V-am mai zis ca imi plac mult fursecurile si acum ca e iarna si se apropie Craciunul, am un motiv in plus sa fac mai multe. Cele de mai jos sunt foarte fragede si aromate cu nuca, scortisoara si portocala. Vi le recomand cu drag pentru Mos Craciun :)
Avem nevoie de:
- 125 gr margarina Rama
- 1 lingura zahar
- 1/2 lingurita praf de copt
- un varf de sare
- 2 linguri suc de portocala (puteti pune si apa)
- coaja rasa de la 1/2 portocala
- 1 plic zahar vanilat
- 60 gr nuca macinata
- 160-170 gr faina
- 1/2 lingurita scortisoara
Glazura: aprox 12 lingurite zahar pudra, suc de portocala
Margarina o frecam bine cu sarea, zaharul si zaharul vanilat. Adaugam nuca, sucul si coaja de portocala si scortisoara si amestecam. Incorporam apoi faina amestecata cu praful de copt, pana putem amesteca cu lingura, apoi turnam pe masa de lucru tapetata cu multa faina si framantam cu mana pana obtinem un aluat usor fraged si usor lipicios.
Invelim aluatul in folie alimentara si dam la frigider timp de o ora.
Cand il scoatem din frigider il lasam pe masa aprox 10 min. inainte de folosire.
Intidem aluatul pe masa de lucru tapetata cu faina si decupam stelute.
Asezam stelutele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de 15-17 minute. In acest timp pregatim urmatoarea tava cu stelute.
Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca.
Amestecam bine zaharul pudra cu cateva lingurite de suc proaspat de portocala si ungem stelutele cu aceasta glazura. Le puteti lasa asa simple sau ornate cu bombonele.
Ce bine e sa stai in casa la caldura, sa privesti pe geam cat de frumos ninge si sa savurezi o cana de cafea si niste fursecuri delicioase!
Avem nevoie de:
- 125 gr margarina Rama
- 1 lingura zahar
- 1/2 lingurita praf de copt
- un varf de sare
- 2 linguri suc de portocala (puteti pune si apa)
- coaja rasa de la 1/2 portocala
- 1 plic zahar vanilat
- 60 gr nuca macinata
- 160-170 gr faina
- 1/2 lingurita scortisoara
Glazura: aprox 12 lingurite zahar pudra, suc de portocala
Margarina o frecam bine cu sarea, zaharul si zaharul vanilat. Adaugam nuca, sucul si coaja de portocala si scortisoara si amestecam. Incorporam apoi faina amestecata cu praful de copt, pana putem amesteca cu lingura, apoi turnam pe masa de lucru tapetata cu multa faina si framantam cu mana pana obtinem un aluat usor fraged si usor lipicios.
Invelim aluatul in folie alimentara si dam la frigider timp de o ora.
Cand il scoatem din frigider il lasam pe masa aprox 10 min. inainte de folosire.
Intidem aluatul pe masa de lucru tapetata cu faina si decupam stelute.
Asezam stelutele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de 15-17 minute. In acest timp pregatim urmatoarea tava cu stelute.
Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca.
Amestecam bine zaharul pudra cu cateva lingurite de suc proaspat de portocala si ungem stelutele cu aceasta glazura. Le puteti lasa asa simple sau ornate cu bombonele.
Ce bine e sa stai in casa la caldura, sa privesti pe geam cat de frumos ninge si sa savurezi o cana de cafea si niste fursecuri delicioase!
Sunt atat de bune..Imi plac mult...
RăspundețiȘtergerema bucur Rocsi >:D<
ȘtergereAsta e unul din placutele motive de a sta in bucatarie in perioada ce precede Craciunul.
RăspundețiȘtergereAdor sa miroasa in casa a biscuiti, a scortisoara si nuci. Cred ca e perioada in care fac cei mai multi biscuiti.
Stelutele tale sunt frumoase foc, numai bune de asteptat Mosul!
Daaaa si eu ador aceasta perioada a anului cand miroase atat de frumos in bucatarie! Ma bucur ca iti plac. Pupici
ȘtergereWow... cat de bine arata si ce bine suna reteta!... Cu sigutanta am sa le incerc!... Si sunt de post!!!
RăspundețiȘtergereFelis ma bucur ca vrei sa le incerci, chiar merita pt ca sunt perfecte pt aceasta perioada a anului.
ȘtergereCe bine ar merge langa cana mea cu cappuccino!:)
RăspundețiȘtergereAdor fursecurile, mai ales astea aromate si indopate cu tot felul de mirodenii!:))
Adina chiar merg perfect langa un cappuccino :). Te pup
ȘtergereFoarte drăguțe steluțele, în ton cu spiritul Crăciunului.
RăspundețiȘtergereMultumesc Alina >:D<. Te pup
ȘtergereArata tare bine!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos!
ȘtergereParca-s fulgi de zapada,asa frumoase sunt!Pup!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos, te pup
ȘtergereCe idee buna mi-ai dat! Trebuie si eu sa incep sa fac prajiturele pentru Mos :)
RăspundețiȘtergereChestia cu glazura nu stiu daca imi va iesi. Cate stelute poti unge cu cantitatea respectiva? Multumesc. Sarbatori cu liniste si bucurii.
Cred ca am facut vreo 30-35 de stelute. Nu are ce sa nu iti iese glazura amesteci doar zaharul pudra cu un pic de suc si iasa perfect. Spor.
ȘtergereSunt tare frumusele, Timea esti tare harnica! Pup
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos Paula, si tu la fel :). >:D<
ȘtergereCe frumusele sunt!!
RăspundețiȘtergereMultumesc Dana!
ȘtergereSper c-am venit la timp sa mai pap si eu cateva!
RăspundețiȘtergere