Nu, nu le-am mancat eu :), stiti deja ca eu nu mananc branzeturi...dar ,asta nu inseamna ca nu fac din cand in cand bunatati cu branzeturi pentru cei din jurul meu.
Avem nevoie de:- 500 gr faina
- 2 oua
- 1 plic drojdie uscata
- 3 linguri zahar
- 250 ml lapte
- 80 ml ulei
- 1 lingurita sare
- cateva felii de cascaval
- un galbenus de ou cu 2 lingurite lapte - pt uns
Punem drojdia la dospit in 100 ml lapte caldut amestecat cu o lingurita de zahar. Dureaza 10-15 minute.
Faina o amestecam cu sarea si zaharul. Turnam drojdia dospita peste faina si cu mana usor amestecam cu faina adaugand pe rand ouale batute si restul de lapte caldut. Framantam cu mana in continuare adaugand spre final uleiul. Framantam pana nu se mai lipeste aluatul de maini. Acoperim cu un prosop si lasam la dospit la loc cald aprox o ora sau pana isi dubleaza volumul.
Punem drojdia la dospit in 100 ml lapte caldut amestecat cu o lingurita de zahar. Dureaza 10-15 minute.
Faina o amestecam cu sarea si zaharul. Turnam drojdia dospita peste faina si cu mana usor amestecam cu faina adaugand pe rand ouale batute si restul de lapte caldut. Framantam cu mana in continuare adaugand spre final uleiul. Framantam pana nu se mai lipeste aluatul de maini. Acoperim cu un prosop si lasam la dospit la loc cald aprox o ora sau pana isi dubleaza volumul.
Intindem apoi aluatul si taiem sub forma de dreptunghiuri. Asezam cascavalul feliat pe o jumatate, indoim apoi si apasam marginile.
Asezam placintele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le ungem cu galbnusul de ou.
Le mai lasam 15-20 min la dospit, apoi dam la cuptorul preincalzit la 175-180 grade timp de aprox 20-25 min.
Am crezut ca nu vad bine.. :))) Bine ca ai precizat, ca deja imi faceam ganduri.. "Cum de mananca Timea, produse lactate?!" :))
RăspundețiȘtergereArata super, si cred ca-s foarte bunee!!
:))) Te-am speriat, ha? :)). Merci, sigur au fost bune ca au fost mancate :)). Te pup
Ștergere