Sa revin si la prajitura mea: contine nuci, ciocolata si rom. De fapt e un fel de chec doar ca are forma rotunda.
O bunatate care trebuie servita alaturi de o cafea dimineata la micul dejun, asa garantez si ca nu ingrasa :).
Puteti sa o incercati si voi fie ca folositi acest aparat minunat fie in tava normala la aragaz. Desi acu vara e chiar un avantaj minunat ca nu trebuie sa incalzesc cuptorul pentru a face un desert bun.
Turnam treptat uleiul si laptele mixand dupa fiecare.
Incorporam faina amestecata cu praful de copt si cacaoa, folosind o spatula.
Adaugam esenta de rom si nuca taiata bucatele si amestecam din nou cu spatula.
Turnam compozitia in vasul de la Multicooker uns cu putin unt.
Inchidem capacul si setam aparatul pe functia "bake" , alegem temperatura la 150 de grade si timpul de coacere 45 de minute.
Cand s-a terminat timpul de coacere, deschidem capacul dar mai lasam blatul in vas inca 10 minute fara sa oprim aparatul.
Scoatem prajitura pe un platou si bineinteles oprim si aparatul si il scoatem de priza.
Glazura:
- topim ciocolata impreuna cu frisca lichida pe baie de aburi
Intindem glazura peste prajitura si presaram deasupra nuci taiate.
Avem nevoie de:
- 3 oua
- 120 gr zahar
- 100 ml ulei
- 100 ml lapte
- 1/2 plic praf de copt
- 200 gr faina
- 2 linguri cacao neagra
- doua maini de nuci ( nu le-am cantarit)
- 1/2 sticluta esenta de rom
- un varf de sare
- Glazura
- 120 gr ciocolata cu lapte
- 3-4 linguri frisca lichida
- o mana de nuci taiate
- Pentru uns tava un pic de unt
Turnam treptat uleiul si laptele mixand dupa fiecare.
Incorporam faina amestecata cu praful de copt si cacaoa, folosind o spatula.
Adaugam esenta de rom si nuca taiata bucatele si amestecam din nou cu spatula.
Turnam compozitia in vasul de la Multicooker uns cu putin unt.
Inchidem capacul si setam aparatul pe functia "bake" , alegem temperatura la 150 de grade si timpul de coacere 45 de minute.
Cand s-a terminat timpul de coacere, deschidem capacul dar mai lasam blatul in vas inca 10 minute fara sa oprim aparatul.
Glazura:
- topim ciocolata impreuna cu frisca lichida pe baie de aburi
Intindem glazura peste prajitura si presaram deasupra nuci taiate.
Dam la frigider pana se intareste glazura, apoi feliem si servim.
E o bunatate, sunt convinsa!!
RăspundețiȘtergereAsa e Liana :) multumesc
Ștergere