De obicei la sfarsit de saptamana imi place sa fac cate un desert simplu si rapid si in mod special cu ceva fructe. Asa e si acest desert, o inimioara cu afine (am mereu la congelator) si cu frisca. Suna usor de facut, nu-i asa? Si cu siguranta ii veti incanta si voi pe cei dragi sau pe cel drag.
Blat: mixam albusurile spuma cu un varf de sare. Adaugam zaharul mixand inca 1-2 min. Apoi adaugam treptat mixand dupa fiecare, galbenusurile amestecate cu uleiul si laptele. Incorporam faina folosind o spatula si avand grija sa nu se lase spuma.
Turnam copozitia intr-o forma de inima (22 cm) tapetata pe fund cu hartie de copt si unsa cu unt pe margini si dam la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de aprox 30 min.
Scoatem din cuptor, lasam sa se raceasca putin apoi scoatem din forma si punem pe un gratar sa se raceasca complet. Dupa ce s-a racit, taiem blatul in doua.
Avem nevoie de:
3 oua
6 linguri zahar
6 linguri lapte
6 linguri ulei
8 linguri faina
un varf de sare
Jeleu de fructe
5 linguri cu varf afine
2 linguri zahar
2 lingurite rase amidon
Crema: 250 ml frisca lichida indulcita Meggle
Sirop: cateva linguri lichior de fucte de padure
Turnam copozitia intr-o forma de inima (22 cm) tapetata pe fund cu hartie de copt si unsa cu unt pe margini si dam la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de aprox 30 min.
Scoatem din cuptor, lasam sa se raceasca putin apoi scoatem din forma si punem pe un gratar sa se raceasca complet. Dupa ce s-a racit, taiem blatul in doua.
Jeleu de fructe: fructele decongelate le punem intr-un vas pe foc impreuna cu cele 2 linguri de zahar. Amestecam si lasam sa fiarba 3-4 minute. Amidonul il amestecam cu o lingura de apa apoi luam o lingura din cantitatea fierbine si amestecam, dupa care turnam peste fructe si amestecam pana se ingroasa.
Luam de pe foc si punem deoparte o lingura din aceasta cantitate.
Cu restul ungem prima foaie de blat si lasam sa se raceasca complet inainte sa punem frisca.
Mixam frisca cu mixerul mai intai pe treapta mica apoi pe treapta cea mai mare, pana obtinem consistenta dorita.
Daca s-a racit jeleul, punem jumatate din cantitatea de frisca peste jeleu. Asezam a doua foaie de blat si o insiropam cu lichiorul de fructe.
Mixam frisca cu mixerul mai intai pe treapta mica apoi pe treapta cea mai mare, pana obtinem consistenta dorita.
Daca s-a racit jeleul, punem jumatate din cantitatea de frisca peste jeleu. Asezam a doua foaie de blat si o insiropam cu lichiorul de fructe.
Deasupra ornam cu frisca. O parte din frisca o amestecam cu jeleul pus deoparte pentru a face si cateva moturi colorate.
Dam la frigider minim o ora inainte de a servi.
Este asa de frumos!De gustos,nu mai spun!!!
RăspundețiȘtergereTe pup!
Multumesc frumos!
ȘtergereCe inimioara delicata !!! Daca as putea, as intinde mina sa gust din ea... Pupici !
RăspundețiȘtergereDaniela draga ma bucur ca iti place si cu drag te servesc asa pe calea virtuala >:D<
ȘtergereCat de bun trebuie sa fie...
RăspundețiȘtergerea fost intr-adevar tare bun :)
ȘtergereTare frumos este! Si cred ca-i si tare bun!
RăspundețiȘtergereMultumesc Meri >:D<. Confirm ca e tare bun :)
ȘtergereNagyon szép torta! Bár számomra nem lenne annyira gyors:-)
RăspundețiȘtergereCe inimioara delicioasa!! Imi plac afinele mult de tot, deci nu refuz o felie, doua ;-) :*
RăspundețiȘtergere