O ciorba foarte potrivita pentru sarbatorile de iarna. Carnati proaspeti si afumati are mai toata lumea acasa in aceasta perioada si la fel si zeama de varza murata, deci nu va ramane decat sa incercati si voi aceasta ciorba acra numai buna pentru anotimpul rece.
Avem nevoie de:
- 4 morcovi
- 1 pastarnac mare
- 2 cepe
- 1/2 ardei rosu
- 5-6 cartofi
- 500 gr carnati de casa afumati
- 2 pahare zeama de varza murata
- tarhon
Curatam si spalam ceapa, morcovii, ardeiul si postarnacul. Taiem marunt ceapa si ardeiul iar morcovii si postarnacul le taiem rondele si le punem toate in apa clocotita si lasam la fiert la foc potrivit.
Carnatul il taiem rondele si il prajim pe ambele parti intr-o tigaie teflonata fara ulei.
Cand legumele sunt pe jumatate fierte adaugam si bucatile de carnati.
Mai lasam sa fiarba pana sunt fierte legumele apoi adaugam si cartofii taiati cubulete si saram si piperam dupa gust.
Spre final adaugam zeama de varza murata si tarhonul tocat marunt si lasam sa dea in clocot..
Avem nevoie de:
- 4 morcovi
- 1 pastarnac mare
- 2 cepe
- 1/2 ardei rosu
- 5-6 cartofi
- 500 gr carnati de casa afumati
- 2 pahare zeama de varza murata
- tarhon
- sare si piper
- un galbenus de ou
- 2-3 linguri smantana grasa
Punem apa la fiert intr-un vas de 4 l. - un galbenus de ou
- 2-3 linguri smantana grasa
Curatam si spalam ceapa, morcovii, ardeiul si postarnacul. Taiem marunt ceapa si ardeiul iar morcovii si postarnacul le taiem rondele si le punem toate in apa clocotita si lasam la fiert la foc potrivit.
Carnatul il taiem rondele si il prajim pe ambele parti intr-o tigaie teflonata fara ulei.
Cand legumele sunt pe jumatate fierte adaugam si bucatile de carnati.
Mai lasam sa fiarba pana sunt fierte legumele apoi adaugam si cartofii taiati cubulete si saram si piperam dupa gust.
Spre final adaugam zeama de varza murata si tarhonul tocat marunt si lasam sa dea in clocot..
Luam ciorba de pe foc si lasam sa se raceasca un pic apoi o dregem cu un galbenus de ou amestecat cu 2-3 linguri de smantana. Luam cateva linguri de ciorba calduta si o amestecam cu smantana apoi o turnam in ciorba amestecand.
Servim cu ardei iute si smantana!
Yuuumyyy..delicioasa ciorba!
RăspundețiȘtergereDa e minunat de buna :)
ȘtergereMmmm!!!Faina reteta si cu siguranta tare buna!
RăspundețiȘtergereMultumesc si recomand cu drag ciorba asta >:D<
ȘtergereBuna... te-am selectat pentru blogul anului 2012...http://dumitrufelicia.blogspot.ro/2012/12/iata-ca-si-blogul-de-care-ma-ocup.html
RăspundețiȘtergereLa multi ani!.. Un An Nou mai bun, cu sanatate, fericire si cat mai multe realizari!
Multumesc frumos Felis >:D<. La fel iti doresc si tie! Te pup
ȘtergereDraga mea, iti doresc un 2013 plin de sanatate, fericire si realizari!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos Laura! La fel iti doresc si tie >:D<
Ștergere