Avem nevoie de:
- o vanata mare
- 1 dovlecel mai marisor
- 1 ardei gras
- 1 rosie
- 1 ceapa ( eu nu am pus aici dar recomand si o ceapa mare feliata)
- sare si piper
- un pic de ulei de masline pentru stropit legumele
- 850 gr piept de pui feliat
- Pt marinat: 2-3 linguri ulei de masline, 1 lingurita sare de mare, 1 lingurita boia de ardei dulce, 1/2 lingurita piper, 1/2 lingurita ghimbir
Luam o tava si o stropim cu putin ulei de masline pe fund.
Vanata si dovlecelul spalate si curatate (daca va place puteti lasa si coaja, pe mine nu ma prea incanta asa ca prefer sa le curat) le taiem rondele sarand si piperand fiecare felie.
Le asezam in straturi in tava alternand feliile de dovlecel cu felii de vinete. Stropim deasupra cu putin ulei de masline apoi punem felii de ardei si rosii iar peste ele punem feliile de carne.
Acoperim tava cu folie de Al si o dam la cuptor timp de 30 de minute, apoi indepartam folia si mai lasam aprox 20 de minute pana se rumeneste putin carnea deasupra. La 10 minute intoarcem carnea de pe o parte pe alta. Verificam sa nu se usuce prea tare deasupra.
Scoatem tava din cuptor si servim mancarea calda.
Sa aveti pofta!
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu