Imi place foarte mult pieptul de pui gatit in wok cu diferite legume. Il gatesc destul de des, dar din pacate mai mult doar pentru mine, ca de, barbatii nu sunt ei mari mancatori de piept de pui :), mai ales gatit sanatos....in schimb sunt prieteni bun cu porcul.
- 500 gr piept de pui
- 2 cepe
- 5 catei de usturoi
- 1/2 ardei rosu
- 1/2 ardei verde
- zeama de la o jumatate de lamaie
- 1 lingurita rasa ghimbir macinat
- 4-5 lingurite sos chili
- oregano
- roinita
- sare si piper
- 50 gr ulei masline
Taiem pieptul de pui in fasii si prajim in ulei de masline pe ambele parti. Prajim in doua ture pentru ca nu incape pe fundul wok-ului toata carnea.
Scoatem apoi carnea intr-un bol.
Taiem legumele felii
si prajim in acelasi ulei in care am prajit puiul.
Cand ceapa capata o culoare aurie adaugam si pieptul de pui.
Intr-o cana punem pe jumatate apa si amestecam in ea praful de ghimbir, sucul de lamaie, sarea, piperul si sosul chili.
Turnam in wok, adaugam si ierburile tocate si lasam sa fiarba aprox 15 minute.
Va asigur ca e o mancare deliciosa, aromata, usor de facut si sanatoasa.
Se poate servi spre exemplu cu piure de cartofi.
Pofta mare!
Dar sa revin la puiul meu. De data aceasta l-am gatit cu legume, ghimbir si sos chili. O combinatie foarte delicioasa si aromata.
Avem nevoie de:- 500 gr piept de pui
- 2 cepe
- 5 catei de usturoi
- 1/2 ardei rosu
- 1/2 ardei verde
- zeama de la o jumatate de lamaie
- 1 lingurita rasa ghimbir macinat
- 4-5 lingurite sos chili
- oregano
- roinita
- sare si piper
- 50 gr ulei masline
Taiem pieptul de pui in fasii si prajim in ulei de masline pe ambele parti. Prajim in doua ture pentru ca nu incape pe fundul wok-ului toata carnea.
Scoatem apoi carnea intr-un bol.
Taiem legumele felii
si prajim in acelasi ulei in care am prajit puiul.
Cand ceapa capata o culoare aurie adaugam si pieptul de pui.
Intr-o cana punem pe jumatate apa si amestecam in ea praful de ghimbir, sucul de lamaie, sarea, piperul si sosul chili.
Turnam in wok, adaugam si ierburile tocate si lasam sa fiarba aprox 15 minute.
Va asigur ca e o mancare deliciosa, aromata, usor de facut si sanatoasa.
Se poate servi spre exemplu cu piure de cartofi.
Pofta mare!
O mancare rapida si foarte,foarte gustoasa.Pupici multi!
RăspundețiȘtergereCe bine arata!!! Mi-ai dat o idee ptr cina! Nici nu stiu barbatii tai ce pierd.. :)
RăspundețiȘtergerePupici
Wow, arata foarte bine! Yum yum!
RăspundețiȘtergereHmmm... Barbatii trebuiesc reeducati ca nu stiu ce pierd.
RăspundețiȘtergereSos chili... YESSSS!!! Ingredientul asta a impins reteta de la bun la foarte bun pentru mine :)
Am facut ceva asemanator cu citeva zile in urma (sos chili doar la mine in farfurie) si toata lumea, cu mic cu mare l-a apreciat
vai ce bine arata !!! reteta asta trece in meniul de maine...din pacate am doar ghimbir proaspat(imi place in ceai), sper sa nu fie problema...pupilici
RăspundețiȘtergereMmm, imi place combinatia!Yummy!Pupici!
RăspundețiȘtergereDia- asa e, rapida si gustoasa. pup
RăspundețiȘtergereSimona - pe sotul meu nu il conving cu puiul...mananca el, dar asa, mai mult de gura mea :)).
Danutza - multumesc. pup
Oltean - si mie imi place si sosul chili si ghimbirul, desi ghimbirul nu se simtea foarte tare. Per total a iesit f bun.
Alexandra - am reusit sa pun si reteta. Se poate si cu ghimbir proaspat, normal. E chiar mai bun, doar ca eu aveam doar praf :). pup
Licuta - ma bucur ca iti place. pup
Reteta e grozava !!!!
RăspundețiȘtergereMultumesc Cat!
RăspundețiȘtergereImi place tare mult combinatia!
RăspundețiȘtergereHaplea - ma bucur ca iti place. pup
RăspundețiȘtergere