Bun venit pe blogul meu! Mancaruri simple si usoare pe gustul tuturor...
Nu detin multe secrete ale bucatariei, insa imi place sa gatesc si fac totul cu pasiune. De altfel singurul meu secret cand gatesc este pasiunea cu care fac si cea mai simpla mancare.
Pofta buna orice alegeti sa gatiti din cele prezentate de mine mai jos!

luni, 24 iunie 2013

Minitarte cu capsuni

 Mini sau maxi tarte, toate imi plac in mod deosebit. Aluatul acela ca de biscuite si multe fructe deasupra e cam tot ce imi doresc pentru un desert perfect. Si cum inca am mai gasit capsuni in piata , cea mai buna intrebuitare a lor s-a adeverit a fi aceste minitarte delicioase si racoroase.
Avem nevoie de:
Aluatul este pentru portie dubla (12 minitarte). Pt doar 6 bucati injumatatiti cantitatile
 sau puneti jumatate din aluatul obtinut la congelator asa cum am facut eu
125 gr unt
1 ou
1 lingura zahar brun
un varf de cutit sare
coaja rasa de la 1/2 portocala
sucul de la 1/2 portocala
1/2 lingurita bicarbonat
200- 220 gr faina
Umplutura:
1 plic budinca de vanilie instant Dr. Oetker
200 ml lapte rece
16 capsuni mai mari 
Pregatim mai intai aluatul in felul urmator: frecam untul cu zaharul si un varf de sare, adaugam oul batut si coaja de portocala si bicarbonatul stins in sucul de portocala. Adaugam apoi treptat faina amestecand pana incorporam cam jumatate din cantitate, apoi turnam compozitia pe masa de lucru tapetata cu multa faina si framantam cu mana pana incorporam si restul de faina.
Invelim aluatul in folie alimentara si dam la frigider timp de o ora.
Scoatem din frigider si impartim aluatul in doua. Daca facem doar 6 bucati, atunci jumatate din aluat punem la congelator si folosim alta data.
Intindem aluatul pe masa tapetata cu faina si cu o forma rotunda, mai mare decat formele de tarte cam cu 2 cm (eu am folosit un bol) decupam 6 cercuri.
Formele de tarta le ungem cu putin unt. Asezam fiecare cerc in cate o forma si apasam cu degetele. Taiem cu un cutit surplusul de aluat.
Asezam cele 6 forme intr-o tava mai mare si dam la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de 25 de minute.
Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca apoi le rasturnam pe farfurioare.
Praful de budinca il punem intr-un bol peste care turnam laptele rece si mixam cu mixerul timp de 2 minute pana sa intareste.
Umplem fiecare forma cu budinca si peste budinca asezam felii de capsuni. In mijloc punem cate o capsuna intreaga.
Puteti pune si gelatina dar eu recomand fara.
Dam la rece minim o ora inainte de servire.
Sa aveti pofta! 

12 comentarii :

  1. Super bune si de efect. Trebuie sa imi iau si eu forme ca inca nu mi-am achizitionat. Pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si mie imi plac mult si in final mi-am luat si eu forme ca le urmaream de mult timp :)

      Ștergere
  2. Delicioase si frumoase... Fur si eu una, ca sa o savurez inainte de a merge la nanita. Pupici !

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce frumoase sunt! Vreau si eu sa gust din bunatatile astea de tarte!

    RăspundețiȘtergere
  4. Timea, te invit cu mare drag la concursul pe care il organizez. Mai multe detalii gasesti aici: http://3sisterscooking.blogspot.com/2013/06/pentru-ca-am-depasit-pragul-de-1600.html

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce frumoase sunt. Si ce delicioase or fi !!!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...