Tot din seria pastelor Hutton fac parte si acesti melciosori super draguti care s-au potrivit perfect in reteta mea de sambata, o salata rece de paste cu legume, sunca si maioneza.
Salata aceasta merge servita asa rece simpla sau ca si garnitura langa o friptura calda.
Poteti folosi si o maioneza normala cu galbenus de ou si ulei facuta manual.
Turnam maioneza peste paste si amestecam.
Salata aceasta merge servita asa rece simpla sau ca si garnitura langa o friptura calda.
Avem nevoie de:
200 gr paste ( eu am folosit melcisori de la Hutton)
1 ardei capia rosu
1/2 ardei capia verde
3 castraveciori murati
5-6 linguri porumb dulce
3 felii sunca
sare si piper dupa gust
Maioneza light:
2 lingurite mustar
50 ml lapte
100 ml ulei
un pic de sare
Fierbem pastele conform intructiunilor de pe ambalaj, adica le fierbem in apa clocotita cu sare timp de 6-8 minute. Scurgem de apa si le trecem pe sub un jet de apa rece.
Turnam intr-un bol adanc si lasam sa se raceasca.
Ardeiul verde, rosu si castravetii murati le taiem cubulete mici iar sunca o taiem la fel in bucati mici. Le adaugam pe toate peste paste impreuna cu porumbul scurs de apa. Amestecam adaugand sare si piper dupa gust.
Pentru maioneza punem ingredientele in blender/mixer vertical si mixam timp de catvea secunde.Poteti folosi si o maioneza normala cu galbenus de ou si ulei facuta manual.
Turnam maioneza peste paste si amestecam.
Servim salata rece.
Salata se poate pastra la frigider timp de 2-3 zile.
Ce mult imi plac ... arata super bine si super delicioase !!!
RăspundețiȘtergereMultumesc Andreea!
ȘtergereFoarte bine arata! Cand ma pune sotul sa ii fac paste , astea le fac!!
RăspundețiȘtergere.ma bucur ca iti place Andreea
ȘtergereDelicioasa salata!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos!
ȘtergereDeja...inghit in sec, abia astept sa fac :))
RăspundețiȘtergere