Avem nevoie de:
400 gr foietaj congelat
650 gr pulpa de porc
o bucatica de slanina
2 morcovi
2 cepe
1/2 ardei capia
1/2 lingurita sare mare
piper
chili
verdeturi: maghiran, roinita, patrunjel
1 ou + 1 albus
Pentru uns: 1 galbenus de ou + 2 lingurite lapte
seminte de susan
Foietajul trebuie sa fie complet decongelat.Curatam si spalam legumele si le taiem bucati mai mici. Carnea o spalam si o taiem cubulete. Dam carnea impreuna cu slanina si legumele prin masina de tocat carne.
Adaugam condimentele si amestecam.
Punem carnea intr-un wok sau tigaie teflonata/ceramica, fara a adauga ulei si lasam la foc potrivit sa se caleasca in suc propriu, timp de aprox 15-20 de minute. La final adaugam si verdeturile tocate marunt.
Lasam la racit. Dupa ce s-a racit adaugam oul plus un albus de ou (lasam un galbenus pentru uns) si omogenizam bine.
Aluatul il taiem in doua. Pe masa de lucru tapetata cu faina intindem pe rand fiecare foaie. Foaia vine impartita practic in trei, iar lateralele le taiem fasii de aprox 2 cm (vezi poza).
Punem jumatate din carne pe fasia din mijloc si tragem apoi marginile peste carne alternand stanga-dreapta si tot asa pana la final.
Procedam la fel si cu a doua foaie.
Asezam ambele placinte intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Le ungem cu galbenus de ou si presaram optional seminte de susan.
Dam tava la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de aprox 35 de minute. Trebuie sa fie frumos rumenite.
Lasam sa se raceasca apoi feliem si servim.
arata foarte bine si cu siguranta ii si foarte delicios
RăspundețiȘtergereMultumesc Iby, e foarte buna.
ȘtergereUn aperitiv foarte bun.O duminica frumoasa!
RăspundețiȘtergeremultumesc Rocsi, la fel iti doresc si tie.
Ștergerewooowww...ce bine arata!!o pun pe lista s-o incerc si eu :X ...te pup :-*
RăspundețiȘtergereMa bucur ca iti place. Sa imi zici daca ti-a placut dupa ce o faci :). Te pup
ȘtergereTare frumoase sunt!! Nu te mai opresti din treaba :)
RăspundețiȘtergerePup cu drag fata harnica!
Multumesc Simo. Pup
ȘtergereO frumusete!;)
RăspundețiȘtergerePe 16 martie am musafiri si acest aperitiv l-am pus pe lista!
Adina e o alegere buna. Te pup
ȘtergereSunt fan al prepararii foietajului cu carne! Sapatamana frumoasa iti doresc!
RăspundețiȘtergereSi mie imi place mult. Saptamana frumoasa si tie.
ȘtergereCe bine arata! Delicios!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos.
ȘtergereCe culoare frumoasa are !!!
RăspundețiȘtergereMultumesc Magda!
ȘtergereMmm, bun si frumos! Vreau si eu o felie.
RăspundețiȘtergereMultumesc Alina, cu drag te servesc.
ȘtergereArata super,foarte tentant,vreau sa fac aceasta minunatie,dar nu stiu daca cantitatea de foetaj este pentru doua ,,rulade''.Multumesc.
RăspundețiȘtergereDa este pentru doua, am mentionat si in reteta ca aluatul se taie in doua si se intind foile pe rand. Si exact ca si in poze iasa 2 placinte cu carne :).
Ștergereo fi buna? :))
RăspundețiȘtergereMinunata rulada !!!
RăspundețiȘtergerema bucur ca va place
RăspundețiȘtergereArata delicios!!! Tb sa fac si eu asa ceva!
RăspundețiȘtergere