Azi sigur nu va mai speriati ca vedeti un bradut in octombrie pt ca stiti de ieri ca reprezint campania demarata de Dr. Oetker 'Iarna asta, Mosul sta mai mult '.
Am ales sa fac un tort sub forma de bradut cu multe arome de iarna. Nu va mai spun, ca la mine in casa miroase a Craciun inca de acuma :) si e un sentiment tare placut.
Avem nevoie de:
Pentru blat:
- 6 oua
- un varf de sare
- 250 gr zahar
- 400 gr faina
- 200 ml lapte
- 200 ml ulei
- 1 plic praf de copt Dr. Oetker
- 1 plic zahar vanilat Dr. Oetker
- 2 mere mari (aprox 500 gr)
- 2 gutui ( aprox 650 gr)
- coaja rasa de la o lamaie
- coaja rasa de la o portocala
- 1 lingurita mix de condimente: scortisoara, nucsoara, cuisoare, ghimbir
Crema:
- 2 oua
- 200 gr zahar pudra
- 2 linguri apa
- 250 gr unt
- 1/2 pastaie de vanilie
Ornat
- 300 ml frisca indulcita pt imbracat tortul
- 1 lingurita esenta de vanilie Dr. Oetker
- un strop colorant alimentar albastru si un strop colorant galben pentru a obtine culoarea verde
- 50 ml frisca + un strop colorant rosu pentru ornamente
- bombonele colorate sidefate Dr. Oetker
- alte diverse oramente colorate
Mai intai spalam si curatam fructele si le dam prin razatoarea mare. Le stoarcem putin de suc si adaugam zaharul vanilat, coaja rasa de la citrice si mixul de condimente si amestecam bine.
Separat intr-un bol mixam albusurile cu un varf de sare pana devin spuma. Adaugam zaharul si mai mixam cateva minute. Apoi adaugam treptat galbenusurile, uleiul si laptele mixand in continuare cu mixerul pe treapa cea mai mica. La final incorporam faina amestecata cu praful de cop, folosind o spatula.
Adaugam fructele si amestecam cu grija sa nu se lase spuma.
Turnam compozitia in tava mare de la cuptor tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 175 grade timp de 30 de minute. Scoatem din cuptor si lasam la racit. Eu am facut blatul cu o zi inainte pt a se putea decupa mai bine.
Pentru a decupa bradul eu am imbracat tortul in folie de Al., am desenat un bradut apoi cu un cutit cu varful ascutit si care taie bine am decupat bradul.
Pregatim crema: amestecam bine ouale cu zaharul pudra, apoi adaugam apa si vanilia despicata in doua. Punem pe baie de aburi si amestecam pana se ingroasa si devine ca o budinca. Luam de pe foc si lasam la racit. Dupa ce s-a racit turnam intr-un bol si mixam adaugand treptat untul.
Cu o lingura asezam crema pe prima foaie si nivelam frumos. Nu necesita insiropare pt ca blatul este destul umed de la fructe. Asezam deasupra cealalta foaie si dam la frigider timp de o ora.
Am ales sa fac un tort sub forma de bradut cu multe arome de iarna. Nu va mai spun, ca la mine in casa miroase a Craciun inca de acuma :) si e un sentiment tare placut.
Avem nevoie de:
Pentru blat:
- 6 oua
- un varf de sare
- 250 gr zahar
- 400 gr faina
- 200 ml lapte
- 200 ml ulei
- 1 plic praf de copt Dr. Oetker
- 1 plic zahar vanilat Dr. Oetker
- 2 mere mari (aprox 500 gr)
- 2 gutui ( aprox 650 gr)
- coaja rasa de la o lamaie
- coaja rasa de la o portocala
- 1 lingurita mix de condimente: scortisoara, nucsoara, cuisoare, ghimbir
Crema:
- 2 oua
- 200 gr zahar pudra
- 2 linguri apa
- 250 gr unt
- 1/2 pastaie de vanilie
Ornat
- 300 ml frisca indulcita pt imbracat tortul
- 1 lingurita esenta de vanilie Dr. Oetker
- un strop colorant alimentar albastru si un strop colorant galben pentru a obtine culoarea verde
- 50 ml frisca + un strop colorant rosu pentru ornamente
- bombonele colorate sidefate Dr. Oetker
- alte diverse oramente colorate
Mai intai spalam si curatam fructele si le dam prin razatoarea mare. Le stoarcem putin de suc si adaugam zaharul vanilat, coaja rasa de la citrice si mixul de condimente si amestecam bine.
Separat intr-un bol mixam albusurile cu un varf de sare pana devin spuma. Adaugam zaharul si mai mixam cateva minute. Apoi adaugam treptat galbenusurile, uleiul si laptele mixand in continuare cu mixerul pe treapa cea mai mica. La final incorporam faina amestecata cu praful de cop, folosind o spatula.
Adaugam fructele si amestecam cu grija sa nu se lase spuma.
Turnam compozitia in tava mare de la cuptor tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 175 grade timp de 30 de minute. Scoatem din cuptor si lasam la racit. Eu am facut blatul cu o zi inainte pt a se putea decupa mai bine.
Pentru a decupa bradul eu am imbracat tortul in folie de Al., am desenat un bradut apoi cu un cutit cu varful ascutit si care taie bine am decupat bradul.
Pregatim crema: amestecam bine ouale cu zaharul pudra, apoi adaugam apa si vanilia despicata in doua. Punem pe baie de aburi si amestecam pana se ingroasa si devine ca o budinca. Luam de pe foc si lasam la racit. Dupa ce s-a racit turnam intr-un bol si mixam adaugand treptat untul.
Cu o lingura asezam crema pe prima foaie si nivelam frumos. Nu necesita insiropare pt ca blatul este destul umed de la fructe. Asezam deasupra cealalta foaie si dam la frigider timp de o ora.
Mixam cele 300 ml frisca si adaugam colorantii.
Imbracam tot tortul cu frisca verde incepand cu partile laterale apoi deasupra.
Mixam si cele 50 ml de frisca si adaugam colorantul rosu si ornam.
In rest ornam folosind bombonelele sidefate si cele colorate.
Pozele de mai jos sunt cele facute aseara cand am gatat cu ornatul. Din pacate azi dimineata culorile s-au tras in frisca si nu a mai aratat atat de viu.
" Iarna aceasta, Moșul și-a prelungit prezența și oferă cadouri începând cu 15 octombrie și până pe 31 ianuarie! Tot ce trebuie să faci tu este să prăjiturești.
Dr. Oetker dă startul campaniei Iarna asta, Moșul stă mai mult! Cumperi 5 ingrediente pentru prăjituri de la Dr. Oetker, te înscrii în promoție cu numărul bonului fiscal, prin SMS la 1860* sau online pe www.oetker.ro. Cadourile sunt diverse și pe gustul tuturor: 3 excursii lunare în Bucovina, 100 de mixere de mână, 100 de aparate de fotografiat, 100 de seturi de enciclopedii, și, Marele Premiu, o mașină Volkwagen Tiguan!Vă invităm și pe site-ul www.oetker.ro, secțiunea Promoții, unde găsești o lume de gusturi și culori: rețete creative pentru Crăciun, tips&tricks pentru un prăjiturit ușor, ingrediente ispititoare, pe care să le folosești și tu în prăjiturile pe care le oferi celor dragi."
Foarte frumos bradut.Deja parca simt atmosfera sarbatorilor.Dar trebuie neaparat sa prajituresti sau doar sa cumperi produsele?Am citit ceva in regulament dar nu scria sa faci vreo prajitura, ori nu am vazut bine...
RăspundețiȘtergereRocsy - multumesc. Eu am facut cele 2 retete pt ca am fost aleasa impreuna cu alti blogeri sa reprezentam aceasta campanie. Deci ai inteles bine ce e in regulament, trebuie doar sa cumperi produse. Te pup
RăspundețiȘtergereAha acum am inteles.Multumesc mult.Pupici!
RăspundețiȘtergereCe parfum de sarbatoare ne-ai adus.. Foarte frumos tortul!!
RăspundețiȘtergereSucces in campanie!!!
RăspundețiȘtergereBradutul l-ai facut, asa ca m-am prezentat si eu la o feliuta. Daca vrei, iti trimit in schimb un pic de zapada de pe muntii din fata casei... La mine nu a nins inca, dar la 2 grade, nici mult nu mai e...
RăspundețiȘtergereSimona - multumesc. Si eu m-am simtit zilele astea ca inainte de sarbatori :).
RăspundețiȘtergereMandala - multumesc.
Mult succes, deja simt atmosfera Craciunului vazand tortuletul tau! Pup!
RăspundețiȘtergereDaniela - cu drag te servesc...si accept si putina zapada. Stiu ca si in Germania si Austria a nins asa ca poate ajunge si la noi
RăspundețiȘtergereAdela - multumesc , asa m-am simtit si eu zilele astea de parca ma pregateam pt Craciun :)
RăspundețiȘtergereMai e atat de putin timp pana la Craciun si tu parca ne zoresti cu pregatirile..hi,hi!
RăspundețiȘtergereEu as fi pus cate un fursec steluta pe fiecare ramura, nu numai in varf ;-) puup
Vin si eu la o feliuta de bradut aromat!
RăspundețiȘtergereLiana - m-am gandit si eu sa pun stelutele si ingerasii dar imi era teama ca o sa iese in evidenta prea mult biscuitii si mai putin tortul :)
RăspundețiȘtergereAlina - te astept cu drag la o feliuta de bradut.
RăspundețiȘtergereCe bradut frumos ai facut!
RăspundețiȘtergereBafta multa!
Pupici!
DiaMar - multumesc frumos, Te pup
RăspundețiȘtergerela multi ani , sotului , cred ca a apreciat bradutul taaareee mult !
RăspundețiȘtergereCe frumusete!
RăspundețiȘtergereSi eu simt sarbatorile atat de aproape!:)
Bravo pentru tortulet!
Coco - multumesc frumos!
RăspundețiȘtergereAdina - multumesc tare mult!
Timea, ti-a iesit demential! Eu sunt cu gandul la Craciun de la inceputul lunii octombrie!
RăspundețiȘtergereLavi - ma bucur ca iti place. Si eu sunt deja cu gandul la Craciun :)
RăspundețiȘtergereFrumos colorat! Puiul meu cand l-a vazut mi-a spus sa ii fac unul "exact asa"!
RăspundețiȘtergereCristina - ma bucur ca iti place si tie si puiului tau. Te pup
RăspundețiȘtergereO idee extraordinara pentru sarbatorile care se apropie cu pasi repezi!
RăspundețiȘtergereAsa e. Recomand mai ales gustul acestui tort cu arome de iarna!
Ștergerefoarte frumos bradutul,o sa incerc si eu sa il pregatesc,va urasc la toata lumea sa avem sarbatori fericite ,pline de caldura in suflet si multa sanatate,eu sint stabilita in grecia si imi lipsesc mult sarbatorile in tara noastra!!!
Ștergere