Iar am facut un desert delicios cu fructe aromate de sezon. Plecand de la o idee de prajitura veche ce o facea mama cu biscuiti, mere si blat pufos, eu am facut prajitura aceasta cu biscuiti digestivi, capsuni si un altfel de blat care imi place mai mult decat acela ca buretele :)). Mi-a placut tare mult ce am facut si ca de obicei va zic din nou ca o recomand la micul dejun langa cafea.
Si apropo de aceasta, chiar azi cand am fost de dimineata la o cafea in oras am realizat ca efectiv in tot orasul nu exista un local unde sa servesti o prajitura de casa buna langa cafea. Of cat imi doresc sa pot oferi eu asa ceva, dar....visam in continuare...
Avem nevoie de:
Spalam fructele si indepartam coditele si lasam sa se scurga de apa.
Ungem bine tava (eu am folosit una patrata de aprox 23-24 cm) cu unt sau margarina si tapetam fundul tavii cu biscuitii zdrobiti. Eu i-am zdrobit foarte usor cu mana, nu necesita un robot de bucatarie.
Peste biscuiti asezam fructele, taiate felii daca sunt mai mari sau intregi daca sunt mai mici. Peste fructe presaram zaharul vanilat. Si daca va place mai dulce puteti sa adaugati si o lingura de zahar.
Intr-un bol mixam untul cu zaharul. Adaugam pe rand cate un ou si mixam in continuare. Adaugam apoi grisul, laptele si treptat faina amestecata cu praful de copt. Compozitia obtinuta o punem cu o lingura peste fructe si nivelam.
Si apropo de aceasta, chiar azi cand am fost de dimineata la o cafea in oras am realizat ca efectiv in tot orasul nu exista un local unde sa servesti o prajitura de casa buna langa cafea. Of cat imi doresc sa pot oferi eu asa ceva, dar....visam in continuare...
Avem nevoie de:
- 1 lingura unt pentru uns tava
- 150 gr biscuiti digestivi
- 500 gr capsuni
- 2 plicuri zahar vanilat
- Blat:
- 125 gr unt sau margarina Rama
- 110 gr zahar
- 2 oua
- 1/2 lingurita praf de copt
- 3 linguri gris (aprox 45 gr)
- 250 gr faina
- 6 linguri lapte
- Pentru pudrat: o lingura zahar pudra
Spalam fructele si indepartam coditele si lasam sa se scurga de apa.
Ungem bine tava (eu am folosit una patrata de aprox 23-24 cm) cu unt sau margarina si tapetam fundul tavii cu biscuitii zdrobiti. Eu i-am zdrobit foarte usor cu mana, nu necesita un robot de bucatarie.
Peste biscuiti asezam fructele, taiate felii daca sunt mai mari sau intregi daca sunt mai mici. Peste fructe presaram zaharul vanilat. Si daca va place mai dulce puteti sa adaugati si o lingura de zahar.
Intr-un bol mixam untul cu zaharul. Adaugam pe rand cate un ou si mixam in continuare. Adaugam apoi grisul, laptele si treptat faina amestecata cu praful de copt. Compozitia obtinuta o punem cu o lingura peste fructe si nivelam.
Dam tava la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de aprox 30 de minute sau pana prajitura trece testul cu scobitoarea.
Scoatem din cuptor si dupa ce s-a racorit putin , rasturnam prajitura pe un platou/tocator si pudram cu zahar pudra.
Feliem apoi si servim. Sa aveti pofta si voi cei care incercati prajiturica mea.
Mmm pana la mine a ajuns mirosul acestei prajituri!
RăspundețiȘtergerema gandeam ca o sa iti placa si tie Rocsi :)
ȘtergereTare bine arata ,are niste culori de iti starneste cheful sa o pegatesti rapid , dupa cat am inteles in descriere blatul nu inecacios am facut cateva retete cu visine si vorba ta ca si buretele, o sa fac pt ca am capsuni! Gabi.
RăspundețiȘtergereMultumesc. Sunt sigura ca o sa iti place ce am facut eu aici. Dupa ce sta un pic se inmoaie blatul de la fructe si e si mai bun.
ȘtergereCe frumusete de prajitura!!! Te pup :*
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos Dana. Te pup si eu
ȘtergereDe ce nu deschizi tu un bistro? Cu siguranta o sa ai succes!
RăspundețiȘtergereImi doresc mult o cafenea cu tarte si prajituri din astea de casa dar e doar un vis, e greu sa faci ceva in tara asta fara bani :)
Ștergere