cum nu puteam lipsi nici luna aceasta de la Tea Party-ul organizat de Emily, am pregatit cu drag aceste minunate minitarte.
Le-am facut in acelasi timp cu tarta cu mar si portocala, din aceleasi ingrediente, dar am sa reproduc si aici reteta pentru aceste mini prajiturele gustoase.
Pentru 12 cosulete avem nevoie de:
- 125 gr margarina
- 1 lingura zahar
- 1/2 lingurita praf de copt
- un varf de sare
- 2 linguri apa rece
- coaja rasa de la o portocala
- 50 gr nuca
- 200-220 gr faina
Pentru umplutura:: 4 mere, coaja de la o portocala, sucul de la 1-2 portocale, 3 linguri zahar, 2-3 lingurite amidon
Facem un aluat din ingredientele de mai sus, amestecand pe rand margarina cu sarea, zaharul, praful de copt, apa, coaja de portocala, nuca si la final incorporam faina. Asezam pe masa de lucru si framantam pana nu se mai lipeste de degete. Punem aluatul imbracat in folie alimentara la frigider timp de o ora
In acest timp pregatim umplutura:
- spalam, curatam si taiem merele cubulete mici
- punem peste mere coaja de portocala si stoarcem apoi si sucul ei peste mere (folosim si sucul de la portocala rasa in aluat)
- adaugam si zaharul, amestecam ingredientele si punem pe foc
- lasam pe foc aprox 20 min, o sa arate ca o dulceata galbena si frumoasa :), adaugam 2-3 lingurite de amidon, mai lasam la fiert 5 min si luam de pe foc.
Scoatem aluatul din frigider si il impartim in 2. Din prima bucata intindem o foaie potrivit de subtire si cu o cana mai mare decupam cercuri pe care le asezam in formele de briose.
Cu o lingurita umplem formele cu jeleul de fructe de aprox trei sfert.
Intindem si a doua foaie si decupam 12 floricele si punem cate o floare peste umplutura.
Dam apoi la cuptorul incins la 175-180 grade, timp de aprox 20 min. Floricelele de deasupra trebuie sa fie usor rumenite.
Lasam sa se raceasca apoi pudram cu zahar pudra si servim cu o ceasca mare de ceai de portocale.
Le-am facut in acelasi timp cu tarta cu mar si portocala, din aceleasi ingrediente, dar am sa reproduc si aici reteta pentru aceste mini prajiturele gustoase.
Pentru 12 cosulete avem nevoie de:
- 125 gr margarina
- 1 lingura zahar
- 1/2 lingurita praf de copt
- un varf de sare
- 2 linguri apa rece
- coaja rasa de la o portocala
- 50 gr nuca
- 200-220 gr faina
Pentru umplutura:: 4 mere, coaja de la o portocala, sucul de la 1-2 portocale, 3 linguri zahar, 2-3 lingurite amidon
Facem un aluat din ingredientele de mai sus, amestecand pe rand margarina cu sarea, zaharul, praful de copt, apa, coaja de portocala, nuca si la final incorporam faina. Asezam pe masa de lucru si framantam pana nu se mai lipeste de degete. Punem aluatul imbracat in folie alimentara la frigider timp de o ora
In acest timp pregatim umplutura:
- spalam, curatam si taiem merele cubulete mici
- punem peste mere coaja de portocala si stoarcem apoi si sucul ei peste mere (folosim si sucul de la portocala rasa in aluat)
- adaugam si zaharul, amestecam ingredientele si punem pe foc
- lasam pe foc aprox 20 min, o sa arate ca o dulceata galbena si frumoasa :), adaugam 2-3 lingurite de amidon, mai lasam la fiert 5 min si luam de pe foc.
Scoatem aluatul din frigider si il impartim in 2. Din prima bucata intindem o foaie potrivit de subtire si cu o cana mai mare decupam cercuri pe care le asezam in formele de briose.
Cu o lingurita umplem formele cu jeleul de fructe de aprox trei sfert.
Intindem si a doua foaie si decupam 12 floricele si punem cate o floare peste umplutura.
Dam apoi la cuptorul incins la 175-180 grade, timp de aprox 20 min. Floricelele de deasupra trebuie sa fie usor rumenite.
Lasam sa se raceasca apoi pudram cu zahar pudra si servim cu o ceasca mare de ceai de portocale.
ce frumusele sunt, de cand tot zic ca particip si eu si tot uit...trebuie sa citesc cum trebuie, nu prea am inteles ce trebuie facut :D pup
RăspundețiȘtergereMultumesc Dana. te asteptam si pe tine, tot ce trebuie sa faci e sa respecti culoarea in fiecare luna. De ex luna asta avem albastru. te pup
RăspundețiȘtergereToate prajiturile cu mere sunt delicioase pentru mine!Foarte frumoase tartele tale!
RăspundețiȘtergereToate prajiturile cu mere sunt delicioase pentru mine!Tartele tale arata super!
RăspundețiȘtergereDelicioase si dragalase:)pup
RăspundețiȘtergereSuper tartutele! Luna asta poate reusesc si eu sa vin la ceai.
RăspundețiȘtergereTeo, multumesc frumos! asa zic si eu de tartele cu mar..delicioase! te pup
RăspundețiȘtergereDia - multumesc frumos. pup
Dana - multumesc! te asteptam la party!
Arata minunat... imi plac si formele tale, ca-s mai inalte. Pup!
RăspundețiȘtergereSara & Miki ma bucur ca va place! sunt forme de briose.
RăspundețiȘtergereArata tare delicat !!
RăspundețiȘtergereFoarte aspectuase minitartele!
RăspundețiȘtergereMultumesc Oltean!
RăspundețiȘtergereHaplea - multumesc :).
RăspundețiȘtergereSi mie mi-ar face placere sa particip.
RăspundețiȘtergereAcompaniate de o ceasca de ceai sunt minunate aceste mini-tarte.
Duminica placuta!
Maria Mihalache multumesc frumos! esti binevenita si tu la Party :). O duminica frumoasa
RăspundețiȘtergereSi frumoase si bune de te lingi pe degete!!
RăspundețiȘtergerece fainuce sunt! sa stii ca o sa preiau reteta si o s-o fac si eu ! yamiiii!
RăspundețiȘtergereRocsy ma bucur ca iti plac! te pup
RăspundețiȘtergereOphelia astept sa imi zici daca ti-au placut! pup
Deserturile cu mere sunt delicioase! Ti-au iesit minunat tartele...
RăspundețiȘtergereNagyon helyes kis kosárkák, s milyen finomak lehetnek!
RăspundețiȘtergereCristina multumesc frumos! imi plac si mie :)
RăspundețiȘtergereGerdi koszonom szepen, nagyon finomak!
Foarte frumoase minitartele tale...si merele sunt preferatele mele...
RăspundețiȘtergereCred ca sunt delicioase! Sunt fan deserturi cu mere!
RăspundețiȘtergereAlex multumesc frumos! au fost delicioase.
RăspundețiȘtergereDiana chiar au fost gustoase! si mie imi plac merele. pup
Ce frumoase sunt... Una sigur este a mea!!! Pupici
RăspundețiȘtergereSimona - multumesc! te servesc doar virtual :). pup
RăspundețiȘtergere