Acest tort a fost facut la inceputul lunii, pentru un baietel scump, destept si frumos cu ocazia implinirii minunatei varste de 6 ani. Si......spre bucuria mea, torturile mele cu ciocolata le considera cele mai bune torturi :) , motiv pentru care ii si fac cu mare drag de fiecare data.
Va recomand si voua sa faceti acasa acest tort, daca aveti copilasi iubitori de ciocolata. Ornati-l cat mai colorat, puneti cateva jeleuri si o sa aveti un efect garantat, pentru ca celor mici le plac aceste torturi vesele.
Avem nevoie de:
Blat:
7 oua
200 gr zahar
250 gr faina
3 linguri cacao
8 linguri lapte
1/2 cana ulei
1 plic praf de copt
Sirop: 200 ml apa calduta, 2 lingurite zahar pudra, 2 lingurite esenta de vanilie
Crema 1:
200 ml smantana pentru frisca
6 linguri zahar
200 gr ciocolata neagra
200 ml smantana pt frisca
1/2 plic intaritor de frisca
2 linguri zahar pudra
Crema 2:
250 ml frisca lichida indulcita
3 lingurite cacao
Glazura:
200 gr ciocolata neagra, 2 lingurite unt, 6 linguri frisca lichida
Pentru ornat:
250 ml frisca lichida indulcita (optional colorant)
jeleuri de fructe
Atat blatul cat si prima etapa pt crema 1 le pregatim cu o zi inainte de asamblare.
Scoatem blatul din tava si lasam la racit.
Crema 1: amestecam frisca lichida neindulcita cu zaharul si punem pe foc pana da in clocot. Luam de pe foc si adaugam ciocolata bucatele si amestecam pana se topeste ciocolata. Dupa ce s-a racit suficient, punem la frigider pana a doua zi.
Cand scoatem din frigider mixam crema de ciocolata pana devina spumoasa.
Separat mixam cele 200 ml smantana pt frisca cu zaharul pudra si intaritorul de frisca.de frisca, apoi adaugam crema de ciocolata si omogenizam cele doua compozitii cu mixerul la viteza potrivita.
Crema 2: mixam frisca lichida pana se intareste bine apoi adaugam pudra de cacao data prin sita si omogenizam.
Asamblare:
- taiem blatul in 3 cu un cutit cu lama lungu care taie foarte bine
- asezam prima foaie pe un platou si o insiropam, lasam cateva minute sa intre siropul bine in blat apoi ungem cu trei sferturi din Crema 1
- asezam a doua foaie si la fel insiropam, apoi ungem cu restul din Crema 1 peste care punem apoi Crema 2 si nivelam
- punem ultima foaie si la fel o insiropam usor
Dam la frigider minim o ora, ideal 2-3 ore.
Pregatim glazura: topim ciocolata neagra impreuna cu frisca lichida si untul pe baie de aburi. Ungem cu aceasta glazura tortul deasupra lasam sa curga si peste marginile unse cu frisca.
Restul de frisca il amestecam cu 1-2 picaturi de colorant si ornam tortul dupa pofta inimii.
Eu am facut un 6 pentru ca sarbatoritul meu a implinit 6 ani frumosi.
De jur imprejur am pus jeleuri de fructe, spre bucuria celor mici prezenti la aceasta aniversare. Imediat ce tortul a fost pus pe masa, cei mici au sarit si au luat toate jeleurile :).
Tinem tortul la rece minim 3 ore sau pana a doua zi.
Tinem tortul la rece minim 3 ore sau pana a doua zi.
Ce tort mare si frumos ai facut! Tudor cred ca a fost grozav de incantat!
RăspundețiȘtergereMultumesc Paula. Tudor iubeste torturile mele de ciocolata si ornate si simple :))
ȘtergereCe frumos si cata rabdare ai avut. Bravo!
RăspundețiȘtergereMultumesc Rocsi, e drept ca e multa munca dar a meritat :)
ȘtergereLa multi ani pentru Tudor! Foarte frumos decorul si cred ca a fost si foarte, foarte bun. Felicitarile mele!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos pentru apreciere si urari.
ȘtergereFoarte frumos! Cam multa munca la decorat :)
RăspundețiȘtergereMultumesc Dana. E drept ca am muncit cam mult, dar mi-am dorit sa fac ceva sa il bucure pe copil si cum nu prea sunt de acord cu pasta de zahar am preferat varianta aceasta :)
Ștergereopera de arta ! la multi ani sarbatoritului :)
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos Coco.
ȘtergereSa-ti traiasca baiatul sanatos si voios!
RăspundețiȘtergereFrumos tort i-a facut mami!
Maria nu e baiatul meu, e al nasilor :). Multumesc oricum de apreciere.
Ștergerece frumos e!
RăspundețiȘtergereMultumesc :)
ȘtergereSuperb tort!! felicitari!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos Dea.
Ștergere