Bun venit pe blogul meu! Mancaruri simple si usoare pe gustul tuturor...
Nu detin multe secrete ale bucatariei, insa imi place sa gatesc si fac totul cu pasiune. De altfel singurul meu secret cand gatesc este pasiunea cu care fac si cea mai simpla mancare.
Pofta buna orice alegeti sa gatiti din cele prezentate de mine mai jos!

miercuri, 1 ianuarie 2014

Tort cu cafea si brandy


Bine v-am gasit in noul an!! Sa aveti parte de un an minunat cu sanatate multa si cu cat mai multe vise implinite.
Eu stiu ce imi doresc pentru anul acesta si cu siguranta si voi stiti ce va doriti, asadar sa fie cum ne dorim.
     Va multumesc totodata ca imi sunteti alaturi, ma vizitati, ma cititi si ma faceti sa continui aceasta poveste a blogului.
      
Si pentru ca anul trecut am incheiat cu postarea unui tort, mi se pare corect sa incep acest nou an tot cu un tort. Povestea acestui tort este simpla: Dr. Oetker mi-a facut o minunata surpriza inainte de Sarbatori trimitandu-mi o cutie cu bunatati. Printre bunatati se afla si aceasta reteta de tort pe care am prestat-o pentru a va arata si voua ce bunatati se pot face cu produsele lor. A iesit o bunatate de tort foarte usor de facut.

Avem nevoie de:
Blat:
4 oua
3 linguri apa fierbinte
150 gr zahar
1 plic zahar vanilat Dr. Oetker
150 gr faina
50 gr Gustin (amidon de porumb)
1 plic praf de copt Dr. Oetker
Crema:
2 plicuri crema pentru prajituri Dr. Oetker - cafea/brandy
4 linguri zahar pudra
450 ml lapte rece
Sirop:
150 ml cafea neagra tare
150 ml apa
3 linguri zahar pudra
Ornat:
1 plic Spuma pt deserturi cu gust de frisca Dr. Oetker
stelute ornament
Mixam albusurile spuma cu un varf de sare. Adaugam zaharul si zaharul vanilat alternand cu apa. Mixam pana obtinem o spuma tare apoi adaugam galbenusurile mixand dupa fiecare.
La final incorporam faina amestecata cu amidonul si praful de copt folosind o spatula si avand grija sa nu se lase spuma. Turnam compozitia intr-o tava rotunda de 24 cm (sau o tava patrata de 23 cm cum am facut eu) unsa cu unt sau tapetata cu hartie de copt.
Dam la cuptorul preincalzit la 175-180 grade timp de 25-30 de minute. Verificati cu o scobitoare daca blatul e copt.
Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca. Dupa ce s-a racit, taiem blatul in trei.
Pentru crema: punem intr-un vas inalt praful din cele doua plicuri, amestecam cu zaharul pudra si turnam peste ele laptele rece. Mixam cu mixerul la viteza mica mai intai apoi la viteza mare, pana se intareste crema.
Pentru sirop: amestecam intr-un bol cafeaua, zaharul pudra si apa.
Asamblare: Asezam prima foaie pe un platou si il insiropam cu aprox 100 ml din sirop. Punem un strat generos de crema si nivelam frumos. Procedam la fel si cu a doua foaie. Cea de a treia foaie vine deasupra si la fel o insiropam. Imbracam tot tortul in crema ramasa.
Deasupra ornam cu frisca batuta.
Dam la frigider 2-3 ore inainte de a servi.
Este un tort usor,  nu este foarte dulce si a fost perfect pentru noaptea de Revelion pe langa alte bunatati. 


19 comentarii :

  1. Foarte frumos tortul. Iti doresc un an nou cu bucurii si impliniri pe toate planurile.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Cristina! An nou fericit si tie si celor dragi!

      Ștergere
  2. La multi ani si in Noul An sa iti indeplinesti toate dorintele. Imi place mult tortul!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La multi ani zi tie Rocsi si ma bucur ca iti place tortul.

      Ștergere
  3. Fie ca noul an sa iti aduca numai bucurii si impliniri!!! Tortul este minunat!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. La multi ani!! Ce bunatate de tort, vreau si eu o feliee, te rog! :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La multi ani Liana! cu drag te servesc cu o felie de tort >:D<

      Ștergere
  5. La multi ani !!
    Tortul arata minunat !

    RăspundețiȘtergere
  6. Am venit :))) ma asez cuminte la masa!
    Un an nou plin cu bucurii, sanatate si mai bine in toate! Dar mai ales sanatate sa aveti! Va pupam!>:D<

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mereu esti cuminte :))). La multi ani cu sanatate multa si voua fata vesela si draga >:D<

      Ștergere
  7. La multi ani!!Ai pregatit un tort superb!!

    RăspundețiȘtergere
  8. as putea pune piscoturi in loc de blat?

    RăspundețiȘtergere
  9. As putea sa pun piscoturi in loc de blat

    RăspundețiȘtergere
  10. l-am facut dar crema nu mi s-a parut grozava

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E o crema cumparata Dr. Oetker, nu e reteta mea de crema :) . Eu fac rar cu creme cumparate dar asta, a fost facuta dupa cum am precizat pentru o campanie Dr. Oetker. Si tine de gusturi, puteai alege o crema de la ei care iti place tie :)

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...