Bun venit pe blogul meu! Mancaruri simple si usoare pe gustul tuturor...
Nu detin multe secrete ale bucatariei, insa imi place sa gatesc si fac totul cu pasiune. De altfel singurul meu secret cand gatesc este pasiunea cu care fac si cea mai simpla mancare.
Pofta buna orice alegeti sa gatiti din cele prezentate de mine mai jos!

marți, 12 martie 2013

Mancare de linte cu praz

O mancare gustoasa, rapida si sanatoasa, gata in cateva minute. Buna pentru vegetarieni, pentru cei care postesc sau pur si simplu pentru cei ca mine care din cand in cand isi doresc o mancare mai sanatoasa. Data viitoare am sa incerc si cu linte proaspata :)
Avem nevoie de:
1 conserva de linte (240 gr net)
1 morcov
praz (aprox 15 cm dintr-un praz)
1/2 ardei capia rosu
sare si piper dupa gust
1/4 lingurita ghimbir macinat 
1/4 lingurita chimen macinat 
1/4 lingurita praf de curcuma
2-3 linguri ulei de masline
1/2 cana apa
Eu am preparat lintea in wok-ul de ceramica, dar se poate si in alta tigaie teflonata sau chiar si intr-o craticioara.
Morcovul spalat si curatat il dam pe razatoarea mica si il calim in uleiul de masline. Adaugam ardeiul tocat marunt si prazul feliat si mai calim 2-4 minute.
Lintea o scurgem de apa, o punem intr-o sita si o spalam sub jet de apa rece.
Turnam lintea peste legume, adaugam o jumatate de cana de apa, punem condimentele si lasam sa fiarba pana scade apa (aprox 10 minute). 
Luam de pe foc si servim cald.
Cantitatile de la ingrediente sunt pentru o persoana sau cu indulgenta doua persoane daca mai aveti si altceva langa :), asa ca daca doriti pentru mai multe persoane dublati/triplati cantitatile.

5 comentarii :

  1. N-ai sa ghicesti ce-am mincat in seara asta... mincarica de linte, doar ca i-am bagat si niste bucatele de kaizer afumat..., ii mai pun ceapa, patrunjel, o lingura de bulion... Ghimbir, chimen, curcuma, nu am... Dar sa nu rizi, ca ultimul nu stiu ce si cum e... Pupici si o seara placuta !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daniela eu am facut-o mai asiatica si a fost super buna. Cu ceapa si bulion era cam ca mazarea si am vrut un gust mai altfel. Curcuma se foloseste mult in bucataria asiatica. E buna si cu carne,a mea a fost de post :). Te pup

      Ștergere
  2. Suer, clar pastrez reteta ca mereu sunt in cautare de retete noi cu legume! Te pup

    RăspundețiȘtergere
  3. de incercat...imi place lintea !

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...