Imi place mult mancarea aceasta si simpla doar cu cartofi cum e aici dar si in combinatia aceasta cu carne si legume. Consider ca e o cina destul de usoara, chiar daca unii o sa zica ca nu e asa din cauza combinatiei de carne cu cartofi :) , dar si un pranz perfect de pus la pachet la lucru. Asta pentru ca se poate manca si calda si rece.
Avem nevoie de:
9-10 cartofi mari
200 gr pulpa de pui dezosata
300 gr pulpa de porc
1 ceaa rosie
1 ceapa galbena
1/2 ardei rosu
1 dovlecel mic
2-3 linguri ulei
4 oua
sare si piper
patrunjel uscat
2 linguri de unt pentru uns tava
Incepem cu cartofii pe care ii punem la fiert in coaja, in apa cu putina sare. Cand intra usor furculita in ei sunt fierti si ii luam de pe foc, scurgem apa si lasam cartofii la racit inainte sa ii curatam de coaja.
Ceapa curatata o tocam marunt si o punem la calit in uleiul incins impreuna cu ardeiul tocat.
Adaugam dovlecelul taiat cubulete mici si amestecam lasand la calit aprox 5 minute.
Apoi adaugam carnea tocata, condimentam cu un pic de sare si piper si lasam pe foc amestecand inca 5-8 minute, pana se caleste frumos si carnea.
Luam o tava de aprox 25/30 cm si o ungem cu unt.Jumatate din cartofi ii dam pe razatoarea mare si ii asezam pe fundul tavii. Presaram putina sare,piper si patrunjel verde. Peste cartofi punem amestecul de carne cu legume apoi deasupra urmeaza restul de cartofi dati pe razatoare. Presaram din nou sare, piper si patrunjel verde si turnam peste cartofi ouale batute.
Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de aprox 40 de minute sau pana se rumenesc usor cartofii deasupra.
Portionam si servim calda sau rece dupa preferinte.
Imi place mult preparatul tau. Seara buna! >:D<
RăspundețiȘtergereMa bucur ca iti place >:D<
Ștergerede milioane reteta!!!
RăspundețiȘtergeremultumesc Coco >:D<
ȘtergerePffffffffff ... mi-a plouat in gura , instant :) asa c-am pastrat-o-n caietul meu
RăspundețiȘtergereMa bucur ca iti place Diana :)
Ștergere