Inca nu am terminat seria prajiturilor cu prune.
V-am zis ca sunt nenumarate variante de a combina prunele in diverse prajituri.
Aceasta este una delicioasa cu un blat faramicios si multa scortisoara si nuca.
Ingrediente:
pentru blat:
- 2 oua
- 150 gr unt
- 100 gr zahar
- 250 gr faina
- 1 praf de copt
umplutura:
- 500 gr prune cantarite fara samburi
- 1 plic zahar vanilat
- 1 lingurita scortisoara
blatul de nuca:
- 2 oua
- 100 gr zahar
- 120 gr nuca
- coaja rasa de la 1/2 lamaie
Pentru primul blat: batem cu un tel ouale intregi cu zaharul , apoi adaugam untul la temperatura camerei si la final faina amestecata cu praful de copt. Amestecam bine cu telul pana incorporam toata faina. Obtinem un aluat lipicios pe care il intindem cu o lingura intr-o tava unsa cu margarina si tapetata cu faina. (tava folosita de mine: 22/30 cm)
Asezam peste blat prunele taiate in 4 si presaram o lingurita de scortisoara si un plic zahar vanilat.
Pentru blatul de nuca: batem cu mixerul ouale spuma si adaugam zaharul mixand inca cateva minute. Adaugam coaja de lamaie si nuca amestecand cu o spatula usor sa nu se lase spuma.
Turnam peste prune si nivelam.
Dam la cuptorul preincalzit la 175 grade timp de aprox 30 min (cuptor electric) sau pana se rumeneste deasupra.
Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca putin apoi scoatem din tava si pudram cu zahar pudra.
V-am zis ca sunt nenumarate variante de a combina prunele in diverse prajituri.
Aceasta este una delicioasa cu un blat faramicios si multa scortisoara si nuca.
Ingrediente:
pentru blat:
- 2 oua
- 150 gr unt
- 100 gr zahar
- 250 gr faina
- 1 praf de copt
umplutura:
- 500 gr prune cantarite fara samburi
- 1 plic zahar vanilat
- 1 lingurita scortisoara
blatul de nuca:
- 2 oua
- 100 gr zahar
- 120 gr nuca
- coaja rasa de la 1/2 lamaie
Pentru primul blat: batem cu un tel ouale intregi cu zaharul , apoi adaugam untul la temperatura camerei si la final faina amestecata cu praful de copt. Amestecam bine cu telul pana incorporam toata faina. Obtinem un aluat lipicios pe care il intindem cu o lingura intr-o tava unsa cu margarina si tapetata cu faina. (tava folosita de mine: 22/30 cm)
Asezam peste blat prunele taiate in 4 si presaram o lingurita de scortisoara si un plic zahar vanilat.
Pentru blatul de nuca: batem cu mixerul ouale spuma si adaugam zaharul mixand inca cateva minute. Adaugam coaja de lamaie si nuca amestecand cu o spatula usor sa nu se lase spuma.
Turnam peste prune si nivelam.
Dam la cuptorul preincalzit la 175 grade timp de aprox 30 min (cuptor electric) sau pana se rumeneste deasupra.
Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca putin apoi scoatem din tava si pudram cu zahar pudra.
Va recomand din plin aceasta prajitura cu arome atat de placute de prune, scortisoara si nuca.
Perfecta langa o cana de cafea!
És én még nem is sütöttem idén szilvás sütit, pedig ez is annyira fincsi lehet! Az összes szilva lehullott a fáról, mielőtt megért volna rendesen.
RăspundețiȘtergereGerdi -ezek a szuleimtol a kertbol vanak de en sokat vettem a piacrol is mert nagyon szeretem a szilvat.
RăspundețiȘtergereDelicioasa !
RăspundețiȘtergereCe fain arata!!!
RăspundețiȘtergereMi-ai facut pofta de buna dimineata!
Zi faina sa ai.Te pup:-)
Amm venit dupa mirosul acesta imbietor.Ti-a mai ramas vreo bucatica pentru pofticiosi?
RăspundețiȘtergereTe pup!
Mandala - multumesc.
RăspundețiȘtergereAngelica - multumesc, o zi frumoasa si tie!
DiaMar - intotdeuna pastrez o bucatica pt pofticiosi! Pup
Foarte bune, si avand si nuca cred ca ii da o savoare aparte.Pup si o saptamana placuta!
RăspundețiȘtergereYamiiiiii, ce bine arata!
RăspundețiȘtergereRocsy - cu nuca si cu scortisoara e super gustoasa. O saptamana frumoasa si tie.
RăspundețiȘtergereLavi - multumesc frumos.
Arata bine, prezentarea e frumoasa... felicitari! O saptamana frumoasa!
RăspundețiȘtergereBestiala. O combinatie minunata.... Toata admiratia.
RăspundețiȘtergereSara&Miki - multumesc frumos, la fel si voua.
RăspundețiȘtergereCarol - multumesc tare mult.
Hmmm...imi place foarte mult crusta aceea crocanta care s-a format deasupra!
RăspundețiȘtergerePupici
Angela - crusta aceea in combinatie cu restul e super buna. Pup
RăspundețiȘtergeree ff buna!
RăspundețiȘtergereFoarte bine arata!!! O bucatica si ptr mine?
RăspundețiȘtergereAlinutzika - multumesc.
RăspundețiȘtergereSimona - multumesc, mereu pastrez putin pentru prietenii care imi trag pragul. Pup
Cred ca este nemaipomenita!! Imi place combinatia! Pup!!
RăspundețiȘtergereAdela - iti confirm ca este o combinatie minunata :) . Pup
RăspundețiȘtergereAm cumparat prune pentru gem si opresc cateva si pentru prajiturica ta !
RăspundețiȘtergereO fac chiar azi!:)
Adnia - foarte bine faci pt ca e chiar buna prajitura. Pup si spor la treaba
RăspundețiȘtergereM-am intors !:))
RăspundețiȘtergereAm facut prajitura aseara si a fost grozava;vorbesc la trecut pentru ca nu mi-a mai ramas nimic,s-a halit rapid.Bine ca am apucat sa o supun sedintei foto!:))
Te pup, a fost grozava si voi repeta reteta si cu alte fructe!:)
Adina - ma bucur mult ca ai incercat prajitura si ca a fost pe placul tau. Si eu am de gand sa o mai fac si cu alte fructe. Te pup
RăspundețiȘtergere:d Iote ca-n sfarsit te-am descoperit si io , cam tarziu , dar mai bine decat niciodata .
RăspundețiȘtergereImi place ce-am gasit la tine , dar durerea mea-i ca nu vad unde ma pot abona la blogul tau ... ori chiar tre' sa-mi schimb ochelarii astia ...
Lasa-mi te rog un msg pe Bucataras .Seara frumoasa , Timea !