Un tort dulce-acrisor usor de facut , nu necesita coacere si e foarte racoros servit direct de la frigider.
Avem nevoie de:
20-25 piscoturi
200 ml smantana pt frisca
200 ml frisca lichida indulcita
1 lingura zahar pudra
1/2 plic gelatina granule
sucul de la un compot de pere
cateva bucati pere din compot
3 caise
2 linguri zmeura
Folosim o tava rotunda mica 17-20 cm. Pe fundul tavii punem hartie de copt, apoi de jur imprejur si pe fundul tavii asezam piscoturi insiropate in sucul de la coptotul de pere.
Punem gelatina la inmulat in 2-3 linguri de apa si lasam aprox 10 minute.
In acest timp mixam frisca (amestecam smanatana pt frisca cu frsica dulce si zaharul).
Perele di caisele le taiem bucatele mici.
Gelatina inmuiata o punem pe baie de aburi si amestecam pana se topeste (nu trebuie sa fiarba). Lasam sa se raceasca apoi o turnam peste frisca si amestecam. Adaugam si fructele taiate si zmeura si omofenizam.
Umplem forma de tort tapetata cu piscoturi cu crema de frisca obtinuta, nivelam si dam la frigider minim 3 ore inainte de a servi.
Scoatem din frigider si indepartam doar inelul de la tava.
Ornam cu fructe dupa pofta inimii.
Este foarte bun si este bine sa il pregatim acum in sezonul cald..
RăspundețiȘtergereDa Rocsi e racoros >:D<
ȘtergereImi plac dulcile reci, sunt tare racoroase si aromate ;-)
RăspundețiȘtergereMie imi place inghetata cel mai mult :)))
ȘtergereIar ai fost harnica si ai pregatit ceva bun si racoros! Te pup
RăspundețiȘtergerePaula multumesc . te pup si eu
ȘtergereSuper bun!! Rapid si racoros!
RăspundețiȘtergereAsa e Andreea!
Ștergere