O mancare consistenta si delicioasa cu un sos dulce - aromat foarte placut.
Un pranz ideal pentru sambata, zic sambata pentru ca avem mai mult timp liber sa il pregatim :)
Eu am folosit pulpa de porc pe care am tocat-o impreuna cu slanina, ceapa si morcovul.
Adaugam orezul spalat si tinut cateva minute in apa fierbinte. Amestecam apoi totul adaugand sare si piper si patrunjelul tocat.
Ardeiul il spalam bine si ii decupam capacul apoi scobim semintele si nervurile.
Un pranz ideal pentru sambata, zic sambata pentru ca avem mai mult timp liber sa il pregatim :)
Avem nevoie de:
- 10 ardei
- 500 gr pulpa de porc
- 100 gr slanina
- o mana de orez
- 2 morcovi
- 1 ceapa
- patrunjel verde
- sare
- piper
Pentru sos
- 2 linguri faina
- un pic de ulei
- 750 ml suc de rosii
- un pic de sare
- 3 linguri zahar
- busuioc verde
- oregano verde
- o mana de orez
- 2 morcovi
- 1 ceapa
- patrunjel verde
- sare
- piper
Pentru sos
- 2 linguri faina
- un pic de ulei
- 750 ml suc de rosii
- un pic de sare
- 3 linguri zahar
- busuioc verde
- oregano verde
Adaugam orezul spalat si tinut cateva minute in apa fierbinte. Amestecam apoi totul adaugand sare si piper si patrunjelul tocat.
Ardeiul il spalam bine si ii decupam capacul apoi scobim semintele si nervurile.
Umplem fiecare ardei cu amestecul de carne de mai sus.
Apoi ii asezam pe fundul unei vas mai marisor ca si diametru ca sa incapa toti ardeii. Turnam apa cat sa ii acopere, adaugam sare si piper in apa si putin bulion si punem la fiert la foc potrivit timp de o ora, o ora si ceva.
Luam cu o furculita carne dintr-un ardei si verificam daca e fiarta atat carnea cat si orezul.
Apoi ii asezam pe fundul unei vas mai marisor ca si diametru ca sa incapa toti ardeii. Turnam apa cat sa ii acopere, adaugam sare si piper in apa si putin bulion si punem la fiert la foc potrivit timp de o ora, o ora si ceva.
Luam cu o furculita carne dintr-un ardei si verificam daca e fiarta atat carnea cat si orezul.
Luam de pe foc si lasam deoparte pana pregatim sosul.
Punem uleiul pe foc, adaugam faina si amestecam sa nu se formeze cocoloase. Nu lasam pe foc decat cateva secunde. Luam de pe foc si adaugam incet incet sucul de rosii, la fel amestecand pt a nu se forma cocoloase. Punem inapoi pe foc si turnam restul de suc de rosii.
Adaugam putina sare, zaharul si lasam sa fiarba amestecand pt a nu se prinde de fund. Tocam marunt busuiocul si oregano si le adaugam la sos, mai lasand pe foc 10 minute bune pt a se ameteca bine aromele.
Arata delicios!! Din pacate eu nu fac ptr ca nu mananca fitosu.. si n-are sens sa ma chinui doar ptr 1-2 ardei cat pap eu :) Dar pap de la mama sau soacra... Varianta ta seamana foarte bine cu cea a soacrei mele, deci stiu ca-s buni! :)
RăspundețiȘtergerePupici
Simona - ma bucur ca iti plac si ca seamana cu ce face soacra ta :). Pup
RăspundețiȘtergereIubesc acest fel de mancare!!!! Delicios!
RăspundețiȘtergereBuburuza - ma bucur ca iti place asa mult si tie. pup
RăspundețiȘtergeresuper buni ardeii acestia!
RăspundețiȘtergereO mancare tare buna si frumos prezentata. Pup!
RăspundețiȘtergereMinunati. Si eu am pregatit astazi ardei umpluti.... coincidenta :0 Sosul tau arata insa delicios. Pup
RăspundețiȘtergereAdnia - multumesc, chiar sunt buni.
RăspundețiȘtergereSara&Miki - multumesc tare mult..
Carol - chiar ca e coincidenta si mai stiu 2 pers care au facut azi :). Sosul il recomand din plin, mie imi place tare mult.
Ardeii cu sos imi plac si mie grozav de mult.
RăspundețiȘtergereAi tai arata foooarte apetisanti.
Pupici!
DiaMar - multumesc si ma bucur ca iti plac. Pup
RăspundețiȘtergereM-ai convins cu sosul asta!... CU siguranta am sa-l fac si eu!.. Arata atat de bine in farfurieeee... Ador sosurile groase... yammyyyy...
RăspundețiȘtergereFelis - daca iti plac sosurile dulci acesta este unul perfect zic eu :)). Pup
RăspundețiȘtergere