Sa nu va speriati de titlu ca sunt de post sau ca sunt din faina neagra. Gogosile acestea sunt atat de gustoase si pufoase incat as renunta oricand la cealalta varianta clasica cu faina alba, lapte si oua.
Avem nevoie de:
- 500 gr faina neagra de grau
- 1 plic drojdie uscata
- 3 linguri zahar
- 2 pliculete zahar vanilat
- 1/2 lingurita sare
- coaja rasa de la o lamaie
- coaja rasa de la o portocala
- 80 ml ulei
- 350 ml apa
- ulei pentru prajit
- zahar pudra pentru pudrat
Punem drojdia la dospit intr-o cana cu 100 ml apa calduta amestecata cu o lingurita de zahar. Presaram deasupra putina faina si lasam la dospit aprox 10-15 minute.
Intr-un bol amestecam faina cu sarea, zaharul, zaharul vanilat si coaja rasa de la citrice.
Adaugam drojdia dospita apoi turnam treptat restul de apa calduta amestecand cu mana. Spre final adaugam si uleiul. Framantam aluatul pana nu se mai lipeste de degete.
Presaram deasupra aluatului putina faina, apoi acoperim vasul si lasam la dospit la loc cald ferit de curenti de aer, pt aprox. 1 ora.
Intindem aluatul si decupam cu o forma rotunda. Punem cercurile pe o plansa si le lasam la dospit inca 20 de minute.
Incingem uleiul intr-o tigaie mai inalta si prajim gogosile pe ambele parti.
Le scoatem pe un prosop de hartie pt a absorbi surplusul de ulei.
Pudram cu zahar pudra si servim.
Va asigur ca sunt niste gogosi atat de delicioase incat nu va puteti opri doar la doua trei :).
Sa aveti pofta!
Avem nevoie de:
- 500 gr faina neagra de grau
- 1 plic drojdie uscata
- 3 linguri zahar
- 2 pliculete zahar vanilat
- 1/2 lingurita sare
- coaja rasa de la o lamaie
- coaja rasa de la o portocala
- 80 ml ulei
- 350 ml apa
- ulei pentru prajit
- zahar pudra pentru pudrat
Punem drojdia la dospit intr-o cana cu 100 ml apa calduta amestecata cu o lingurita de zahar. Presaram deasupra putina faina si lasam la dospit aprox 10-15 minute.
Intr-un bol amestecam faina cu sarea, zaharul, zaharul vanilat si coaja rasa de la citrice.
Adaugam drojdia dospita apoi turnam treptat restul de apa calduta amestecand cu mana. Spre final adaugam si uleiul. Framantam aluatul pana nu se mai lipeste de degete.
Presaram deasupra aluatului putina faina, apoi acoperim vasul si lasam la dospit la loc cald ferit de curenti de aer, pt aprox. 1 ora.
Intindem aluatul si decupam cu o forma rotunda. Punem cercurile pe o plansa si le lasam la dospit inca 20 de minute.
Incingem uleiul intr-o tigaie mai inalta si prajim gogosile pe ambele parti.
Le scoatem pe un prosop de hartie pt a absorbi surplusul de ulei.
Pudram cu zahar pudra si servim.
Va asigur ca sunt niste gogosi atat de delicioase incat nu va puteti opri doar la doua trei :).
Sa aveti pofta!
Buna dimi.Am venit la gogosi...
RăspundețiȘtergere'Neata Rocsi! Bine ai venit >:D<
ȘtergereȘi eu am venit! Sunt bune mereu gogoșile.
RăspundețiȘtergereAlina, asa e, deci bine ai venit si tu >:D<
ȘtergereVreau si eu!!!...
RăspundețiȘtergereFelis cu drag te servesc :)
ȘtergereUite cum ai impacat tu pe toata lumea :)
RăspundețiȘtergereFur si eu vre-o doua..
Simo sunt tare bune asa...te lasi sa iei cate vrei >:D<
ȘtergereEu nu m-am speriat deloc :) , ba chiar as manca cateva cu gem acuma !! ;)
RăspundețiȘtergere:)) bune bune cu gem . Te pup
ȘtergereDe szép pufók fánkok! Maradt még nekem is?:-)
RăspundețiȘtergereKoszi Gerdi! Csinalok masokat mert mar elfogyot :)
ȘtergereEu te cred pe cuvant,dar tot servesc macar una!Pupici!
RăspundețiȘtergereNu o sa te poti opri doar la una :). Te pup
Ștergerece bine prinde reteta asta;) arata tare bine si abia astept sa le incerc :)
RăspundețiȘtergereDa Monica sa o inerci pt ca iasa niste gogosi f gustoase.
ȘtergereCe frumos au iesit! As manca si eu cateva ;) Pup
RăspundețiȘtergerePaula multumesc, cu drag te servesc. Te pup
ȘtergereMinunate! O idee interesanta. Ma bucur ca postezi si retete de post. Weekend placut
RăspundețiȘtergere