Nu a trecut nici acest weekend fara a face paine. Am ales sa fac niste chifle din faina de secara si faina neagra de grau cu diverse seminte si cereale. Foarte gustoase si sanatoase!
Avem nevoie de:
- 300 gr faina neagra de grau
- 200 gr faina de secara
- 370 - 380 ml apa calduta
- 1 pliculet drojdie uscata
- 1 lingurita sare
- 1 lingurita zahar
- 3 linguri ulei
- 1 lingura mare plina cu seminte de floarea soarelui
- 2 linguri fulgi de ovaz
- 1,5 linguri seminte de in
Punem drojdia la dospit intr-o cana cu 100 ml apa calduta amestecata cu o lingurita de zahar. Deasupra presaram un pic de faina si acoperim cana cu un prosop.
Intr-un bol amestecam faina cu sarea, semintele de floarea soarelui si in si fulgii de ovaz.
Adaugam drojdia dospita apoi turnam treptat restul de apa calduta amestecand cu mana. Spre final adaugam si uleiul. Framantam aluatul pana nu se mai lipeste de degete.
Presaram deasupra aluatului putina faina, apoi acoperim vasul si lasam la dospit la loc cald ferit de curenti de aer, timp de o ora , o ora si jumatate sau pana isi dubleaza volumul.
Avem nevoie de:
- 300 gr faina neagra de grau
- 200 gr faina de secara
- 370 - 380 ml apa calduta
- 1 pliculet drojdie uscata
- 1 lingurita sare
- 1 lingurita zahar
- 3 linguri ulei
- 1 lingura mare plina cu seminte de floarea soarelui
- 2 linguri fulgi de ovaz
- 1,5 linguri seminte de in
Punem drojdia la dospit intr-o cana cu 100 ml apa calduta amestecata cu o lingurita de zahar. Deasupra presaram un pic de faina si acoperim cana cu un prosop.
Intr-un bol amestecam faina cu sarea, semintele de floarea soarelui si in si fulgii de ovaz.
Adaugam drojdia dospita apoi turnam treptat restul de apa calduta amestecand cu mana. Spre final adaugam si uleiul. Framantam aluatul pana nu se mai lipeste de degete.
Presaram deasupra aluatului putina faina, apoi acoperim vasul si lasam la dospit la loc cald ferit de curenti de aer, timp de o ora , o ora si jumatate sau pana isi dubleaza volumul.
Punem aluatul pe masa de lucru unsa cu putin ulei si il rulam. Taiem aluatul rulat apoi 12 parti egale din care forma chiflutele. Cu un cutit care taie bine crestam chiflele in 8. Asezam chiflele intr-o tava tapetata cu hartie de copt, acoperim cu un prosop si mai lasam la dospit 20-30 minute.
Dam la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de aprox 30 minute, pana se rumenesc usor.
O piinita pentru mine, mai ai ?! N-am apucat, inca, sa fac piinita de cind a venit frigul... Tot amin, pentru ca stiu ca nu rezist in fata parfumului si al gustului delicios de piine facuta in casa. Pupici !
RăspundețiȘtergereLasa ca daca faci din faina neagra sau integrala nu e asa grav daca mananci. Pup
ȘtergereDe szép zsömlék!
RăspundețiȘtergereKoszi szepen Gerdi!
ȘtergereȘi eu am în plan să fac chifle. Ale tale arată super.
RăspundețiȘtergereMultumesc Alina!
ȘtergereCe frumos arata!! Imi place cau au faina neagrea ;)
RăspundețiȘtergereMerci Paula. Si mie imi place tot ce e cu faina neagra, integrala , cereale etc. :). Pup
ȘtergereMomaaa ce chifle pufoase....vreau si eu!!!!
RăspundețiȘtergereCu drag >:D<
ȘtergereBune, satioase si sanatoase ;-)
RăspundețiȘtergereAsa e Liana :)
ȘtergereGustoase chiflele tale! Felicitari:)!
RăspundețiȘtergereMultumesc Maria
ȘtergereDelicioase painici! Potrivite si pentru pus la pachet! :)
RăspundețiȘtergereDa Flori, perfecte pt un sandvis sau langa o salata.
ȘtergereFoarte frumoase sunt!! Fur si eu 2 pentru maine dimineata!!
RăspundețiȘtergereMerci Simo. Cu drag!
ȘtergereMinunat arata! Si nici nu vreau sa ma gandesc cat sunt de delicioase!
RăspundețiȘtergereMultumesc Laura. Au fost super gustoase!
ȘtergereMmm...foarte bune chiflele!!!
RăspundețiȘtergereMultumesc Haplea.
Ștergere