Se pare ca va tin numai cu prajituri de sezon, fara creme, fara ciocolata, doar muuulte fructe. Sper sa fie si pe placul vostru pentru ca mie imi plac foarte multe deserturile acestea.
Avem nevoie de:
125 gr margarina Rama
1 lingura iaurt degresat
1 albus de ou
1 lingura zahar brun
coaja de la 1/2 portocala
2-3 ling zeama de portocala
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
250 gr faina
Umplutura:
300 gr caise
200 gr capsuni
1 lingura zahar brun
2 lingurite amidon
scortisoara
zahar vanilat
Intr-un bol amestecam margarina, coaja de portocala si bicarbonatul stins cu zeama de portocala. Adaugam albusul batut cu furculita si apoi incorporam usor o parte din faina(aprox 150 gr). Turnam compozitia pe masa de lucru tapetata cu faina si incorporam restul de faina. Punem aluatul rezultat in folie alimentara si dam la frigider timp de o ora.
Scoatem aluatul din frigider, impartim aluatul in doua parti , o parte mai mare si una mai mica (din cea mica vom face floricelele) ; presaram faina pe masa de lucru si intindem bucata mai mare cu sucitorul sub forma dreptunghiulara. Asezam foaia intinsa intr-o tava de marime potrivita tapetata cu hartie de copt.
Fructele le amestecam cu zahar si punem pe foc pana incepe sa fiarba si se topeste zaharul. Adaugam amidonul dizolvat in putina apa si lasam pe foc amestecand, pana se ingroasa. Luam de pe foc si dupa ce s-a racit putin, turnam peste foaia intinsa.
Din cealalta bucata de aluat decupam floricele si le asezam peste umplutura. Presaram deasupra un plic de zahar vanilat si scortisoara si dam tava la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de aprox 30 de minute pana se rumeneste putin deasupra.
Scoatem tava din cuptor si lasam sa se receasca putin apoi servim.
Foarte buna tarta!!!
RăspundețiȘtergereMultumesc.
ȘtergereO tarta pe gustul meu!Hugs
RăspundețiȘtergereMa bucur ca iti place.
ȘtergereCe frumos arata tarta asta delicioasa! Fur eu farfuria, bine? :)
RăspundețiȘtergeremultumesc Paula. Farfuria nu ti-o dau dar te servesc cu ce e pe ea :)))
ȘtergereImi ploua in gura. Iar prezentarea e de exceptie :)
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos, ma bucur ca iti place.
ȘtergereAm sosit si eu la o prajiturica. Pregatesc si cate un cappucino apoi stam la taifasuri!
RăspundețiȘtergereTe astept maine dimineata cu cappucino :)).
ȘtergereCred ca a fost un deliciu!
RăspundețiȘtergereDa Cristina, eu ador aceste deserturi. Te pup
Ștergere