Imi plac tare mult vinetele proaspete de vara mai ales ca nu mai necesita maioneza, se pot face doar cu ulei. E o mancare atat de simpla si pe placul tuturor.
Ingrediente
- 5 vinete (aprox 1,5 kg )
- 1 ceapa mare rosie
- sare
- piper
- 200 ml ulei de floarea soarelui
Spalam bine vinetele, le stergem cu un prosop si le gaurim pe ici colo cu o scobitoare sau cu o furculita.
Asezam vinetele in tava pe hartie de copt, le acoperim cu folie de Al si le dam la cuptor la 180 de grade timp de o ora si jumatate.
La jumatatea timpului le intoarcem de pe o parte pe alta.
Le scoatem din tava intr-un bol si le lasam 20 min sa sa raceasca si sa se scurga putin de apa.
Curatam fiecare vanata in parte si o tocam cu tocatorul de vinete.
Ceapa curatata si taiata marunt o amestecam cu vinetele tocate adaugand sare si piper dupa gust.
Treptat adaugam uleiul amestecand zdravan cu o lingura de lemn (sau cu un tel) pana se deschid la culoare si devin pufoase.
Servim cu paine proaspata si cu rosii!
Am venit dupa miros.Imi place mult salata de vinete,mai ales rece.
RăspundețiȘtergereTe pup!
Eu vin sa ma servesc de la tine, ca inca nu indraznesc sa coc vinete la mine pe aragaz! Pupici si weeekend frumos!
RăspundețiȘtergereDia - bine ai venit! rece si cu rosii imi place si mie :)
RăspundețiȘtergerePoliana - am avut noroc ca le-am pus de dimineata cand era inca racoare. pup
E foarte gustoasa!
RăspundețiȘtergereRocsy - asa e! As putea manca vinete saptamanal :).
RăspundețiȘtergerePfff ce pofta mi-ai facut,trebuie sa fac si eu curand!!!!!
RăspundețiȘtergereSalata mea favoritã!yummy
RăspundețiȘtergereador salata de vinete!
RăspundețiȘtergereSi noua ne place foarte tare salata de vinete.. doar ca anul asta fitosului meu nu-i mai plac decat cele facute pe gratar.. :)
RăspundețiȘtergerePupici
Bubu - treci la treaba si fa si tu niste vinete delicioase :). pup
RăspundețiȘtergereRamona - asa zic si eu ca e cea mai buna salata.
Adnia - la fel. pup
Simona - mie imi plac oricum. Pup
Ador salata de vinete !!
RăspundețiȘtergereAm facut si eu ieri , dar e gata deja . mai iau o felie de paine cu salata si de la tine
RăspundețiȘtergereAnto - si noi mancam cu mare drag salata de vinete.
RăspundețiȘtergereDorina - asa deci, ai mancat repede tot si acum ai venit si la mine :)). Pup
Eu mai pun in vinete si dovlecel ,fiert si pasat,le da un gust dulceag si noua ne plac vinetele,pun o gramada de pungi la congelator pe iarna,am si acum de anul trecut si uite ca au aparut cele proaspete :),o duminica placuta
RăspundețiȘtergereDoinitza - si mie imi place dovlecelul, dar sotul meu nu mananca asa ca il fac clasic. Pup
RăspundețiȘtergereDe baza reteta asta :)
RăspundețiȘtergereCe pofta mi-ai facut! Eu pregatesc vinete foarte des.... dar stii cum este... mai bune sunt la altii :) Salata ta arata asa de bine!!
RăspundețiȘtergereOltean - da, da oricand mancam cu drag salata de vinete.
RăspundețiȘtergereCarol - asa e si eu as manca non stop salata de vinete si de la mine si de la altii :))
Buna Timea,
RăspundețiȘtergereFoarte bine arata vinetele tale. Sa stii ca si eu am copt vara trecuta vinete in cuptorul electric pentru prima data, insa am gasit pe net o modalitate mai simpla si mai scurta :) Am taiat vinetele in 2 pe lungime, le-am asezat pe burta in tava cu hartie de copt si le-am pus pe randul de sus in cuptor pentru 15-20 min. Pe urma le-am scos cu o lingura in strecuratoare si s-au facut perfect. Simplu, rapid, curat si au fost chiar bune. Acum mi s-a facut pofta de vinete... Ma duc sa scot de la congelator :)