Impletiturile mele au la baza reteta painicilor Laugenbrot. Sunt foarte bune, mai ales daca va place sarat :). Simple, cu unt si un ceai, langa o mancare gatita, oricum ati servi aceste painici va asigur ca o sa va placa.
Avem nevoie de :
500 gr faina alba
un plic drojdie uscata
1 lingurita rasa zahar
1 lingurita rasa sare
270 ml apa calduta
5 linguri ulei
Extra:
2 l apa
10 lingurite bicarbonat de sodiu
4 lingurite sare
+ sare grunjoasa pentru presarat
Punem drojdia la dospit in putina apa calduta (luam din cei 270 ml) amestecata cu o lingurita zahar, timp de aprox 10 min.Cernem faina intr-un vas, amestecam cu sarea si facem un cerc in mijloc unde turnam apoi drojdia dospita. Adaugam treptat restul de apa calduta si uleiul si framantam cu mana pana obtinem un aluat elastic care nu se mai lipeste de degete.
Acoperim si lasam la dospit la loc cald ferit de curenti de aer, aprox 40-50 min.
Dupa ce a dospit impartim aluatul in 4 parti egale. Fiecare parte o impartime in cate alte trei parti egale. Cu mainile unse cu ulei formam pe masa de lucru unsa cu putin ulei, cate 3 suluri pe care le impletim pe rand.
Lasam impletiturile sa dospeasca inca 15-20 minute timp in care pregatim apa in care urmeaza a fi scufundate.
Intr-un vas cu diametrul mai mare cat sa incapa impletiturile, punem 2 l de apa cu sarea si bicarbonatul. Cand incepe apa sa fiarba punem pe rand impletitele noastre si lasam in apa aprox 30 secunde. Le scoatem cu o paleta direct in tava tapetata cu hartie de copt. Presaram deasupra sare grunjoasa.
Dam tava la cuptorul preincalzit la 200 de grade timp de aprox 20-25 minute pana se rumenesc frumos.
Scoatem din cuptor si asezam impletiturile pe un prosop pana se racesc si se pot servi.
Ce împletituri frumoase ai făcut!
RăspundețiȘtergereMultumesc Alina.
ȘtergereCe frumoase sunt impletiturile ! Cred ca sunt si tare gustoase ! Mi-am notat reteta :)
RăspundețiȘtergereMultumesc Maria, sunt foarte bune. Pup
ȘtergereUhhhh ce rumene sunt,rupe te rog si pentru mine un coltisor!!! Pup
RăspundețiȘtergereHai ca am pastrat un colt si pentru tine >:D<
ȘtergereAr trebui sa incerc asa painita!Imi place ca e crocanta!
RăspundețiȘtergereSunt foarte bune. Te pup
ȘtergereMereu imi faci pofta de paina.Ti-au iesit minunate.Bravo!
RăspundețiȘtergereMultumesc Rocsi.
Ștergerechiar trebuie 10 linguri de bicarbonat sa punem? nu e mult? zau timea, insist pe tema, e vorba de linguri sau lingurite? si in fine daca e vorba de 10 linguri , cum? rase sau pline? pentru mine e important sa stiu - multumesc
RăspundețiȘtergerecozia
Am modificat, e vb de lingurite , din graba am gresit si ma bucur ca ai intrebat pt ca am vazut greseala.
Ștergerece frumos arataaaaaaaaaa!
RăspundețiȘtergereMultumesc Adnia.
Ștergeretimea, ti am trimis un mesaj dar vad ca nu mi raspunzi - repet intrebarea rugaminte, mai concret, poate in mesajul trecut am scris prea mult? deci, lingurile de bicarbonat sunt pline sau rase, ma surprinde cantitatea care trebuie pusa si as vrea sa mi explici, te rog.
RăspundețiȘtergerecozia
Am raspuns, nu era nevoie al doilea mesaj pt ca raspund intotdeuna la toate intrebarile, doar ca nu stau non stop in fata calculatorului, asa ca putina indulgenta te rog :) Si da se mai intampla sa gresesc si e foarte bine daca cineva sesizeaza pt ca inseamna ca chiar citeste retetele. O seara faina
Ștergeremultumesc pentru raspuns.
Ștergereplus ca ma simt mandra ca te am ajutat :)
cozia
Felicitari pentru blog,....foarte frumos.
RăspundețiȘtergereFoarte tentanta reteta de painici:-).As vrea sa te intreb cata drojdie ai pus?...cata cantitate de drojdie este intr-un pliculet???
Multumesc anticipat:-)
Multumesc frumos. 7 gr de drojdie uscata am eu in pliculetele mele. Dar nu e bai nici daca sunt pliculete de 10 gr.
ȘtergereSpectaculoase,apetisante,atragatoare papilelor gustative...
RăspundețiȘtergerePe liste cu ele !