Cu sau fara carne, varza calita ne place foarte mult si o gatesc in diverse combinatii
care mai de care mai gustoase.
Avem nevoie de:- o varza potrivita
- 300 gr gusa de porc
- 1 ceapa
- 1 gogosar
- 1 lingurita sare
- 1/2 lingurita piper
- 1/2 lingurita marar uscat
- 1/2 lingurita cimbru uscat
- 1/2 lingurita boia iute
- 2-3 linguri ulei
Taiem ceapa si gogosarul marunt si le calim putin in ulei. Adaugam gusa taiata bucatele si o calim 2-3 minute.
Punem apoi varza taiata, adaugam sarea si piperul si lasam sa fiarba in suc propriu. Amestecam mereu pt a nu se prinde de fundul vasului.
Spre final, cand varza e fiarta, adaugam o jumatate de lingurita boia de ardei iute si aceeasi masura de cimbru si marar.
Mai lasam pe foc 5 minute apoi servim cald simplu sau cu smantana.
Nu refuz niciodata o portie de varza!!!
RăspundețiȘtergereSimo nici eu :)). Pup
ȘtergereTare m-as infinge in varza aceea a ta!Eu nu pot gati din motive medicale ale Dianei!
RăspundețiȘtergerePupici!
DiaMar imi pare rau :(. Sper ca nu e ceva f grav. Te pup
Ștergere