De multe ori cand ajung seara acasa de la lucru si nu am nimic gatit, ma gandesc la ceva rapid de facut. Aceasta tarta e una din mancarurile rapide si ce nu se mananca la cina, merge la fix a doua zi la servici.
Avem nevoie de:
- 2 oua
- 200 gr faina
- un dovlecel mic ( aprox 200 gr)
- praz ( cam 1/3 dintr-un praz )
- 1 lingurita praf de copt
- un varf de cutit bicarbonat de sodiu
- 1/2 lingurita sare
- 1/4 lingurita piper
- 1/2 cana ulei
- 1/2 cana lapte
- 2 linguri smantana
- patrunjel verde
- oregano
Dovlecelul spalat si curatat (sau cu coaja, cum doriti) il taiem cubulete iar prazul il taiem felii subtiri.
Mixam ouale intregi cu sarea pana se deschid la culoare si devin spuma.
Adaugam treptat laptele, uleiul si smantana mixad in continuare.
Faina amestecata cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu si piperul se adauga amestecand cu o spatula.
La final incorporam dovlecelul si prazul.
Turnam intr-o tava rotunda (24 cm) unsa cu unt si tapetata cu faina, presaram frunzele de patrunjel si oregano taiate marunt si amestecam un pic deasupra..
Dam la cuptorul preincalzit la 175 grade timp de aprox 30-35 min.
Scoatem din cuptor si lasam cateva minute sa sa raceasca un pic, apoi servim.
Avem nevoie de:
- 2 oua
- 200 gr faina
- un dovlecel mic ( aprox 200 gr)
- praz ( cam 1/3 dintr-un praz )
- 1 lingurita praf de copt
- un varf de cutit bicarbonat de sodiu
- 1/2 lingurita sare
- 1/4 lingurita piper
- 1/2 cana ulei
- 1/2 cana lapte
- 2 linguri smantana
- patrunjel verde
- oregano
Dovlecelul spalat si curatat (sau cu coaja, cum doriti) il taiem cubulete iar prazul il taiem felii subtiri.
Mixam ouale intregi cu sarea pana se deschid la culoare si devin spuma.
Adaugam treptat laptele, uleiul si smantana mixad in continuare.
Faina amestecata cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu si piperul se adauga amestecand cu o spatula.
La final incorporam dovlecelul si prazul.
Turnam intr-o tava rotunda (24 cm) unsa cu unt si tapetata cu faina, presaram frunzele de patrunjel si oregano taiate marunt si amestecam un pic deasupra..
Dam la cuptorul preincalzit la 175 grade timp de aprox 30-35 min.
Scoatem din cuptor si lasam cateva minute sa sa raceasca un pic, apoi servim.
grozav de bine arata, bucata aia mare imi face cu ochiul! Pup
RăspundețiȘtergereAzi iar nu mi-am pus nimik la birou :( asa ca "cersesc" de la tine o felie sanatoasa de tarta :D
RăspundețiȘtergereWeekend placut, pupici!
Paula - bucata aia mare o trimit la tine :). Te pup
RăspundețiȘtergereAngela - cu drag iti ofer o felie, pacat ca doar virtual si tu tot fara mancare ramai :))Te pup
Mai ai si pentru mine? Cred ca e tare buna!
RăspundețiȘtergereMai ai si pentru mine? Cred ca e tare buna!
RăspundețiȘtergereCristina - te servesc cu drag cu o felie. Pup
RăspundețiȘtergerearata intr-un mare fel...si imi imaginez ce regal de arome trebuie sa fie in farfuria ta!
RăspundețiȘtergereAdnia - multumesc frumos. Te pup
RăspundețiȘtergereIubesc si dovleacul si prazul, deci tarta este fix pe gustul meu!!
RăspundețiȘtergerePup
Delicioasa trebuie sa fie aceasta tarta!!
RăspundețiȘtergereSimona - si mie imi plac de aceea le-am combinat :). Hai la tarta!
RăspundețiȘtergereHaplea - asa e. Duminica frumoasa!
RăspundețiȘtergere