Nu am multe sa va zic despre aceasta noua postare decat ca e perfecta pentru cafeaua de dimineata. Vedeti ca la mine e important ca ce fac dulce de casa, sa se potriveasca pentru micul dejun.
Stau si ma gandesc oare de unde imi vine mie obiceiul asta de a manca dulce dimineata si daca sap adanc in memorie, ajung in copilarie cand, dimineata inainte de a pleca la scoala mama ne dadea sa mancam paine inmuiata in cacao cu lapte :). Gata, am rezolvat misterul deci putem trece la reteta ...
Avem nevoie de:
200 gr faina alba
50 gr faina neagra
2 linguri zahar
1 lingurita rasa drojdie uscata
100 ml lapte caldut
1 ou + 1 galbenus
2 linguri unt
coaja rasa de la o portocala
sucul stors de la 1/2 portocala
un varf de sare
Umplutura:
1 albus de ou (de la un ou mai micut)
3 linguri zahar
2 linguri cacao
Glazura:
4 lingurite zahar pudra
1 lingura suc de portocala
Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Intr-o cana punem drojdia uscata, o lingurita de zahar si 2 lingurite de faina si le amestecam adaugand laptele caldut. Acoperim cu un prosop si lasam aprox 10 min la dospit.
Cernem faina intr-un bol, adaugam sarea si zaharul, coaja de portocala, apoi facem un cerc in mijloc si turnam drojdia dospita. Framantam cu mana adaugand treptat, sucul de portocala si spre final untul topit.
Terminam de framantat cand nu se mai lipeste de maini.
Acoperim cu un prosop curat si punem la loc cald ferit de curenti de aer pt aprox 1 ora.
Aluatul dospit il intindem pe masa de lucru tapetata cu faina.
Pentru umplutura batem cu un tel albusul de ou, adaugam zaharul apoi la final cacaoa.
Ungem cu aceasta umplutura foaia intinsa pe care o rulam apoi cu grija.
Asezam rulada intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincazlit la 175 de grade timp de aprox 25 de min, pana se rumeneste deasupra.
Scoatem din cuptor si dupa aprox 2-3 minute, cat e inca calda o ungem cu glazura de portocala care se obtine prin simpla amestecare a zaharului pudra cu sucul de portocala.
Dupa ce s-a racit feliem si servim alaturi de o cafea calda.
Sa aveti o duminica minunata!
Ce bunatate de rulada ai facut! :X
RăspundețiȘtergereMultumesc Meri!
ȘtergereCe mult imi place :*
RăspundețiȘtergerema bucur Rocsi >:D<
ȘtergereMilyen finomat készítettél! A narancs-kakaó párosítás nagyon tetszik!
RăspundețiȘtergereKoszi Gerdi. Tenyleg a csoki/cacao es naracs nagyon finom.
ȘtergereRasucita asta ma lesina de pofta !:)
RăspundețiȘtergereBuna ,buna !
Adina :)) ma bucur ca iti place.
ȘtergereImi ploua in gura!
RăspundețiȘtergereOphelia te servesc cu drag, macar virtual :)
ȘtergereImi ploua in gura!
RăspundețiȘtergereCe bine arata !!!
RăspundețiȘtergeremultumesc Simona!
ȘtergereCe combinatie minunata!
RăspundețiȘtergereMa bucur ca iti place.
ȘtergereMi-a placut la nebunie intro-ul :))))
RăspundețiȘtergereFoarte misto rulada, cred ca o execut si eu din cateva miscari ca prea bine arata! :)))) Muaah!
:)) de ce? mancai si tu cacao cu lapte si paine? :)) Ma bucur ca iti place rulada mea. Pupici
ȘtergereDelicioasa rulada. Eu as manca vreo doua felii la o cana cu lapte :)
RăspundețiȘtergere