Cred ca multa lume a auzit de Buddy Valastro - marele Cake Boss :)) Pe langa minunatele torturi pe care le face si cu care ma surprinde placut de fiecare data, e si un mare bucatar. Am urmarit cateva emisiuni la Tv cu el in bucatarie si pe langa multele retete cu branza ce le pregateste, ca de, e de origine italiana si pune parmezan pe tot ce apuca, a facut si acest pui care mi-a atras atentia. Pentru pesmet el a folosit ceva condimente italienesti dintr-o punga unde habar nu am ce avea, dar am adaptat eu in asa fel incat sa fie si puiul meu gustos. In rest cred ca i-am cam respectat reteta din ce imi aduceam aminte, pentru ca am prostul obicei de a nu nota cand vad ceva ce imi place. Sper sa va placa!
Avem nevoie de:
- 1 kg pulpe superioare
- 1 borcan ardei copt capia (de preferat mai dulce, ce am avut eu a fost cu prea mult otet)
- 2 oua
- faina
- pesmet
- 1/2 lingurita ghimbir
- 1/2 lingurita curry
- 1/2 lingurita boia de ardei
- praf de usturoi
Spalam bine pulpele si le luam jos pielita.
Pregatim trei farfurii: in prima punem faina, in a doua ouale batute si in a treia pesmetul amestecat cu toate condimentele de mai sus.
Dam fiecare bucata de carne prin faina, apoi prin ou si apoi prin pesmetul condimentat.
Prajim in uleiul incins pe ambele parti.
Scoatem carnea prajita pe un prosop de hartie.
Punem apoi pulpele prajite intr-o tava dreptunghiulara potrivita si turnam peste pulpe zeama din borcanul de ardei copt.Dam la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 15 minute
Scoatem din cuptor si asezam feliile de ardei copt peste pulpe si in tava, acoperim cu folie de aluminiu si dam din nou la cuptor timp de 30 min.
Servim cald.Pofta buna!
Hmm ce foame, pofta imi e acum! mi-e si lene sa-mi incalzesc ceva de mancare, numai cand ma gandesc la incalzit.. ma ia cu lesin ;) Dar tot ma bag in bucatarie ;) pup
RăspundețiȘtergereAnto si la mine e sauna curata, dar tot nu ma las :))
RăspundețiȘtergereMmmmmm ce bine arata...o combinatie interesanta!hugs
RăspundețiȘtergereBuburuza - a fost tare buna carnea asa . pup
RăspundețiȘtergereCe bine arata! e de notat reteta :)pup
RăspundețiȘtergereO combinatie interesanta, imi place cum arata! Pupici!
RăspundețiȘtergereDoinita - ma bucur ca iti place. Merita incercata reteta.
RăspundețiȘtergereAdela - a iesit o carne tare frageda si gustoasa. pup
Foarte bine arata,dar la cat de cald este nu-mi vine sa fac nimic.
RăspundețiȘtergerePup!
Dia - cand se mai racoreste merita incercata reteta. La noi acum e racoare ca a plouat.
RăspundețiȘtergereDia - cand se mai racoreste merita incercata reteta. La noi acum e racoare ca a plouat.
RăspundețiȘtergereexcelente! bravo, Timea!
RăspundețiȘtergereMultumesc Adnia.
RăspundețiȘtergereTrebuie sa fie delicioase.
RăspundețiȘtergerePup si dupa-amiaza minunata!
Maria - multumesc, la fel si tie.
RăspundețiȘtergereDelicios. Imi plac ardeii copti la nebunie. Inca un motiv sa-mi placa si mai mult :)
RăspundețiȘtergereOltean - sigur o sa iti placa atunci reteta aceasta.
RăspundețiȘtergere